Alegerile din PNL vor fi cîștigate de Iohannis și SRI înainte de Congres

Liderul Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S) si Florin Citu discuta inaintea intalnirii cu presedintele Klaus Iohannis, in vederea consultarilor pentru formarea unui nou guvern, ca urmare a demiterii cabinetului Dancila, vineri 11 octombrie 2019, la Palatul Cotroceni. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Anunțîndu-și candidatura împotriva lui Florin Cîțu, Ludovic Orban nici nu știe ce-l așteaptă. Nu pentru că Florin Cîțu ar putea să fie un adversar redutabil pentru cineva, căci nu este. Se pare însă că Ludovic Orban a uitat ce i s-a întîmplat pînă acum, în regimul Iohannis, chiar de două ori: cînd a vrut să candideze pentru Primăria Capitalei și, mai recent, cînd a fost ținta tentativei de puci în PNL!
Crezîndu-se în grațiile veșnice ale lui Iohannis după acea scenă ridicolă în care-l prezenta ca fiind „generalul” care „tace și face”, Ludovic Orban dovedește că nu-l cunoaște deloc pe Iohannis, că pentru „general” nu există alt obiect de iubire în afara soției sale. Deși chiar el se întrebase retoric: „Cine tace și face?”

Captiv și acum acelei scenete, Ludovic Orban a uitat acele două scene care-i puteau fi fatale atît pentru viața lui politică, cît și pentru libertatea lui fizică!
Prima a avut loc în aprilie 2016, la doi ani de la scenetă, atunci cînd s-a vrut candidat la Primăria Capitalei. Pentru a-l scoate din cursă, procurorii Codruței Kovesi i-au făcut un dosar penal și, deși avea să fie achitat de instanță, n-a mai putut fi candidat. Nu l-a simțit Orban pe „general” în spatele acestei acțiuni care urma să-l impună pe „favoritul” Nicușor Dan nici atunci cînd citea ce scrie presa prezidențială?

Al doilea moment pe care Ludovic Orban trebuia să-l ia în seamă era „puciul” pus la cale tot de oamenii lui Klaus Iohannis, în frunte cu acel „new entry” Rareș Bogdan, cel pe care Președintele în numise „Number One” în PNL, cu toate că Orban era președintele partidului! Deși operațiunea a avut loc doar cu cîteva luni în urmă, mai exact în decembrie anul trecut, fiind consemnată ca „puci” tot de o publicație prezidențială, „Radio Europa liberă România”:

Crede Ludovic Orban că Rareș Bogdan ar fi îndrăznit să-l critice atît de dur fără acordul lui Klaus Iohannis? Atunci înseamnă că este un naiv absolut, uitînd că, deși era președintele PNL și Prim-ministru în funcție, după alegerile din 2020 Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu să-i ia locul la Palatul Victoria, ceea ce însemna că acesta a devenit „omul lui”! Ce motive a avut Iohannis nu ne interesează, cert este că, deși Florin Cîțu vorbește cam așa: „aakjhdaujr niște esee”, el va fi susținut de toate structurile coordonate de Președinte.
Dacă Iohannis nu s-ar implica, Orban l-ar bate măr pe Cîțu, avînd o mai mare experiență în partid și vorbind incomparabil mai bine ca acesta. Însă, cu Iohannis implicat în bătălie, lucrurile se schimbă radical, căci „structurile” se vor alătura celui preferat, fiind în stare să-l facă pulbere pe Ludovic Orban cu mult înainte de Congres!
Iar Orban deja simte că glonțul a plecat spre el, din moment ce chiar în ziua anunțării candidaturilor, adică ieri, a simțit nevoia să spună: „M-a întrebat mass media, după anunțul prietenului și colegului meu Florin Cîțu, că în spatele meu nu a stat nicio echipă. Echipa mea este PNL, este fiecare membru al PNL, indiferent că am avut poziții diferite, pentru că nu există altă echipă decît echipa PNL”, sugerînd că de partea lui Florin Cîțu ar fi „altcineva”! O fotografie arată însă cît de „prieten” îi este Florin Cîțu înainte de Congres:

Cum va arăta PNL cu Florin Cîțu președinte, asta este altă chestiune. Este de ajuns să-l cităm: „Mulțumesc că sunteți astăzi aici, alături de mine, cînd fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine”. Vă dați seama, un anunț important „pentru România și pentru mine”? Halal discurs de politician!
De fapt, degeaba vom aștepta rezultatul votului la viitorul Congres al PNL, căci el va fi decis cu mult înainte, cînd vom asista la răstignirea decisivă a lui Ludovic Orban. El nici nu știe ce-l așteaptă în această vară, cînd cineva îi va spune mereu la ureche că e mai bine să piardă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23
Ion Spânu 1818 Articole
Author

13 Comentarii

  1. Normal, se stie modus operandi din Deal, cine linge mai bine pe ultima suta de metrii, iese castigator

  2. este clar ca dulapul din deal e pe mina cu seku da cu seku franco german
    dulapul e seful pnl-usr-udmer,seful psd…………
    sintem o diktatura cu oameni pusi de la bxl,berlin,paris,washington
    democratie hahahahahaa

  3. Ați inlocui ,,liberalul din piesa -Șeful PNL și REGINA PREAFRUMOASĂ– cu Câtzu vFL__???

  4. Situatia actuala din PNL este usor atipica . Fostul premier liberal , dupa ce a avut un parcurs politic de exceptie unde a cistigat toate alegerile , s-a impotmolit .. la mal si a pierdut alegerile parlamentare moment in care zece procente dintre votantii PNL au renuntat la a mai vota partidul , nici macar (contrar asteptarilor )nu si-au mutat votul catre alt partid de dreapta .Pur si simplu nu au mai venit la vot , deceptia fiind prea mare , deceptie aparuta ca si rezultat al deciziilor fostului premier , luate chiar inainte de alegerile parlamentare , decizii percepute de votantii dreptei liberale ca si de mai toti cetatenii tarii drept nonnecesare .Presedintele este cel care a suportat cu greu efectul acestor decizii (pierderea alegerilor )si din acel moment a resetat tot jocul si premierul actual a iesit in fata cetanilor ca reprezentant al unui PNL viitor .Cistigatorul functiei de sef PNL la alegerile din luna septembrie a.c. este cel care poate cumula sprijinul presedintelui tarii , al filialelor ce au curind alegeri , a banilor din PNNR si al laudelor ce tin de finalul pandemiei si de revenirea la normalitate. Cistigatorul este deja cunoscut .Dealtfel , deja presedintele tarii si cupleza o parte din program cu viitorul sef PNL – Citu .Pina in prezent presedintele Iohannis a reusit, in mandatul trecut, sa elimine mai toate legile fostei aliante la guvernare – din regimul Dragnea si reuseste si acum sa inlature efectele semi puciului de dinainte de alegerile parlamentare (acum vedem cu alti ochi de ce au aparut acele decizii nonnecesare chiar inainte de alegeri ) – cind presedintele a fost -doar la un colt- sa nu poata forma o alianta de dreapta. Acum se definitiveza pedeapsa celui vinovat de toate .

  5. Totul in Romania „trebuie” sa fie condus de straini, partide, tara, economie, etc! Ce mai doriti?

  6. Super poza !
    Cel din stanga parc’ar zice : d’apoi … tu te pui cu mine ?
    Cel din dreapta parc’ar raspunde : nineaca, vremea ta de mult timp s-a dus !

  7. s-a spus ca va fi rasplata bancilor pt imprumuturi rentabile si neperformante pt Romania, asta daca va folosi la ceva, pt ca unii au inceput sa ne sugerez ca soarele incepe sa apuna internatioanal pt unii, deci multe se pot schimba si intern eu pariez pe Robert Sighertau…, desi nu inteleg de ce 2/3 din populatie este ignorata…

  8. E vreo diferenta intre Dragnea, care isi schimba prim ministrii cand avea chef si papusarii executanti de azi ?

  9. Si cand te gandesti ca astia strigau :muie psd: acum o iau ei intre ei.La mai mare!.

  10. @ aeara Si totusi eu as paria pe Kovesi, care va si castiga, ea fiid impusa de Germania si chiar si USA ar agrea-o. Ce Sighiartau sau Boc, vb. unii. Catzu va fi un presedinte de paie, ca sa tina locul lui Klaus pana isi termina mandatul si apoi sa se dea deoparte si sa-i faca loc. Mafalda se autoiluzioneaza, crezand caCatzu (cacofonie intentionata)va salva partidul, spre deosebire de Orban Lajos. Pai Catzu va obtine un scor si mai mic decat Orban, cand va fi nevoit sa ia masuri de austeritate de lunga durata, care constau in inghetari si chiar scaderi de pensii, salarii, alocatii pt. multi ani si pensionarea unora direct in sicriu, pe cand altii, mai speciali, cu pensii babane, la vreo 45 de anisori.Noroc ca Germania o va baga pe gat liberalilor pt. Cotroceni pe Kovesi si asta ii va mentine la guvernare, indiferent de scorul electoral obtinut.Poporul asta prost o va mai lua o data in barba. In definitiv, nici nu are ce vota.

  11. Propaganda securisto-marxista,cica PeeeeSeeeeDeeee-ul e ciuma rosie,si numai comunistii voteaza cu PSD.Din invataturile marilor clasici Marx,Engels,Lenin si Stalin,se stie ca Securitatea,KGB-ul,si filialele lui din ” Lagarul socialist „,erau bratul de fier inarmat al Partidului,( clasei muncitoare ) hi hi.Acum cine e mana in mana cu Secu,noua securitate,la noi la romani ? Iar la marele frate dela rasarit cine e mana in mana cu noul KGB ( FSB )? Hotul striga hotii si conduce Tara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.