Petre Daea l-a atacat, în lipsă, pe șeful Consiliului Concurenței

Ministru despre șeful Consiliului Concurenței: „Nu e păun printre găini“

Ouăle au fost astăzi subiect de atacuri și ironii în ședința de Guvern. Petre Daea l-a atacat, în lipsă, pe șeful Consiliului Concurenței. Conflicul dintre cei doi a pornit după ce  Bodgan Chirițoiu a declarat că unul dintre posibilele motive pentru creșterea prețului ouălor este deficitul bugetar, care duce la majorarea importurilor și pune presiune pe inflație.

Petre Daea susține că „ o explicație pe care aș cataloga-o împotriva țării. A spune că sunt diferențe ca urmare a deficitului bugetar, mi se prea mult. Dumnealui știe, și ar fi bine să dea explicații Guvernului României, că nu este păun printre gaini”, a spus Daea. „Fac apel să se abțină de la explicații din acestea superflu”, a adăugat Daea. Acesta a mai acuzat că, din 15 noiembrie, nu a primit nicio comunicare scrisă din partea Consiliului Concurenței, deși Bogdan Chirițoiu „îmi tot spunea că-mi cere documente și date”.

Premierul Mihai Tudose a ironizat situația: „Au început să circule caricaturi cu găini care își cumpăra haine de blană“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Tudor Andreescu 43 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Adevarul este la mijioc. Cert este ca Bodgan Chirițoiu nu se prea speteste cu munca, multinationalele cam fac ce vor in tara,ele stabilesc regulile.. El ca orice slujbas asteapta „lumina” de mai sus sa inceapa treaba. Practic de cand guvernul a marit pensiile lanturile de magazine au scumpit marfa dar in asa fel incat sa iasa si ceva mai mult in plus fata de inflatie. Cu toate ca nu imi place personajul, premierul Orban in Ungaria a facut ordine. Avem exemple clare inclusiv in Bulgaria, dar asa ne place noua sa ne uitam cum suntem furati si sa ne plangem. Eu il numesc complex „Mioritic”.In viitor lucrurile nu se vor schimba, ministrul Daea a facut putine valuri pentru presa ca fraierii sa spuna „stati linistiti guvernul lucreaza pentru noi”.

  2. In timp ce Minsitrul Daea il ataca pe Seful Consiliului Concurentei, Premierul Tudose a TACUT chitic!
    De ce?!
    Pai, Tudose tocmai a Contra-semnat de curand, un Decret prezidential prin care Bogdan Chiritoiu a fost Decorat cu Ordinul national Steaua Romaniei!

    Site-ul TVR, 22 Noiembrie 2017:

    „Certat de ministrul Agriculturii în ședința de guvern pe tema scumpirilor, șeful Consiliului Concurenței a fost decorat de Președinte.

    Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a fost decorat marți de președintele K. Iohannis cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, iar miercuri a fost certat în ședința de guvern de ministrul Agriculturii, Petre Daea, din cauza scumpirilor la alimente din ultimul timp.
    Potrivit decretului publicat în Monitorul Oficial, semnat de președintele Klaus Iohannis și contrasemnat de premierul Mihai Tudose, președintele Consiliului Concurenței a fost decorat pentru „contribuția semnificativă la protejarea și stimularea concurenței pe piața românească, în vederea dezvoltării unui mediu concurențial adecvat, pentru o promovare cât mai bună a intereselor consumatorilor.”

    Rusine, dle Tudose!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.