A fost adoptat portofelul digital. Terheș, reacție vehementă

A fost adoptat portofelul digital, proiectul a primit vot favorabil în Parlamentul European. Cetățenii se vor  putea identifica și autentifica online, prezența fizică nemaifiind necesară, o practică care ridică probleme de încredere, securitate și confidențialitate.

Europarlamentarul Cristian Terheș susține că sistemul va fi folosit pentru supravegherea și control în masă.

Cu 335 de voturi pentru, 190 împotrivă și 31 de abțineri,  proiectul a fost votat de Parlamentul European, urmând să fie aprobat oficial de Consiliul de Miniștri al UE.

Comoditatea costă

Potrivit unui studiu al serviciului de cercetare al Parlamentului European subliniază că, de la pandemie, furnizarea de servicii publice și private a devenit din ce în ce mai digitală.

Portofelul digital permit utilizatorilor să stocheze și să conecteze date într-un singur mediu, fără întreruperi, pe telefoanele lor mobile.

Comisia arată că această comoditate vine cu prețul pierderii controlului asupra datelor cu caracter personal, în timp ce aceste soluții sunt deconectate de la o identitate fizică verificată, ceea ce face ca frauda și amenințările de securitate cibernetică să fie mai dificil de atenuat.

 Terheș susține că sistemul va fi folosit pentru supravegherea și controlul în masă al populației 

„În aplauzele grupurilor PPE, Renew și S&D, Identitatea Digitală Europeană a fost adoptată de plenul Parlamentului European de la Strasbourg, pe data de 29.02.2024, cu 335 voturi pentru, 150 împotrivă și 31 abțineri. (…)

Eu am votat pentru amendamentul de respingere a propunerii făcut de grupul ID, amendament ce a fost respins la vot; pentru propunerea ECR de amendare a textului, ce a fost respinsă la vot, astfel că textul a rămas nemodificat;  împotriva adoptării textului final.

După publicarea listei de vot vă voi face cunoscut cum s-a votat nominal.

Ca și co-raportor în LIBE din partea Grupului ECR m-am opus vehement Identității Digitale Europene, care creează sistemul pentru supravegherea și controlul în masă al populației.

Sistemul va fi folosit și pentru tranzacționarea monedei euro digitale.

Datorită mie s-a prelungit acest dosar cu circa un an și jumătate. Acum, pe ultima sută de metri, împing în Parlament toate propunerile care cu greu vor trece în următoarea legislatură.

Dacă doriți să vă fie respectate drepturile la nivelul UE, nu votați la europarlamentare cu trădătorii de la PSD, PNL și USR”, a avertizat Cristian Terheș.

Ursula von der Leyen, despre  o identitate ”electronică europeană sigură”

„De fiecare dată când o aplicație sau un site web ne cere să creăm o nouă identitate digitală sau să ne conectăm cu ușurință printr-o platformă mare, nu avem idee ce se întâmplă cu datele noastre în realitate.

De aceea, Comisia va propune o identitate electronică europeană sigură.

Unul în care avem încredere și în care orice cetățean îl poate folosi oriunde în Europa pentru a face orice, de la plata taxelor până la închirierea unei biciclete. O tehnologie în care ne putem controla ce date sunt folosite și cum”, declara recent Ursula von der Leyen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

38 de Comentarii

 1. Sclavii naivi si degenerati occidentali trebuie vaccinati mereu ,drogati si tinuti sub control total ,

 2. Încet și sigur spre sclavagismul modern (controlul total al maselor).

 3. Mai nenea T, si daca te cotroleaza in „masa” tu ai ceva de ascuns? Eu nu!
  Nu voi vota PSD & LN si nici USR, poate AUR sa va beleasca pe toti dar sunt de acord cu UE si Ursula!

 4. @ Gicu 08:02
  Nici eu n-am nimic de ascuns, da’ DE CE SĂ MĂ CONTROLEZE ? Eu îi pot cobtrola pe „EI” ?
  „EI” au 2 PERECHI de coleuși și nu știu eu ?
  Altceva n-au de făcut ? măR🤮g…

 5. Inceputurile „lagarului digitale”.
  Ursula von der Leyen pune pitra de temelie a supravegherii in masa, cu obligativitate prin lege. Si cine nu e cu noi, este impotriva noastra.

 6. Ciracilor pro-UE unde educația este cheia, le tremura izmenele nu de Rusia, nu de China, de India ca acolo nu e nici Putin, nu este si n-a fost vreodata comunism sau socialism, ci ca este „democratie”. Si se mai folosesc scoala, facultate nu doar ChatGPT.

  Punctele forte ale UE, sau ce consiera Bruxelul „forte”, moartea UE venita din interior nu din alte parti

 7. Salajanul asta cu capacitati cerebrale de fost viitor militian ca toti cei de-acolo este vehement din cu totul alta cauza: a auzit de la cei destepti ca sandramaua comunitara este pe duca si va ramane fara slujba banoasa la care a ravnit. Pot vota papagalii aia orice, noua ordine momdiala va fi facuta de altii.

 8. Pe naiba siguranță personala, e strict afaceri pe datele personale și controlul asupra finanțelor direcționate unde doresc caposii.

 9. Care este diferenta dintre Mark Zukerberg si Ursula von der Leyen. Primul se limiteaza la Facebook. ultima nu se limiteaza la nimic, ea fiind „Împărăteasa UE”

 10. Ursula este acolo mana in ghips. Doar narozii cred ca ea face si desface ceva. Sefii ei sunt altii.

 11. Terheș și alți politruci, la fel ca interlopii, se tem de supraveghere și control, probabil fac unele lucruri care vor să nu fie cunoscute. Să ne supravegheze în masă, doar atunci va scădea corupția, numărul de încălcări ale legii. Eu unul n-am de ce să mă tem, la fel alte milioane de români. Fără supraveghere în masă uite câți escroci, hoți, șoferi beți sau drogați scapă și recidivează. Poate și eu conduc uneori cu 110 km/h unde limita e 90 dar dacă mă amendează o dată nu o mai fac.

 12. Adică,. Să pricepi mai lesne de ce ți se intîmplă,.. Te lasă de fapt fără euroii pe care-i ai dosiți la saltea și le vrea in conturi bancare controlabile,.. bani care pur și simplu sunt la dispoziția lor, o dau ukranului sau pentru arme sau vaccinuri, și te pune la lesă și latrii la comandă..

 13. Cand aude cuvantul portofel, Terhes isi aduce aminte de tinerete, cand urca in autobuzele aglomerate si cobora si el cu cateva portofele, unele cam goale ce-i drept, ca ,,rumanii”, n-au bani.El de aia a vrut europarlamentar, sa aiba ,,acces” la portofele adevarate! In ceea ce priveste datele personale stocate, e normal sa fie nervos Terhes, ca afla toata lumea datele personale ale securistilor mosckovei….

 14. Doar o vorbă ar mai trebui spusă doamnei von der Leyen. Pentru reamintire, căci nu cred că domnia sa nu o știe. Nu se țin toate ouăle în același coș. Căci cam asta înseamnă portofelul digital.

 15. „Comisia arată că această comoditate vine cu prețul pierderii controlului asupra datelor cu caracter personal”

  O minciuna fara dovada sustinuta de un membru calator al partidului URA. Tot ce este mai retrograd este sustinut de acest partid care n-a iesit din grota.

 16. Dupa 10 ani de experminent preuropran de anticoruptie, Basescu, Portocal, Kovesi si Coldea, 10 ani de Iohannis, 10ani de Ursula si Kovesi

 17. Toate astea ar fi excelente în lipsă politicii dar devin fix invers odată cu ea.Defapt cred că sunt prea puține invențiile pe care politică nu le-a folosit că să de-a cu ele-n capul populației, de la mașină, avion, rachetă, la conservanți, vaccine și leacuri.Dacă se pricep la ceva, acel ceva se cheamă minciună de stricat fengșuiu la lume.Englezii le spun „maimuțe zburătoare” și au motivele lor să numească așa o clica care strică tot pe ce pun mâna dar nu sunt în stare să facă ceva, lucru pe care noi, românii, îl știm sub numele de „normalitate”.

 18. In Germania a devenit foarte ilegal sa fie aduse critici politicilor cancelarului de aduce migranti ilegali, islamizare si terorism si alte asemenea.

  Impune Bruxelul milioane de „refugiati” cenzura stil Australia dau Canada la vaxxinarre, toti banii digitali sunt ai Ursulei.
  Vaxxinare, cote de migranti, minoritati, cote dr carbon si cine mai stie ce politici dictatoriale, la degetul mic al neomarxistilor.

 19. …iar cine nu va avea portofelul digital, nu va putea sa cumpere si nici sa vanda…

 20. Nu numai portofel digital,dar și Terhes, Sosoaca,digitali.De ce să-i avem în carne și oase pe extremiștii perniciosi,vorba lui Eduard?In carne și oase, aceștia ocupa și consumă aerul,mai și mănâncă,se scarpină,se c…c,se strâmbă, etc.In format digital sunt doar umbre neveninoase.Cea mai mare performanță ar fi că trolii proruși iraționali sa fie, toți,in format digital.Ar scapă și de vâna de bou.

 21. Baza oraselor de 15minute.
  Inceputul l-a facut Orban, Vela, Drula, Ghinea-PNRR si Citu in plandemie in timp ce ei furau si imprumutau, dadeau tunuri si …vaccinau.

 22. @Globalistan,nu va îngrijorați,cei fără portofel digital sunt ,in general,ignoranți și ignari, pleavă,nespălați,dar care au parte de ciorba săracului.Nu-i putem lăsa de izbeliște.Noi, cei mai cu țiglele pe mansardă, avem responsabilitatea întreținerii acestor guri de prisos.

 23. @Marcu: omule,miroși de la o poștă! Sigur ai intrat in descompunere…

 24. …nu cu mult timp in urma, am vrut sa platesc cu cardul…desi aveam o spinare de bani in cont, nu am reusit, cazuse sistemul informatic al bancii…vreo doua zile, eu cu bani dar fara bani, nu stiu cum sa zic…comenta cineva mai sus la modul ironic ideea ca se poate fura identitatea…nu numai ca se poate fura, dar poate fi si folosita dupa furt…acest portofel digital nu are alt scop decat acela de control…va urma creditul social, dupa care probabil ciparea…sper sa inceapa ww3, este singura cale de a scapa de astia, votul nu va functiona, sunt prea multi functionali care au acest drept…

 25. Globy, pune un cip cu trei digiți în cod hexa implantat în dreapta sau un qr vizibil polarizat în UV pe frunte și parcă am văzut undeva chestia.În olanda dobitocii fac party-uri pe implant.Îsi pun cipuri ca cățeii.

 26. Baieti in pestera mai scapati de astia. Eu zic sa fugiti toti acolo. Bine, daca faceti asta nu mai puteti posta aici.

 27. ter-heshshshs
  e un imputzit, un guzgan colaborationist al entitatii DE OCUPATIE
  care prin simpla prezenta legitimeaza raptul
  ca restul evroparliamentarilor „romani”.

 28. De unde stiau batranii nostri de „numarul fiarei”,portofelul digital.Eram copil cand auzeam,cine nu-i insemnat nu va putea cumpara,nu va putea vinde.

 29. Povestea are mai multe fatete. Una e ca prin acel portofel digital se poate controla ce si cum si cind foloseste cineva banii din portofelul digital. Nici nu e o provocare intelectuala sa programezi restrictii si interdictii de tranzactii cu banii din portofelul digital. Asa poate cineva sa fie limitat sa isi plateasca facturile doar la anumite firme de pe o lista digitala, sau sa poata cumpara mincare doar de la anumite magazine si altele nu, sau sa poata intra doar in anumite muzee sau teatre si in altele nu. Sau sa nu poata cumpara nimic daca se afla in alt cartier sau in afara orasului unde i se permite sa isi foloseasca portofelul digital.

  In Germania se practica, in anumite landuri,aceasta metoda la cei ce au facut cerere de azil. Si sunt multe voci care considera ca se incalca demnitatea celor si drepturile la libera circulatie. Drumul spre dictatura este pecetluit cu multe intentii mai mult sau mai putin bune, dar prezentate ca un mare cistig pentru toata lumea! Oricum, cu un click poti face pe oricine homeless fara nici o legatura cu banca unde isi tine economiile, si fara sa blocheze nic macar un cont in banca, si nu e nici nevoie de vre-un judecator sa semneze o hotarire juridica.

 30. Ursula von der Leyen, despre o identitate ”electronică europeană sigură”. Nu numai sigura, ci sigura si eficienta, ca vaccinul genocidar. Acum,sincer, cred ca baietii de la firma Pfarizer i-a dezamagit crunt pe cei care au comandat veninul, pare sa nu fie asa de eficient, decesele in exces inca nu sunt la nivelul asteptat.

 31. Mai sunt doze de vaccin disponibile, chiar milioane ! Sunt unii pe aici care nu inteleg de ce nu isi trag ei toate dozele ramase, astia saraci … si cu duhul care nu au nimic de ascuns, nici nu ai cum sa ascunzi Nimicul ! Din astia de care Statul nu trebuie sa secretizeze contracte ca ei nu pricep nimic oricum, nu se prind nici daca nevasta …. !!!

 32. Sint destul de multi inapoiati mintal care au impresia ca aceasta metoda poate sa ne aduca sigurata .Totul va fi in defavoarea noastra si domnul Terhes are perfecta dreptate ! Chiar nu opserva nimeni ca astia de la EU vin cu tot felul de idei ca sa ne constringa si mai mult ? Vor neaparat sa stie tot ce facem ,tot ce spunem,tot ce gindim,din pacate astia cu putin creier in cap, care au sarit aici pe forum sa spuna ca ei sint de acord ,nu stiu ce ii va astepta in viitor.

 33. Singura solutie de iesire din pandemie este portofelul digital, spaima retrograzilor care refuza stiinta si expertii.

 34. @Csaba, „In Germania se practica, in anumite landuri,aceasta metoda la cei ce au facut cerere de azil.”

  -in romania refugiatzii din spatziul ex-sovietic
  ukrania,respublika maldovskayia, unii dintre ei nu toti
  au la dispozitie „cardul roshu”
  ……………

 35. tomlin spune:
  02 MART. 2024 LA 11:11

  postare care nu-mi apartine, o expresia a partidului extremist URA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.