A murit omul cu inimă de porc

A doua persoană care a primit o inimă transplantată de la un porc a murit, la aproape șase săptămâni după operația experimentală, au anunțat marți medicii săi din Maryland, transmite AP.

Lawrence Faucette, în vârstă de 58 de ani, era pe moarte din cauza insuficienței cardiace și nu era eligibil pentru un transplant de inimă tradițional când a primit inima de porc modificată genetic pe 20 septembrie.

Potrivit Școlii de Medicină a Universității din Maryland, inima părea sănătoasă în prima lună, dar a început să dea semne de respingere în ultimele zile. Faucette a murit luni.

Soția lui Faucette, Ann, a spus că soțul ei „știa că timpul lui cu noi este scurt și aceasta era ultima lui șansă de a face pentru alții. Nu și-a imaginat niciodată că va supraviețui atâta timp cât a făcut-o.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8513 Articole
Author

15 Comentarii

 1. unde si zicala, omu-i om si porcu-i porc. Doar ca de multe ori, porcul este mai om.

 2. Medicina moderna alopata este un cult primitiv, dogmatic si pseudostiintific. In afara de medicina de urgenta, restul ramurilor medicale sunt niste abatoare inutile si obscurantiste.

 3. e aproape comestibil…..
  (nu stim cum sint Transfectii,
  TRANSFECTIE , s. f. / transfection, s. f. / transfection. [Lat. Irans = peste, aimaCo; infectus, de [a inficere = a strica, a otnifii] Introducerea de ADN intr-o celula eucariota si inte-grarea acestuia in ADN cromozomial al celulei receptive. De obicei se utilizeaza ADN precipitat cu ioni de calciu, dar metodele disponibile sunt diverse (ex.: *electroporatie). In mod normal, procesul de TRANSFECTIE se produce doar la 1% din celulele in cultura. TRANSFECTIE este analoga cu *transformarea bacteriana, dar in cazul eucariotelor termenul ‘transformare este utilizat pentru descrierea modificarilor produse la celulele in cultura de virusurile tumorale.)
  -evident
  e metoda babeasca cu calciu precipitatum;
  cu mARN transfectia e de 100%,
  „cantitativa” cum e termenul corect si cinic.

 4. Mai bine ii puneau 2 conducte ca o perfuzie, la o inima mecanica exterioara alimentata electric de la acumulator . Inima e o pompa care misca sangele. Mult mai multe sanse avea. Si lasau si inima veche . Fiecare experiment e bine platit.

 5. Vax! Ştire era dacă a murit un porc cu inimă de om! Din ăştia cu inimi, cefe, capete şi mentalitate de porc avem destui şi toţi, la vremea lor, vor muri. Mergeţi în Parlament şi număraţi-i.

 6. Au omorat porcul degeaba. Sper ca i-au facut pomana porcului……[Rumburak]

 7. Eu am crezut, dupa titlu si specia suinelor pomenita, ca a murit tov Putina.

 8. Eduard F Kalacu MotZ ot CzernopartZ La cat esti de fraier, te cred.

 9. Slabut, slabut … sa nu faci decit sa copiezi (cu usoare modificari) pe cel care a postat ceva simpatic si inteligent inaintea ta … da’ ma rog … multi debili pe lumea asta si, daca atit te duce capul …

 10. Transfect, transfecti:
  -nu e chiar de parada pe straza,
  e de S.F. american!!!!!!!!!!!!

 11. IO crez’c in Perspectiva este o Cale de URMAT, decat Vanatoarea dCRIMINALA de Donatori UMANI !

  In Mod SIGUR se va dovedi in TIMP ca ASTA este SINGURA Cale UMANA si pentru Porci, si pentru OAMENI… 🙂

  Solutia va veni, atunci cand se va putea STI,

  mult mi multe despre ADN si cand se vor putea CONsTRUI, fie si pe Baza Inimilor de Animale,

  INTREAGA Structura car fac Diferentza intre Inu=imile de Animale si cele de OM.

  Da’ NU pot intzelege DE CE NU i-au pus o Inima ARTIFICIALA, macr ca statea la Pat ?

  Poate, astfel se RE-FACEA Inima lui si

  fie, o re-porneau,
  fie se gsea totusi un Donator AUTENTIC,adica numai si numai cu CAPuu’ ZDROBIT, sa nu mai incapa Vorbe si Ipoteze.

  Fericirea Experimentului p Mutrele Doctorilor, era chiar IMPUDICA …

 12. au apucat sa ii ia banii pe operatie,cine stie??Medicii sunt vanzatori de iluzii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.