Accident pe podul peste Dunăre din cauza unor poze

Șoferii sunt îndemnați să nu mai oprească pe podul suspendat peste Dunăre, inaugurat pe 6 iulie, deoarece oprirea şi staţionare pe poduri sunt interzise prin lege, iar astfel de manevre rutiere pot duce la producerea de accidente de circulaţie.

„Aseară a avut loc o tamponare pe pod între două autoturisme. Deşi legea spune că este interzis să opreşti sau să staţionezi pe pod, deşi există şi semnalizare rutieră pe pod în acest sens, un şofer a oprit ca să facă poze şi maşina lui a fost lovită din spate de un alt autoturism. Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente nu trebuie să mai aibă loc pe pod. Facem apel la şoferi să nu mai oprească pe pod, nu permite legislaţia rutieră şi există risc de producere a accidentelor rutiere”, au precizat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Oprirea pe poduri este interzisă și este sancționată, iar amenzile ajung până la 2.900 de lei.

Circulaţia pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila se va închide în timpul nopţii, de luni până vineri, pentru finalizarea lucrărilor auxiliare.

„Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17 iulie – 30 noiembrie se va închide traficul pe timpul nopţii, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulaţia rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00, până luni, ora 21:00”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

În perioada închiderii circulaţiei pe timpul nopţii, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecţiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) şi cu DN 22B (km 4+530) şi deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră – a fost inaugurat joi, 6 iulie. La ceremonie au participat, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Soferii romani nu respecta ceva, merg pe contrasens pana si pe autostrazi ! Decat moartea ii opreste.

 2. Aaaa … e interzis de oprit, pentru selfie-uri ? Domne, si eu care doream sa fac o saritura cu elasticul, din virful pilonului pricipal ! Asta chiar ca nu mai e democratie, in tara asta n-ai voie sa faci nimic ! La Azuga n-am voie sa fac poze cu ursu’, aici cica nu ma pot filma pe mijlocul podului ! … E o rusine, am sa ma adrezez Bruxelles-ului si CEDO, pentru drepturile omului !

 3. … si eu care tocmai ma pregateam de o „poza de grup”, cu promotia ! … Da’ las ca mergem si facem poza pe Golden Gate ! Macar pentru asta redeschid aia „hotelul” Alcatraz din zona …

 4. „IAR MI S-A UDAT TUTUNUL…/CA ROMÂNUL NU-I NICI UNUL// VEZI GRINDENE CE-AI FĂCUT/EȘTI…AȘA…DAR ȘI CORUPT// (după Ancutz lexiconescu)

 5. ”dar astfel de evenimente trebuie să mai aibă loc pe pod”. Autoarea recitește ce scrie? Sau face parte din generația ”România educată” ?

 6. tatarii de teleorman au platit sa li sa faca pod, dar au uitat ca nau drumuri la podu ala. Adica drumurile, de aveti moroc, vin dupa aia. Camas pa coliva voastra de tatari hoti de teleorman. Bha „oltenilor”.

 7. “ Accidentul a fost unul uşor, dar astfel de evenimente trebuie să mai aibă loc pe pod.” – Daca TREBUIE, atunci o sa mai aiba loc ?

 8. sa vedem proiectul:
  -deocamdata circulatia pietonilor e interzisa,abuz:
  podu are 2 benzi laterale-ala cu albastru,cerinta de proiect!

  trebuie sa ne luam podul inapoi!

 9. Asta-i pod cu ghinion. Zi inaugurala 6.07.2023 cifrele adunate dau 6+7+2+2+3=20=2+0=2 Lungime pod 1974,3 cu cifrele adunate: 1+9+7+4+3=2+4=6. Lungimea totală drum 23,413 km, cifre adunate: 2+3+4+1+3=13=1+3=4 şi cuprinde două secţiuni: Srumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km, cifre adunate 1+9+9+5=24=2+4=6. Drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km. pod, cifre adunate 4+3+2+8=1+7=8. Deci toate dau insumate numai cifre de 2, 4, 6, 8. Numerologic nu suna de loc bine. Podul va avea probleme pe partea stanga.

 10. Aduna-ti propriile cifre si te ingrozesti, la cei care cred, se aplica, la fel ca blestemele !

 11. Astazi inainte de a posta mesajul mi-a aparut stalpul din stanga cazut spre Dunare. Prea dau cifrele adunate doar numere pare? Nici o impara.

 12. @gelu:

  Daca nu va fi asa, adica razboiul nuclear nu va incepe in august si nici podul nu se va prabusi, sa ti se usuce tie laba cu care bati prostii la tastatura?

  Toate aberatiile isi gasesc cale libera pe forumurile acestei publicatii, indiferent de consecintele negative, pe care zvonurile mincinoase le pot avea.

 13. Bai , frumosilor, v-ati apucat de numerologie , voi care sunteti , bieti amatori ?! Apelati la „expertul” , Voropkievici ca sa aflati ce si cum e cu podul ! Luminati-va! Ce, ne jucam aici ? (sic!)

 14. @Anonim/Inteligentule unde crezi ca duc astea???Pana acum pas cu pas USA toarna gaz pe foc ca razboiul sa excaladeze exact spre apasarea Butonului Rosu. „WASHINGTON (Sputnik) – Decizia Statelor Unite de a livra muniții în grup în Ucraina este o provocare care împinge omenirea mai aproape de un nou război mondial, a declarat vineri ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov.
  „Cu o tenacitate demnă de o mai bună utilizare, Washingtonul continuă să” ridice miza „în conflict”, a spus Antonov într-un comunicat.
  „Nimeni nu se îndoia de implicarea profundă a Statelor Unite în confruntarea din Ucraina, chiar și fără muniții în grup. Cu toate acestea, nivelul actual al provocărilor americane este într-adevăr în afara scării, aducând umanitatea mai aproape de un nou război mondial.“”

 15. @gelu: Nu dai cumva si in bobi sau tarot?

  Ai tradus aiurea termenul de cluster munition. In limba romana se spune munitie cu dispersie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.