ACL: Să se permită accesul în secție celor care nu au votat

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a anunțat, duminică, într-o conferință de presă, că reprezentanții ACL din secțiile de votare din străinătate vor depune o solicitare către președinții secțiilor ca înainte de ora 21,00, ora locală, să asigure accesul în incinta secției tuturor celor care așteaptă să voteze.

„Mai multe organizații neguvernamentale (…) au cerut deja președinților secțiilor de votare din străinătate ca înainte de ora 21, ora locală, să asigure accesul tuturor românilor care așteaptă să voteze în incinta secțiilor de votare. Toți reprezentanții ACL din secțiile de votare din străinătate depun o solicitare similară în scris către toți președinții acestor secții de votare, astfel încât să intrăm pe prevederile Legii 370/2004, legea de alegere a Președintelui României. Dacă președinții secțiilor de votare doresc, au cadrul legal să invite în incinta secțiilor de vot pe toți alegătorii care nu au votat până la ora 21,00 și să continue procesul de vot până votează și ultimul alegător din incinta secției de vot”, a spus Atanasiu, citat de Agerpres.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.