Actualitate: Totul despre clasa 0, marea necunoscuta pentru parinti

Inscrierea copiilor in clasa 0 si trecerea grupei pregatitoare de la gradinite la scoli a starnit o adevarata isterie in randul parintilor. Daca reprezentantii Ministerului Educatiei sustineau ca acest lucru este benefic si va duce atat la o echilibrare a varstelor copiilor (adica nu vor mai fi in clasa I si copii de 6, si copii de 9 ani), cat si la obisnuirea copiilor cu mediul scolar, unii parintii cred ca este prematura trecerea copiilor de la gradinite la scoli, la varsta de 6 ani. In plus, parintii nu sunt convinsi ca scolile vor fi pregatite pentru a primi copiii din fostele grupe pregatitoare.

Mai mult decat atat, un grup de parinti a dat in judecata in patru dosare Guvernul si Ministerul Educatiei, cerand anularea Ordinului 3064/2012 referitor la procedura de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si clasa I. Insa, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa respinga solicitarile parintilor, astfel incat ordinul ramane in vigoare. Inca se mai asteapta decizia Curtii pentru un singur dosar.

Un alt scandal a pornit de la faptul ca parintii nu isi pot inscrie copiii la alta scoala decat cea de circumscriptie, decat dupa prima etapa (5-16 martie), cand se depun cererile pentru scolile de circumscriptie. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat ca prioritate intr-o scoala au copiii arondati unitatii de invatamant. Ea a precizat ca locul copilului in circumscriptia de care apartine este pastrat, astfel incat, daca nu va putea fi inscris la scoala pe care a dorit-o parintele, sa poata reveni in unitatea de circumscriptie.

Desi nu se linistisera apele inscrierii copiilor in clasa 0, a mai aparut un “hop”. In prima zi de inscriere a copiilor la scoli s-a blocat sistemul informational, procedura amanandu-se cu cateva ore. Parintii, si asa stresati, au avut parte de noi “emotii”. Daca, in Bucuresti, lucrurile au fost mai simple, in provincie parintii au mers si cativa kilometri pentru a ajunge la scoala de circumscriptie.

Care sunt etapele inscrierii in clasa 0

In prima etapa (5-16 martie), depun cererile parintii care doresc inscrierea la scoala de circumscriptie. A doua etapa (20-27 martie) este rezervata parintilor care vor sa-si inscrie copiii la alta scoala decat cea de circumscriptie, in limita locurilor ramase libere. Intre 23-25 martie, in a treia etapa, se inscriu la scoala de circumscriptie parintii ai caror copii nu au fost acceptati la scoala dorita, in a doua etapa.

Citeste continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/50669/actualitate-totul-despre-clasa-0-marea-necunoscuta-pentru-parinti/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.