Adio măsuri de relaxare? „E un criteriu – rata de 1”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat la Digi24 că se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus și că următoarele zile vor fi decisive pentru a observa cum va decurge situația. Acesta a spus că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare.

„Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă.

Este un criteriu – rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial. Eram la 0,6…0-,7 și urmează să evaluăm. Nu este singurul criteriu important, el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate. Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament.

Sunt două tipuri de cazuri – cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele.

Virusul există în societate, e o transmitere comunitară. Trebuie să ne adaptăm viața, vom trăi cu acest virus. Vara 2020 nu va arăta ca restul.

Dacă într-o zi apar două – trei focare, numărul de probe prelevate este mai mare.

Numărul de cazuri depinde de desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Este esențial ca experții să fie cei care fundamentează deciziile. Analizele lor au fost precise, pe baza lor s-au luat deciziile și s-au dovedit eficiente. Ar trebui să cpntinuăm să păstrăm recomandările experților”, a spus Andrei Baciu, la Digi24.

320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost anunțate duminică, cel mai mare număr din ultima lună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Mai duceti-va-n…cu minciunile voastre! V-ați învățat cum să țineți o populație sub jug, sa ii limitați drepturile și voi sa furați. Huă!

 2. Sikkktir! Bai nebunilor, voi cei care ati instaurat „dictatura medicala” prin teroare, chiar sunteti pe aratura?! Chiar vreti sa moara oamenii cu zile cat mai rapid posibil, prin aceste uriase tensiuni care provoaca stres urias?!

 3. Este o răceală NUMAI CREDE NIMENI minciunile voastre penibile „vrem binele populației „

 4. Acești numeroși ‘vestitori ai apocalipsei’ sunt funcționari publici (sau asimiliați), deci, plătiți de la bugetul păstorit de cel alintat ‘Lucovid’, există vreun act oficial prin care spitalelor li se permite internarea bolnavilor cronici ?!

 5. Mai toți guvernanții dau declarații la Digi24. Postul e anexa PNL, bag seamă. Aici, liberalii se simt ca la ei
  acasă. Interviuri cu mingea la fileu, cuminți, care încep și se termină cu veșnica întrebare „deontoloagă”: Nu-i
  așa că, domnule…? Model aplicat cu sârg și la A3, Realitatea sau B1TV, fiecare cu clienții lor. Dacă asta mai e
  presă…

  • sa gandesti si sa selectezi adevarul de manipulare si ea este, gandeste-te ca fabricele de procesare a carnii, abatoarele de pui, etc. magazinele, brutariile au functionat, benzinariile/rafinariile, doar spitalele in care se trateaza bolile grave prin chimio/radioterapie si chirurgie au fost inchise, pt ca sa fie trecuti Covid, cand de fapt au fost victimele lispsei de asistenta medicala…priviti la TV supliciul unor oameni care trebuie sa ajunga la medic dupa ore in sir in soare/ploaie, Tataru si medicii au suflet sau sunt roboti care executa niste ordine nascute in intunericul Iadului pt iadul unor oameni lipsiti de noroc si a caror viata atarna de o minima atitudine umana a unor neoameni care pt bani, putere au blocat asistenta medicala si asa deficitara, exportul paralel de medicamente precum vedeta presei de 6 luni Euthyrox…dar care prin lipsa inhiba si gandirea, deci a fost strategic, vor o tara adormita ca sa nu spun cu IQ inhibat.

 6. Cine vorbește ?
  Este cumva acel fost fotomodel, Baciu, care apărea în chiloți si cu veverita pe cap ?
  Uităm cam repede !
  Rău am mai ajuns, auzi, ministru secretar de stat !
  Si ii amintesc individului, „cocotat” politic, ca in aproape o lună de alertă, rata zilnică, oficială a fost de peste 1,5 pana la 2 si..,
  Si atunci despre ce vorbim ?

 7. Nu cumva toti „specialistii” fac parte din ONG-urile sorosiste?

 8. După ce l-am demitizat pe Arafat, acum trecem la manechine. Pai astea sunt cele mai bune în teatrul de marionete

 9. In foto,politoloaga din Societatea Academica,meditand la soare..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.