Adrian Mazilu a luat Vitesse spre Olanda!

Adrian Mazilu, fostul atacant al Farului Constanța, jucător provenit din Academia de fotbal de la Ovidiu a lui Gheorghe Hagi, a fost cumpărat în vara lui 2023 de către clubul de Premier League Brighton pentru suma de 3 miloane euro. Mazilu, care are doar 18 ani, a fost unul dintre eroii Farului în sezonul anterior în care echipa dobrogeană a devenit pentru prima dată în istoria ei campioana României. În pofida vârstei sale atât de tinere, Mazilu a marcat goluri importante, contribuind substanțial la această performanță.

Hagi a decis să își vândă perla la Brighton, deși avea amintiri deloc plăcute despre englezi, la care nu de mult fusese transferat mijlocașul Tudor Băluță, dar Brighton l-a plimbat din club în club, nedându-i nici o șansă, până ce jucătorul a revenit de unde a plecat, la Constanța. Din păcate, perspectivele pentru Adrian Mazilu par a fi similare. Brighton a decis trimiterea atacantului la ultima clasată din prima divizie a Olandei, Vittese Arnhem, altminteri un club respectabil, obișnuit cu zona europeană nu cu pericolul retrogradării. Brighton a explicat astfel decizia luată:
„L-am monitorizat pe Adrian și s-a descurcat bine în România. Acum are o nouă provocare cu Vitesse. Va fi într-o nouă ligă și într-un nou mediu. Vom continua să-i urmărim îndeaproape progresul”.
Adrian Mazilu va juca sub formă de împrumut la Vitesse până la finalul sezonului 2023-2024, după care Brighton va decide dacă se va baza pe internaționalul român U21 crescut de Gică Hagi sau îl va lăsa tot împrumut la o altă echipă.
Fostul atacant al Farului are obiectiv la Vitesse ca să ajute echipa să se salveze de la retrogradare, după ce în 18 etape jucate în sezonul 2023-2024 a adunat doar 12 puncte și se află pe ultimul loc, la egalitate cu FC Volendam.
Adrian Mazilu are posibilitatea să debuteze în tricoul lui Vitesse chiar vineri, 26 ianuarie, de la ora 21.00, când echipa sa va juca pe terenul lui PEC Zwolle, echipa de pe locul 10 în clasamentul din Olanda.
Este o oportunitate incredibil de mare pentru mine. Vitesse este un club minunat. Desigur, sper să fiu important pentru echipă în următoarele luni. În orice caz, abia aștept cu nerăbdare și merg spre ea cu toată energia” – a declarat pentru site-ul echipei din Arnhemm jucătorul român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.