Hagi și-a ipotecat Academia ca să poată ține Farul!

La Constanța ies la iveală lucruri care surprind foarte mult despre situația echipei campioane din sezonul trecut. Recent, Gică Hagi, omul orchestră la clubul constănțean, a anunțat că renunță la rolul de principal investitor care însemna un procent de nu mai puțin de 89 la sută, adică aproape totul, Ciprian Marica mai având și el 10 la sută iar Zoltan Iașko sub unu la sută.

S-a vorbit despre faptul că Hagi ar fi reușit să îl coopteze în proiect pe celebrul brazilian Rilvaldo, al cărui fiu, Rivaldinho, îmbracă tricoul alb-albastru al Farului, acesta urmând a prelua zece la sută din acțiunile clubului, dar deocamdată scriptic acest lucru nu s-a realizat.

Pentru a finanța clubul, Gică Hagi a făcut de-a lungul timpului mai multe credite la bancă. Ultima dată a împrumutat 3,5 milioane de euro de la Banca Transilvania. Hagi a garantat acest credit cu baza sportivă de la Ovidiu, precum și cu încasările din drepturile TV de la LPF. La începutul anului 2023, Hagi a prelungit cu 12 luni termenul de utilizare și rambursare a creditului.

„Eu singur nu pot să fac mai mult decât am făcut. Farul trebuie să aibă un buget foarte mare. Trebuie o schimbare consistentă. Eu voi păstra 10% din acțiuni, nu vreau mai mult. Nu plec din club. Restul, trebuie să vină oameni cu bani.
Rămân acționar la Farul 10%, nu pot mai mult. Am spus-o de o sută de ori. Nu pot, nu fac parte din miliardarii României. Eu sunt acționar la Farul, am crezut în Farul, echipa nu e a mea, așa cum se vorbește în oraș. Este echipa Constanței, a Dobrogei. Trebuie să devină echipa tuturor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. era de asteptat, dupa ce au daramat stadionul, dupa ce au anuntat ca nu mai au bani sa-l faca pe ala nou, acum trebuie sa dispara echipa vreo 2-3 ani ca sa apara blocurile dezvoltatorilor pe spatiul stadionului demolat. apoi ne intoarcem la ovidiu.
  nu sunt carcotas dar se cam lega toate nu-i asa?

 2. Este clar ca statul Romaniei este calcat in picioare. Politrucii stau in genunchi in fata corporatiilor multinationale care declara pierderi ca sa nu plateasca taxe. Din acea cauza am decazut. Statul trebuie sa detina fabrics, intreprinderi, ferme ca sa faca profit sa plateasca taxe nu sa ne stoarca alogenii. Statul prin angajatii lui trebuie sa faca Romania puternica. In capitalismul laudat ca pomul unii se imbogatesc cu miliarde altii rabda foame. Adevarul care doare este ca pentru moment alogenii sint la putere in tara noastra.

 3. Este clar ca statul Romaniei este calcat in picioare. Politrucii stau in genunchi in fata corporatiilor multinationale care declara pierderi ca sa nu plateasca taxe. Din acea cauza am decazut. Statul trebuie sa detina fabrici, intreprinderi, ferme ca sa faca profit sa plateasca taxe nu sa ne stoarca alogenii. Statul prin angajatii lui trebuie sa faca Romania puternica. In capitalismul laudat ca pomul unii se imbogatesc cu miliarde altii rabda foame. Adevarul care doare este ca pentru moment alogenii sint la putere in tara noastra.

 4. „Hagi și-a ipotecat Academia ”
  aha,aha:
  -si terenu de sub Academie al cui este?

 5. Du-te ba Hagi…ia-l si pe Cioban si carati-va …ca ne-am saturat de golanelile, vocabularul si cioraniile vostre !

 6. Antrenorul Hagi are rezultate sub-mediocre, iar disparitia patronului Hagi va duce la terminarea carierei de antrenor. Din 2009 de cand e antrenor la Viitorul/Farul are patru trofee, tot atatea cat are Regencampf.

 7. Cine să dea DOI BANI pentru o zîsă „ipotecă” pe NIMIC? …iar e o mînărie regățenească la malu’ Mării Karadeniz, ca șî cu terenurile lui de la Kanara…
  cAcademiia lu’ Hadji, o nesfîrșită sursă de REBUTURI în Liga mămăLiga, după ce a colectat timp de ani în șir, pe bază de MINCIUNI și ÎNȘELĂTORIE, toți copiii promițători în fotbal, instruiți pînă atunci de ANTRENORI! Eu l-aș da în judecată pe impostoru’ ăsta, dacă aș fi părintele unuia dintre copiii racolați de el, și scos NIMIC – pentru RUINAREA viitorului lui profesional! Și în instruirea sportivă trebuie să existe cerințe, standarde minime de profesionalizare, ceea ce impostorul maki’ analfabet cu gura mare nu a demonstrat……[RumBurak Özçivik]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.