Adrian Năstase, despre protocoalele SRI

Fostul premier Adrian Năstase a declarat că după 2005, an care a marcat finalul guvernării PSD, numărul interceptărilor telefonice a crescut de 3-4 ori faţă de 2005, şi a adăugat că nu-şi aduce aminte de existenţa unor protocoale încheiate de SRI cu parchete, srie Agerpres.

El consideră că în anumite cazuri astfel de protocoale sunt necesare.

‘Nu-mi aduc aminte aşa ceva (n.r. existenţa de protocoale). Cred că diverse forme de colaborare pe chestiuni legate de crimă organizată, de ştiu eu, de terorism, probabil că sunt necesare în anumite cazuri, securitatea naţională. Dar nu-mi aduc aminte de astfel de discuţii şi de altfel am văzut că şi în chestiunea interceptărilor telefonice, faţă de 2005, care era deja imediat după perioada de guvernare PSD, numărul interceptărilor a crescut de 3-4 ori în ultima vreme faţă de momentul 2005’, a declarat Năstase la sediul Fundaţiei Titulescu.

Întrebat dacă ar trebui desecretizate, fostul premier a arătat că ‘acestea sunt mai curând chestiuni legate de interese politice şi jurnalistice’. ‘Sigur, important este nu atât să răsucim cuţitul în rană, ci să vedem pentru viitor cum se poate ajunge la normalizarea activităţilor legate de SRI, legate de justiţie Şi cred că, dacă tot suntem la momentul în care am discutat despre viitorul Europei, să încercăm să introducem o Românie normală într-o Europă unită’, a declarat preşedintele FET, la finalul unei dezbateri pe teme europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.