AEP dă 8,2 mil. lei pentru mentenanța softurilor de alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat în SICAP un contract de 8,2 milioane lei pentru achiziția serviciilor de mentenanță la softurile ce se folosesc în alegerile din România pentru următoarele 27 de luni.

AEP are nevoie de servicii de mentenanță, suport, asistență tehnică, supervizare a securității și actualizarea la constrângerile tehnice și legislative.
Potrivit instituției, externalizarea acestor servicii va aduce următoarele beneficii: ” • Menținerea și îmbunătățirea facilităților operaționale ale sistemului informatic necesar în procesele electorale din punct de vedere al performanțelor funcționale și de securitate informatică • Asigurarea siguranței în funcționare a sistemului informatic necesar în procesele electorale”.
Ofertele se deschid în 18 martie, finanțarea fiind asigurată din fonduri proprii. Lucrările se fac la sediul  SN Radiocom, care găzduiește serverele AEP.
Șeful AEP este Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională, fost secretar general al Guvernului Dăncilă, fost prefect al Capitalei.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1069 Articole
Author

16 Comentarii

 1. Adica…pentru ca „marja erorilor de soft” sa fie conform cu „alegerile” alogenilor paraziti care controleaza sistemul si sa iasa cine „trebuie”!
  Trezeste-te !

 2. mai dat gruparii Ghita 100 milioane de euro si merge sistemul medical, PROST!

 3. Cat timp buletinele de vot nu contin optiunea „refuz toti candidatii” consider ca votul meu este influentat. Bineinteles ca poti face ca buletinul tau de vot sa fie anulat, dar asta nu indica optiunea de a refuza oferta. (Esti inclus in categoria papagalilor care nici sa voteze nu stiu). Astfel electoratul este constrans sa voteze unul dintre candidatii sau partidele inscrise in buletinele de vot impotriva vointei sale de a-i refuza pe toti.

 4. …pt john…daca-i refuzi pe toti oricum se considera anulat…la electorale nu ai decat optiunea de a alege, nu si pe cea a votului impotriva…

 5. sa nu uitati sa faceti publica si lista SRL-urilor SRI-ului care o sa castige contractele

 6. Acum se stabilesc regulile de furaciune și se adaptează algoritmii in conformitate cu dorința păpușarilor de peste balta. Ei dictează cine câștigă. La nivel local se lasă la latitudinea pupătorilor de cur români,interesele fiind prea mici pentru licurici. Asta este algoritmul după care funcționează politicul românesc. Restul sunt basme.
  Presa are și ea ciolanul ei . Este indispensabilă sistemului. Opinia trebuie formata și întărită exact cum își întărește Geoană argumentele prin gesturi ample. Școala occidentală de păcălit goiomii se observă de la o posta. Punc

 7. @ John Steed 16:30

  Punctul pe j! Exact acesta este punctul nevralgic al sistemului botezat fals „democratie”. NONE OF THE ABOVE, niciunul din cei de mai sus: aceasta ar trebui sa fie ultima optiune de pe buletinul de vot, este absolut logic!
  De unde se poate deduce ca sistemul actual numai democratie nu e …

 8. Trebuie sa fim mari idioti sa mai votam aceste partide pline de hoti si lichele.Oricum au mirosit ca populatia s-a saturat de ei si au trecut la inventat fel de fel de marsavii ca sa nu plece de la ciolan. E disperare mare! Cand bei vinuri de mii de euro sticla iti permiti sa pierzi ciolanul?

 9. pungasii delapideaza milioane prin prostia unora,care ne conduc.
  daca e facut cu „open source” 2nd (prima mana e a limbajelor in care sunt scrise,indiferent de nuanta lor) descarcabile de orice agarici e delapidare..ptr ca sunt pline magariile 2nd de exploituri ,suportate de marii producatori de OS ,ptr a pagubi si controla economiile tarilor bananniere

 10. Șeful AEP este Toni Șpaclu:
  -mai bine decat Tony Șperaclu!

  (grebla?
  -forceps!)

 11. @vanatorul de troli dar oare cate voturi anulate se inlocuiesc cu voturi valabile? ai auzit la numaratoare vreodata sa spuna si care este numarul voturilor anulate? nu cred! sau daca se anunta sunt sigur ca nu este numarul real pentru ca pe astea nu le contesta nimeni!

 12. super tare !!!
  dar mai tare e buleala software a sistemului sanatatii .. au platit ptr buleala.
  ACUM VOR SA SI DELAPIDEZE DAR VOR FACE SI ALTCEVA MULT MAI GRAV: CLOUD GUVERNAMENTAL PE SERVERE STRAINE (indiferent daca au username si parola) .. asadar dupa fiecare utilizare cu/fara user parola strainul nu se va mai chinui sa utilizeze softwareul inclus in OS si browser sa culeaga datele economice de care are nevoie dar cu datele disponibile la extras on-line va avea tinetele sigure care au si bani in conturi .. cloud guvernamental = sistem de prada economica si activitate economica neloiala ,in favoarea tarilor care detin cloud-ul nostru,accesibil din Romania (=proxy din ip romanesc in server strain)…
  stai linistit ca sunt povesti : o sa iasa Ciolacul pufos cu parul cret si vei fi ironizat,discreditat de „expertii” habarnisti care vor deturna vreo 2 milioane de $ ptr noua „buleala” cu efecte mult mai nocive.
  idiotii astia au deja firme romanesti care se ocupa de noduri internet si au si web hosting national.. insa Ciolacii si satra lui ILICI nu sunt in stare sa inteleaga tehnologia,chiar daca au fost prin SUA si au mirosit tehnologia pe sub nasurile infundate..

 13. „mentenanța softurilor”
  -prafu sa se aleaga de limba voastra de tablă!

 14. Pai după ce se face mentenanța softurilor de alegeri ar putea sa ne anunțe și rezultatele alegerilor, iar cu banii economisiți sa se cumpere, de la stapanul amerloc, armament ptr. piticul pornostar &elenski!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.