Aeroport în Dubai de 35 de miliarde de dolari 

Oficiliatățile din Dubal au anunțat că au început lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional Al Maktoum, despre care conducătorul emiratului din Golf a spus că va deveni „cel mai mare din lume”, la un cost de aproape 35 de miliarde de dolari, relatează azernews.az.
„Am aprobat proiectele pentru noul terminal de pasageri de la Aeroportul Internațional Al Maktoum și (începem) construcția clădirii, la un cost de 128 de miliarde AED (34,85 miliarde de dolari)”, a declarat șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, pe X(Twitter).
Odată ce va fi pe deplin operațional, aeroportul „va gestiona o capacitate de 260 de milioane de pasageri anual”, a precizat guvernul într-un comunicat.
Șeicul Mohammed a spus că va avea „cea mai mare capacitate din lume” și va fi „de cinci ori mai mare decât actualul aeroport internațional din Dubai”, care este unul dintre cele mai aglomerate hub-uri aeriene din lume.
Potrivit șeicului Ahmed bin Saeed Al Maktoum, președinte al Autorității Aviației Civile din Dubai și director general al companiei aeriene de pavilion Emirates, „prima fază a proiectului va fi gata într-o perioadă de 10 ani, cu o capacitate de a găzdui 150 de milioane de pasageri anual”.
Construit la periferia orașului, aeroportul Al Maktoum a primit din 2010 o parte relativ mică din traficul aerian al hub-ului financiar din Golf.
Autoritățile doresc ca acesta să înlocuiască Aeroportul Internațional Dubai, care are o capacitate de până la 120 de milioane de pasageri anual și a cărui amplasare în centrul orașului împiedică extinderea.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1097 Articole
Author

2 Comentarii

  1. anual peste Bucuresti trec 1’000’000 de avioane,
    cate 2 pe minut in fiecare minut:
    -praful sa se aleaga de Dubai!

  2. Asa aeroport pentru un petec de pamant ! E aroganta, sfidare. Cel mai mare aeroport din Lume (Beijing) cu 100 Milioane pasageri capacitate anuala, nu a costat atat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.