Află totul despre un implant dentar prin tehnologii moderne și la ce să te aștepți

Un implant dentar prin tehnologii moderne poate fi efectuat la cabinetele stomatologice dotate cu echipamente de ultimă generație. Află totul despre această procedură în acest articol!

 

Cu siguranță, te întrebi ce presupun tehnologiile moderne atunci când vine vorba despre un implant dentar. Află că este vorba de metodele de scanare a dinților, cu randări 3D de specializate, pentru a-ți oferi un zâmbet perfect. Totuși, ce știi despre această procedură stomatologică? Mai exact, ce presupune un implant dentar prin tehnologii moderne de la cap la coadă?

 

Ce înseamnă un implant dentar?

 

Implantul dentar înlocuiește un dinte. S-ar putea spune că este o procedură antică. Știai că s-au există mumii egiptene care au implanturi rudimentare de dinți? Totuși, din Antichitate și până acum au trecut secole în care această procedură s-a perfecționat. Astăzi, din punct de vedere vizual, implantul dentar este indiscernabil de un dinte natural.

 

Practic, implantul în sine este alcătuit din două componente: șurubul din metal ce este integrat în structura osoasă și coroana, care “pune capac” șurubului. Este o procedură ce rezistă în timp, însă este considerată de multe persoane o investiție financiară, datorită faptului că prețurile pentru astfel de proceduri pot fi ridicate. Desigur, este greu să punem preț cu adevărat pe sănătate, iar de aceea multe persoane au făcut această alegere.

 

Cum decurge procesul?

 

În cazul în care dentistul constată că dintele natural nu poate fi salvat altfel (cum ar fi în cazul tratamentului de canal, plombei sau orice altceva), îți va sugera, mai întâi, extracția dintelui bolnav. Deoarece extracția presupune și înlăturarea rădăcinilor, gingia și zona osoasă a dintelui trebuie să se vindece înainte de a fi vorba de implant.

 

Dentistul îți va prezenta câteva opțiuni pe care tu să le alegi, cum ar fi materialul din care este realizat șurubul sau coroana. Aici, nu putem să-ți spunem care este alegerea corectă, deoarece alegerea potrivită ține de sfatul dentistului și bugetul tău. Ca un exemplu, un implant tipic este alcătuit dintr-un șurub din titan cu o coroană din ceramică.

 

După ce alegi, dentistul va putea efectua procedura, de care ținem să menționăm nu este dureroasă datorită anesteziei. Având în vedere că implanturile dentare pot fi efectuate pentru mai mulți dinți, depinde de fiecare persoană în parte cât durează să obțină zâmbetul perfect.

 

Ce tipuri de implanturi există?

 

La un cabinet stomatologic dotat cu tehnologii de ultimă oră, medicii implantologi îți vor putea oferi mai multe opțiuni de implanturi, printre care și:

 

  • Implant Inno

  • Implant Bredent

  • Implant Megagen

  • Implant Straumann

  • Implant Nobel Biocare

 

Fiecare tip vine cu avantajele și beneficiile sale, însă hai să luăm spre exemplu implantul Inno. Suprafața acestui implant facilitează integrarea în os. Astfel, este grăbită vindecarea și nu numai. Este un implant rezistent, conceput în Coreea de Sud și este considerat un implant de top în România. Așadar, este clar că această alegere este una de calitate, însă te întrebi care este prețul? Comparativ cu celelalte opțiuni de pe piață, are un preț mediu.

 

Acum, că ai aflat detalii de bază despre implantul dentar, te poți programa la cabinetul stomatologic!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.