Alro Slatina va cumpăra gaze naturale în valoare de 30 mil. lei

Producătorul de aluminiu Alro Slatina va cumpăra de la Conef Gaz Bucureşti, firmă din grupul Alro, gaze naturale în valoare de 30 milioane de lei.

Contractul a fost semnat la 16 august, se arată într-un raport al Alro transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa citată nu precizează durata acordului. Grupul Vimetco, înregistrat în Olanda, deţine 84,18% din capitalul Alro, şi controlează şi firma Conef, care este unul dintre importatorii de gaze ruseşti în România, prin intermediul Imex Oil.

Acţiunile Alro s-au tranzacţionat marţi la BVB la preţul de 2,84 lei pe unitate, în scădere cu 0,35% faţă de referinţă. Producătorul de aluminiu are o capitalizare de 2,02 miliarde de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.