ANAF, ca feudă politică și a SRI. Acuzații incredibile!

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe susține, miercuri, referitor la protocolul dintre ANAF și Parchetul General încheiat în anul 2013, că „un grup mic de politicieni influenți a hotărât să-și creeze un instrument foarte puternic de șantaj”, iar ofițerii SRI veneau în instituții cu direcții de acțiune deja trasate.

„Odata cu reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală din 2013, un grup mic de politicieni influenți a hotărât să-și creeze un instrument foarte puternic de șantaj, aducând la un loc ofițeri SRI, procurori și oameni special angajați de către conducerea ANAF din acea perioadă. Prin această măsură au fost dați afară 1950 de specialiști la nivel național pentru a face loc celor veniți la noua structură constituită – direcția antifraudă fiscală. Concomitent, a fost desființată Autoritatea Națională a Vămilor, fiind distruse sau pierdute arhivele instituției pentru a nu se mai cunoaste modul în care operau dutyfree-urile în perioada când vama era condusă de Gelu Ștefan Diaconu”, spune Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, într-un comunicat de presă transmis Mediafax.

Sindicaliștii amintesc că tot atunci a fost desființată Garda Financiară, pierzându-se toate arhivele referitoare la operațiunile ce vizează produsele accizabile (alcool, petrol, țigări).

Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe dau detalii și despre cum ar fi acționat noul grup organizat, „acoperit de prevederi legale special create”:

– ofițerii SRI (au fost detașați de la SRI aproximativ 250 de ofițeri) veneau în instituție cu direcțiile de acțiune trasate (firme, persoane etc)
– Direcția Antifraudă lucra la comanda lor, fiind executate întrutotul ordinele acestora; se făceau plângeri penale pe bandă rulantă celor care erau vizati dar de cele mai multe ori aceste plângeri nu se confirmau sau controalele se dovedeau superficiale.
– Angajații de la antifraudă detașați la parchete preluau plângerile și solicitau puncte de vedere de la structurile de specialitate ale sistemului instituțional al ANAF.

„Ne miră în continuare cum cei care au orchestrat aceste operațiuni nu pățesc nimic, chiar au tupeul să explice opiniei publice cum funcționează statul de drept, deși cunosc perfect mizeria creată și faptul că din ANAF au plecat 1950 de specialiști pentru a se putea înființa acest adevărat instrument al terorii”, conchid sindicaliștii.

Protocolul dintre Parchetul General și ANAF a fost semnat în anul 2013 de Tiberiu Nițu, în calitate de procuror general și de Gelu Diaconu, președinte ANAF la acea vreme.

Premier era atunci Victor Ponta,

La capitolul II al protocolului, intitulat „Aspecte privind operaționalizarea Direcției de combatere a fraudelor” se precizează că: Inspectorii antifraudă din cadrul Direcției de combatere a fraudelor își desfășoară activitatea „prin detașare în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști economico – financiari”. Prin art. 3 litera C din Protocol s-au constituit echipe mixte de procurori/inspectori ANAF care urmau să procedeze “la valorificarea informațiilor și strângerea probelor privind comiterea unor infracțiuni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. „SRI-ul e-n toate și-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare” (de noi fraierii).

  2. Crancen! Ies abia in anii ăștia complicitatile la distrugerea acestei tari, si inca mai sunt destule de descoperit! Acest Diaconu Gelu,iese cu tot felul de scrieri in care toti sunt complici si vinovati,dar despre facaturile personale…niciun cuvant!

    • Institutiile acestea parazite ANAF SRI PARCHETE au distrus tara si au alungat milioane de romani in afara. Ce nebun isi mai investeste agoniseala prin Ro sa faca afaceri cand ANAF si restul institutiilor stau calare pe tine cu controale, ba jurnale la casele de marcat, ba nu stiu ce totul ca statul sa jecmaneasca afaceristii mici si sa lase loc marilor mafioti ( firmele ascunse ale SRI, diverse firme ale politicienilor) . Economia nu creste prin taxe . Daca orice cetatean are posibilitatea de a face bani si a se” misca” prin tara asta cat de cat asa creste economia. Economia nu creste prin sporirea puterilor si bugetelor acestor institutii parazite care mai mult rau fac. Sunt o mafie. Distrug tot. Acestor institutii trebuie reduse bugetele colosale,redus drastic nr de angajati, reduse puterile,redus totul. Ro nu are nevoie de aceste instituții parazite sau de puscarii.Totusi ce face coalitia in urma protocoalelor ilegale???? Unde sunt masurile ????? Caci daca nu iau masurile care se cuvin trebuie facuti vinovati si cei din coalitie pt blat cu mafia.

  3. Tocmai a ieșit Pisicul să explice ce bun este el și ce rău este Dragnea! Oare câți proști or mai fi să asculte miorlaielile acestei canalii securiste? Bașca faptul că ne-a pricopsit cu această secatura de Lulutza tot el! Cred că numai o revoluție ne mai poate scăpa de acești derbedei ordinari securisti pe care boul din deal îi tot susține împreună cu jegurile PNL -iste!

  4. Ce uita sa spuna sindicalistii ANAF este ca cei inlaturati erau majoritatea spagari, se cerea intre 5000 si 25000 euro spaga in functie de cifra de afaceri. Varului meu i s-au cerut 25000 euro, de catre inspectorii ANAF veniti in control. Intre timp au fost arestati.

  5. Afirmatiile Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe nu sunt altceva decat o simpla diversiune, ca raspuns la recenta OUG prin care, in perioada imediat urmatoare, vo fi desfiinate Directiile Regionale ale Finantelor Publice, institutii infiintate in 2013 si care nu au absolut nicun rost, decat acela de a umfla schema de posturi cu o groaza de functii de conducere, destinate clientelei (politice si…nu numai!!). Este normal ca, iminenta lor desfiinare sa deranjeze pe multi, inclusiv pe „reprezentantii” sindicatelor!!

  6. Daca cei aproximativ 2 000 de angajati erau spagari in majoritatea lor, cum sustin unii comentatori de aici, ei trebuiau deferiti justitiei, judecati si disponibilizati, daca se demonstra ca chiar au fost ,,penali”. Evident ca n-a fost vorba de asa ceva si ca, in schimb, a fost vorba de o campanie de epurare. Cum se face insa ca noii angajati n-au contribut la cresterea gradului de colectare a taxelor de catre stat? Care grad de colectare, dincolo ca-i cel mai mic din UE, e pe un trend negativ din 2015 incoace, cu exceptia lui 2018. Sindicalistii nu trebuie crezuti pe cuvant, da’ in 2013 a fost vorba de epurare la ANAF si de angajarea de insi care n-au avut interesul sa majoreze capacitatea extractiva a Romaniei. Ca, in definitiv, despre asta e vorba si despre bugetele unor institutii care, chipurile, ne apara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.