ANAF: Numărul caselor de marcat a crescut

Numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32% în primele 3 luni din 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a intensificării activității de informare a contribuabililor, cât și a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Antifraudă, anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat transmis marți.

Astfel, conform sursei citate, dacă în primul trimestru din 2014 au fost fiscalizate, la nivel național, 22.329 case de marcat, în aceeași perioadă a anului curent s-a înregistrat o creștere cu 5.441 de unități, ajungându-se la un total de 27.740 unități.

„Totodată, din datele preliminare, gradul de conformare voluntară a crescut cu circa 20%, veniturile colectate de ANAF situându-se mult deasupra programului de încasări. Datele finale le vom transmite imediat ce se finalizează centralizarea la nivel național. Obiectivul principal al ANAF îl reprezintă creșterea veniturilor administrate la bugetul statului, atât prin creșterea gradului de conformare voluntară, cât și prin diminuarea economiei subterane, ca efect al combaterii marii și micii evaziuni”, arată ANAF.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.