„Andrei Scrima în Liban” încheie ciclul „5 seri TVR2 în lumina Taborului”

Astăzi, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, este programat, de la ora 18.00, documentarul: Andrei Scrima în Liban. La dezbaterea din această ultimă seară vor participa: Vlad Alexandrescu, istoric al ideilor, Anca Manolescu, eseist şi traducător; Răzvan Bucuroiu, director TVR 2, şi Virgil Ştefan Niţulescu, director MNŢR.

În perioada 10-14 august, TVR 2 a organizat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sub titlul 5 seri TVR 2 în lumina Taborului, un ciclu de 5 vizionări a 6 filme-document, mărturii inestimabile ale unor mari personalităţi româneşti, intelectuali creştini: Dumitru Stăniloae, Nae Ionescu, Constantin Noica, Alexandru Codin Mironescu, Andrei Scrima, Benedict Ghiuş. Fiecare documentar a fost urmat de o discuţie-dezbatere pe marginea subiectului cu invitaţi de seamă ai culturii noastre, interesaţi de acest tip de mesaj spiritual.

Documentarele TVR sunt semnate de Radu Găină, realizator şi producător TVR 2, doctor în Cinematografie şi Media, membru UCIN şi laureat APTR.

Evenimentul s-a bucurat de o largă audienţă în rândul bucureştenilor care, în fiecare seară, au umplut sala Studioului „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.