Angela Gheorghiu, aplaudată minute în şir la Oradea

Concertul susţinut vineri seară, în Piaţa Unirii din Oradea, de soprana Angela Gheorghiu, împreună cu tenorul Teodor Ilincăi, acompaniaţi de orchestra Filarmonicii orădene, sub bagheta dirijorului catalan David Gimenez Carreras, a adus multă bucurie.

Peste 3.000 de spectatori au aplaudat minute în şir la finalul concertului.

Prima zi a Festivalului Sounds of Oradea s-a încheiat astfel după un program de mai bine de două ore, alcătuit din 12 arii şi duete din opere de Puccini, Cilea, De Curtis, intercalate cu trei intermezzouri orchestrale. Solicitată prin aplauze, soprana a oferit la bisuri aria „O mio babbino caro” din opera Gianni Schicchi de Puccini.

Tenorul a mai cântat aria „Nessun dorma” din opera Turandot, pentru ca, în cele din urmă, să încheie amândoi cu „Muzica e viaţa mea” şi celebra Granada. O surpriză pentru publicul care aplauda în picioare au fost, ca rămas bun, două strofe din melodia „Ciobănaş cu trei sute de oi”, interpretate de cei doi solişti.

Festivalul Sounds of Oradea este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR sau Visit Oradea). Cea de-a treia ediţie a festivalului cuprinde, în perioada 14 – 16 iunie, trei spectacole de excepţie, în spaţii culturale consacrate din oraş, Piaţa Unirii şi Filarmonica de Stat.

După concertul sopranei Angela Gheorghiu, va urma sâmbătă reprezentaţia celor de la The Prague Cello Quartet, la Filarmonica de Stat, şi va include interpretări unice ale unor piese clasice, dar şi coloane sonore, jazz, rock şi pop.

Opera Naţională din Sofia va încheia, duminică seară, festivalul în Piaţa Unirii cu un spectacol susţinut de balerini apreciaţi în lume.

VIDEO

Foto:  BIHOREANUL

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

10 Comentarii

 1. Securistii de acolo le au cu Papasa si cu Vladuta. Interesant, or fi fost ungurii si turistii straini.

 2. Angela, nu ești corecta! Trebuia adus un manelist … ăștia s firi sensibile

 3. Am tot butonat pe aici , poate găsesc ceva și despre Eminescu.Nimic.Nu și-a mai găsit loc în nici o micuță și pioasă aducere aminte a trecerii sale în neființă.Nu mai încape și o lacrimă pentru nefericitul care ne-a umplut inimile ptin tot ce a făcut . Totul despre maneliști , alegeri , proteste în stradă cu dihonia voturilor și multe altele.Anul 2024 nu este unul rotund , 135 (de ani de la trecerea sa în eternitate) , dar data de 15 iunie n-ar trebui uitată.

 4. Ouatu! Unde e Ouatu? Dacă îl invita Hanjelica poate canta și el o manea sau două, ca o soprana adevărată ce e.

 5. orădenii astia, ca si banațenii vor sa arate ca sunt altceva fata de restul tarii. Angela se cam suparase pe România, dar a gasit la nagy varody altceva.
  Bine-bine, nimic despre Eminescu – 15 iunie, dar nici despre bolojan?

 6. De ce nu ma mir ca a fost atat de aplaudata fix la Oradea? Sa fi incurcat soferu’ Milano cu Oradea?

 7. @ „In răspăr”, 15 iun. 2024 la 11:50
  „orădenii astia, ca si banațenii vor sa arate ca sunt altceva fata de restul tarii. Angela se cam suparase pe România, dar a gasit la nagy varody altceva”…
  Răspăratule, Angela Gheorghiu nu „se cam suparase”, ci doar i-a-pus-în-față o oglindă Rromînikăi thrako-ghetice impostoare! Entitatea asta artificială creeată cu 165 de ani în urmă de masonii franțuzi, și ce încearcă de atunci să pară ceea ce nu este.
  https://hotnews.ro/interviu-cu-soprana-angela-gheorghiu-n-romnia-am-nvatat-o-falsa-istorie-a-muzicii-fabricata-si-comandata-169469
  Iar Partium, Banat și Ardeal „sunt altceva”. Dintotdeauna!

 8. Comentacilor veșnic nemulțumiți o invitație la GHEBOASA în orașul zis comoară (acum tablă de gablonț) CLUJ-NAPOCA .

 9. Anghela e buna la voi, ca sunteti ” altceva „. Si ramaneti acolo, nu mai veniti peste noi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.