Angela Gheorghiu, în topul cântăreţelor de operă capricioase, alături de Maria Callas

Angela Gheorghiu, renumită pentru problemele pe care le provoacă în spatele scenei, scrie „LA Times”. Publicaţia o include pe Angela Gheorghiu, poreclită „Draculetta” de colegii de breaslă, printre cântăreţii de operă care au iscat scandaluri şi au provocat probleme în spatele scenei, alături de sopranele Maria Callas şi Kathleen Battle.

Jurnaliştii americani scriu despre Gheorghiu că a fost concediată în 2007 din producţia „La Boheme” la Chicago deoarece a chiulit de la prea multe repetiţii.

Anul trecut, Gheorghiu s-a retras din noua producţie a Metropolitan Opera, „Carmen”, spectacol care fusese special conceput pentru ea. La momentul retragerii, soprana trecea printr-un divorţ de soţul său, Roberto Alagna, care ar fi trebuit să-i fie partener pe scenă. Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna s-au cunoscut în 1996, atunci când au repetat şi au cântat împreună în opera „Boema”. Recent, regizorul Richard Eyre a anunţat că Angela Gheorghiu va reveni în opera „Carmen” de Bizet la Metropolitan Opera din New York.

Soprana Angela Gheorghiu a fost desemnată Artista anului la Classical Brit Awards, eveniment desfăşurat la Royal Albert Hall din Londra. Angela Gheorghiu a mai câştigat acest premiu, în 2001, pentru rolul principal în opera „Madama Butterfly” de Puccini, în regia lui Antonio Pappano. Soprana a fost recompensată anul acesta pentru albumul său „Madama Butterfly”, depăşindu-le pe competitoarele sale – soprana rusă Anna Netrebko şi violonista Marin Allsop.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.