Antena 3: Motivul principal al războiului dintre Dragnea și Tudose

Legile Justiţiei ar fi motivul principal pentru care Mihai Tudose a început războiul cu președintele PSD, Liviu Dragnea, transmite Antena 3 citând surse politice.

Tudose ar mai vrea să-şi asume pachetul de legi din Justiție și în acest caz, proiectul ar urma să fie trimis în Parlament.

Liderii PSD si ALDE se întâlnesc luni într-o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, în care trebuie să decidă soarta mai multor proiecte, printre care şi legile Justiţiei.

„Ne vom întâlni în coaliție luni și vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, în care să decidem dacă le vom iniția în Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentală: legile justiției, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea această decizie”, a spus Liviu Dragnea vineri, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat, lunea trecută, la Antena 3, că pachetul de legi ale justiţiei ar trebui trimis la Parlament astfel încât acesta să decidă, în urma dezbaterilor, care va fi forma lor finală.

„Eu cred, ca să nu ne mai chinuim, că ar trebui duse direct la Parlament care să facă consultări, comisii, cele două Camere…”, a spus Tudose răspunzând unei întrebări privind traseul legislativ al legilor.

Recomanda
Author