Drept la replică Antisemitismul – O rană sociologică ce trebuie pansată!

Într-un context politic tulbure, asistăm la o radicalizare nefirească a antisemitismului românesc nu de către cetățeanul evreu obișnuit, care a avut rude ce au suferit de pe urmă ororii naziste ci, de către instituții internaționale care doresc să prezinte umanități acest moment din istoria poporului evreu cu implicațîi politice.

România cu un popor răbdător și cu o politică toleranță recunoscută, uneori, exagerată, față de toate minoritățile naționale, nu trebuie să uite că a trecut și ea printr-un holocaust comunist, asemănător celui nazist, de sorginte sovietică, în perioada anilor 1945-1964.

În această perioadă, toate valorile democratice naționale care au contribuit la realizarea României Mari, timp de decenii, oameni politici, oameni de cultură, academicieni, gazetari, militari, cetățeni
onești au fost încarcerați, torturați, uciși.

Beneficiarii evenimentelor din `89 preocupați de alte probleme decât cele ale demnității naționale, nu și-au făcut probleme din importanța antiromânismului comunist.

O inițiativa particulară memorabilă a doamnei Hosu Longin prin «Memorialul Durerii» a cultivat acest moment de suferință a poporului român.

Globalizarea care cuprinde multiple și subtile elemente de manipulare a majorității populației ce trăiește la limita sărăciei cultivă discret disprețul față de istoria și valorile naționale românești.

Ziarul Cotidianul, criticat în numele fraților Alexandru Florian și Radu Ioanid

În acest moment, trebuie să avem luciditatea ca, pentru prestigiul țării, să plasăm o serie de valori pe orbita culturii și științei europene a unor personalități: Gh. Marinescu, Victor Babeș, Toma Ionescu, Nicolae Paulescu, Mircea Eliade, George Uscatescu, Nicolae Ciorănescu, Emil Cioran, Constantin Noica, Eugen Ionescu drept ambasadori ai culturii și gândirii medicale românești.

Oamenii politici, la fel ca și oamenii de știință, sunt Oameni. Au calități și defecte ce trebuie judecate în cadrul unui moment social și istoric.

În general, o personalitate se judecă prin ce a contribuit la consacrarea națiunii.

Valorile și istoria României nu trebuie judecate în genunchi – în contrapartidă cu capitalul internațional.

În acest cadru, intervenția domnului Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel, ce funcționează în cadrul elegant al Bulevardului Dacia din București cu retribuție semnificativă, nu ni se pare adecvat.

Alexandru Florian are un salariu de 81.614 RON pe an de la Guvernul Ponta

Fiu al profesorului de marxism-leninism Radu Florian, domnul Alexandru Florian, (ex) activist comunist, condamnă doi reprezentanți onorabili ai comunitățîi evreiești din România, pentru că au participat la un moment științific de importantă internațională în cadrul Academiei.

În acest context, dorim să îi subliniem tovarășului A. Florian că antisemitul Nicolae Paulescu prin descoperirea pancreinei – insulina a salvat și ușurat viață a milioane de evrei.

De asemenea, am fi interesați să aflăm prin întreaga sa activitate de activist, pentru care ar trebui să fie exclus din funcția pe care o deține, cu ce a contribuit efectiv la progresul României: câte cărămizi a făcut?

Alexandru Florian de la Institutul „Elie Wiesel” a făcut apologia PCR şi a comunismului

Am convingerea că, deși este în funcția respectivă, nu a citit romanul „Ravelstein„ al lui S.Bilou – laureat al premiului Nobel – dacă l-ar fi citit ar fi trebuit să îl condamne pe autor pentru prezentarea
favorabilă a lui Mircea Eliade.

28.07.2021

prof. dr. Hortensiu Aldea

asist. drd. Vlad Nedelcu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.