Anunţul care i-a scos cu noaptea-n cap din case pe pensionarii gălățeni

Zeci de persoane din Galați au petrecut ore întregi la coadă pentru a fi primele care își plătesc taxele și impozitele locale. Primii oamenii au venit în fața Direcției de Taxe și Impozite Locale la ora 5.00, spunând că vor să scape rapid de obligațiile către buget.

Anunțul conform căruia ghișeele Direcției de Taxe și Impozite Locale se deschid luni dimineață i-a scos din case pe pensionarii gălățeni. Pe parcursul nopții, ei s-au așezat la coadă în fața sediului instituției.

Aproximativ 200 de persoane au stat patru ore în frig până când funcționarii au deschis ușile clădirii. În acel moment, oamenii de la coadă s-au îmbulzit și s-au certat. Până la urmă, oamenii au fost calmați de paznicii instituției.

”Aşa mi-a plăcut toată viaţă, sa fiu primul. Să scap primul de datorii, de obligaţii. Anul acesta am venit târziu, am ajuns pe la 5 şi un sfert. Noi suntem obişnuiţi cu cozile. Pe vremea lui Ceauşescu am stat la coadă la pâine şi lapte, acum la taxe”, a spus unul dintre pensionarii aflați la coadă.

Alți pensionari s-au grăbit să plătească taxele și impozitele locale pentru a beneficia de bonificația oferită de Primărie celor care își achită integral obligațiile fiscale către bugetul local.

”Am venit să-mi achit datoriile şi să plec acasă să mă culc înapoi.Noi vrem să scăpăm de datoriile pe care le avem către stat, ca statul să nu vină la uşa mea și să zică: <nu aţi plătit>. Asta ne interesează, să plătim datoriile și să beneficiem de reducerea oferită de Primărie”, a spus alt pensionar.

Taxele și impozitele locale pot fi plătite și online, pe platforma ghiseul.ro. Deși numeroși gălățeni au parola și id-ul atribuite de organul fiscal pentru a accesa platforma, majoritatea achită taxele și impozitele tot la sediile direcției de fiscalitate.

”Nu am încercat să plătesc online, noi aşa ne-am învăţat, suntem de modă veche. Venim aici şi stăm la rând şi plătim, ne-am obşnuit aşa”, a explicat o femeie din mulțime.

Conform statisticilor, peste 10.000 de gălățeni au conturi pe platforma de plată online a taxelor și impozitelor. Deși autoritățile se laudă cu această cifră, cozile de la ghișee sunt foarte mari.

”Gălățenii folosesc ghiseul.ro într-un număr mai mare față de cei din alte localități din țară, sunt undeva la 10.000 de utilizatori din circa 160.000 care achită astfel taxele. Este mai mult față de alte orașe, Galațiul fiind chiar premiat în acest sens. Sunt într-adevăr puțini cei 10.000, dar sperăm că anul acesta va crește numărul lor”, a declarat directorul Direcţiei de Taxe și Impozite, Daniel Stadoleanu.

Conform prevederilor Codului Fiscal, obligațiile către bugetul local pot fi plătite cu bonificație până pe 31 martie. De reducerea de 10% beneficiază contribuabilii care plătesc integral taxele și impozitele aferente anului 2018. În Galați, obligațiile fiscale la bugetul local pot fi plătite la patru puncte de lucru ale Direcției de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

3 Comentarii

  1. nu mai tot dati exemple cu idioti!
    sincer imi pare rau si ii compatimesc pentru „intunericul” in care traiesc!
    sloganuri cretiniste care se tot rostogolesc!!
    pai daca sunt al doilea sau al o miilea care plateste se sparge cerul??

    astia saracii inca n-au aflat ca bonificatia se acorda la fel si daca platesti in 31 martie!!

    cei din zona va rog ajutati-i sa ajunga in anul 2018! Dumnezeu fie cu ei!!

  2. platiti taxe si impozite sa aiba alesii neamului si smecherii din institutiile statului de unde fura

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.