Vaccinul chinezesc, aprobat de urgență de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a autorizat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-Covid produs de chinezii de la Sinopharm, relatează The Washington Post.

Astfel, vaccinul produs de Sinopharm se poate alătura iniţiativei Covax, pentru a împărţi în mod egal, în lume, vaccinurile împotriva coronavirusului.

De asemenea, decizia OMS oferă o doză de credibilitate, fiind totodată primul vaccin produs de China care primeşte aprobarea organizaţiei.

„Prin această aprobare se extinde lista vaccinurilor anti-Covid pe care Covax le poate cumpăra pentru a accelera programele de vaccinare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Chiar dacă vaccinul de la Sinopharm este deja folosit la scară largă, producătorii săi au oferit până acum doar informaţii limitate despre eficienţa şi efectele adverse ale vaccinului.

Un grup consultativ al OMS a anunţat săptămâna aceasta că vaccinul de la Sinopharm protejează persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, bazându-se pe studiile clinice efectuate în China, Bahrain, Egipt, Iordania şi Emiratele Arabe Unite.

Cu toate acestea, grupul consultativ strategic de experţi a declarat că are un „nivel scăzut de încredere” cu privire la eficacitatea vaccinului în rândul persoanelor de peste 60 de ani şi o „încredere foarte scăzută” cu privire la potenţialele efecte secundare pentru respectiva grupă de vârstă.

Marți, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat că a început o evaluare a vaccinului chinez Sinovac. Datele preliminare din studiile de laborator arată că vaccinul produce un răspuns imun, a precizat EMA într-un comunicat de presă.

Procesul de „revizuire continuă” prin care va trece vaccinul Sinovac permite autorităţilor de reglementare din UE să evalueze datele pe măsură ce devin disponibile până când există suficiente dovezi pentru a depunerea unei cereri formale de autorizare condiţionată de introducere pe piaţă.

EMA nu a precizat un interval de timp pentru o decizie finală, dar a spus că procesul ar trebui să „dureze mai puţin timp decât în ​​mod normal”.

Agenţia are, de asemenea, evaluări în curs de desfăşurare a altor trei vaccinuri, inclusiv vaccinul Sputnik, vaccinul ARNm CureVac şi vaccinul pe bază de proteine ​​Novavax. Vaccinul Sinovac foloseşte un virus inactivat.

„EMA va evalua conformitatea vaccinului cu standardele obişnuite ale UE pentru eficacitate, siguranţă şi calitate”, a precizat EMA.

Sinovac a înregistrat rate de eficacitate diferite în studiile desfăşurate în mai multe ţări, care variază între 51% şi 82%. Acesta a fost aprobat de autorităţile de reglementare chineze, împreună cu alte trei vaccinuri autohtone.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

  1. bun ce-o fi,sa -i intepam pe sclavi.ceva-i putred rau (chiar pute)in danemarca

  2. In fine, un vaccin pe tehnologia clasica foarte usor tolerat de organismul gazda. Il asteptam. Dar sa nu speram ca Romania il va cumpara cu tampitii de la guvernare. Ei prefera vaccinurile care dau cheaguri de sange, miocardita si zona Zoster.

  3. nu vor sa va omoare cu injectiile alea, ba tatarilor, numa sa nu va mai inmultiti, dacuncolo. La cat prapad ati facut in tara aia, cu tataru vostru mare capitalist besescu petrov, mai demult mare communist, tradator de om si de tara. Macar dear scapa pamantu de voi, sa vezi atunci sarbatoare.

  4. Daca vreti sa comparati efectele secundare, nu va uitati pe platforma de raportare unde personalul medical nu a raportat toate cazurile. Va uitati pe net unde Dr. Adam Brady, infectious disease specialist and chair of the Samaritan Coronavirus Task Force, ne prezinta rezultatele. Vaccinul Pfizer genereaza efecte generale precum febra in 16% dintre cei vaccinati, fata de 0.8% in cazul vaccinului gripal obisnuit. Dureri de cap in 51% dintre vaccinati, fata de 18% in cazul celui gripal.
    Sinovac a fost testat in Hong Kong (printre multe alte locuri din lume) unde din 92000 de vaccinari, doar 15 cazuri de efecte secundare generale. Adica o rata de 0.02%.

  5. Păi această variantă nu mai e nouă.. e deja depășită.. Chinezul deja e in pregătirea noilor vaccinuri pentru noile tulpini.. Și se pare că vor fi primii pe piață.. Deci occidentalii vor primi o lovitură usturătoare,..Ovreiul in schimb scoate niște pastile, care cică ar fi eficiente in oricare caz,.Vom vedea,. de mai deschidem ochii.

  6. Sigur va fi declarat ca neutilizabil,ca ala rusesc.Asta e doar frectie la picior ,ca sa ii sperie pe aia de la Pfizer si Moderna sa grabeasca distributia si sa scada pretul.La capitolul prostitutie pe centura ,M-UE e profesoara, iar USA doctor docent.

  7. pai da…? ca doar nu degeaba china canibala si criminala este propulsata de elitele satanice la conducere globala. nu a cerut monstrul xi ping ca toata omenirea sa fie micro-cipata? zorii noii societati orwelliene.
    https://www.lifenews.com/2019/11/21/chinese-midwife-admits-killing-50-60000-babies-in-abortions-many-i-induced-alive-and-killed/
    https://www1.cbn.com/cbnnews/world/2020/august/chinese-govt-orders-hospitals-to-perform-late-term-abortions-kill-newborn-babies-of-religious-minorities

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.