Arafat în arahat

Raed Arafat tinde să devină filosoful, moralistul și pilduitorul campaniei anti-covid. Și cheia universală a tuturor situațiilor de criză. Alarmat de numărul crescut al contaminărilor, Arafat a ieșit la rampă, împins și de ceilalți care dirijează campania. Bîntuie un vînt de panică și de alarmă. În ciuda propagandei, a comunicatelor, a publicității difuzate pe toate canalele, oamenii nu prea mai cred în mesajele autorităților. Adică în zisele celor care reprezintă statul român. Drept pentru care părintele SMURD și-a încordat mușchii și ne-a oferit o comparație cu o scenă demnă de un film american.

„-Apare o urgenţă în timpul zborului şi urgenţa pune în risc avionul. Şi comandantul preia şi e suveran şi spune faceţi asta, spune copilotului ce să facă, se consultă între ei şi iau măsurile. În avion sunt pasagerii şi apare un jurist şi spune pasagerilor: «Cu ce drept ei iau decizii, e viaţa noastră, e libertatea noastră, dacă iau decizii greşite? Haideţi să votăm acum ca pilotul să nu mai apese niciun buton, decât dacă noi suntem de acord, să-l apese prin vot»”, a declarat Arafat, vineri, la Digi24.

Ce vrea să spună comparația? Dacă nu ascultați de noi, ne prăbușim! Aparent, comparația este grăitoare. Numai aparent! Pentru că, în ciuda faptului că Arafat mai semnează și cu titlul de ”comandant”, nu el conduce. Și nici Vela și nici Orban. Adevăratul comandant în situația de față este Klaus Iohannis. El a decis starea de urgență și el și-a asumat comanda, el a dat indicații, el a primit rapoartele, el a făcut anunțurile cheie și el a avansat toate promisiunile. Și numai el știe destinația (dacă o fi existând vreuna). Fără știrea lui nu s-a hotărît nimic. Din păcate, Klaus Iohannis este cel mai împiedicat comandant aflat la manșa ”avionului” numit România. Un amator ajuns la cîrma avionului după tot felul de calcule, negocieri și aranjamente ale celor preocupați de ”folosirea” aeronavei în cauză.

În povestea inventată de Raed Arafat de vină sunt pasagerii care vor să decidă butoanele și manevrele comandantului. Adică poporul! Și prin votul neprofesionist al pasagerilor (votul fiind în acest caz o soluție nefastă, dacă nu chiar cretină, vrea să spună secretarul de stat, și el parte din echipa de comandă a avionului) s-ar putea ajunge la prăbușire.

Șmecher Arafat! Echipajul de bord n-are nici o vină. Numai pasagerii au dus avionul în situația de pericol. Comandantul aeronavei, cel cu sintagma ”o gripă banală” – nu. Tătaru, Costache, Orban, Vela Arafat, Rafila și Streinu Cercel, adică mecanicul, electricianul și inginerul de bord, adică membrii echipajului sunt niște genii și niște eroi nevinovați. Ei deștepți și profesioniști nevoie mare la comanda unui avion plin cu proști și neascultători.

De unde vin neîncrederea și reacțiile incoerente ale pasagerilor? De ce pun la îndoială deciziile echipajului? De unde neîncrederea în comandant și în echipaj? Nu cumva de la greșelile repetate și caraghioase ale acestora? N-a știut echipajul că la bordul avionului se vînd în regim de ”duty free” medicamente, echipamente și măști și se schimbă fotolii și locuri? Nu cumva populația a început să rîdă de echipaj, să-și bată joc de el și în același timp să se teamă de situația în care a ajuns ”avionul România” numai după ce a realizat ce prostii enorme debitează, ordonă și ce afaceri pun la cale în zbor?

Raed Arafat aruncă toată vina pe pasageri de parcă n-ar ști că securitatea aeronavei este asigurată de ofițerii unor servicii secrete. Și chiar era pe vremea lui Ceaușescu și cred că mai este și acum. Și în loc să protejeze aeronava aflată în criză, în pericol, ofițerii de la bord se întrec între ei în afaceri, chefuri, achiziții, vînzări, contracte, promovări și învîrteli?

N-a auzit Raed Arafat de afacerile nesimțite ale băieților din Serviciile secrete, puse la cale pe aeronava în cădere? Nu știe nimic de gafele și greșelile echipajului? Preferă să frece ridichia pasagerilor în loc să tragă un semnal de alarmă în legătură cu nepăsarea și neprofesionalismul comandantului?

Nu cumva toate învîrtelile și sforăriile echipajului se desfășoară sub nasul și cu acordul comandantului? Iar acesta sau este orb sau este prost sau este doar complice la toate cele? Alte variante nu mai există!

Specializat în salvări și situații de urgență, Raed Arafat a rămas pe postul de căprar cu veleități de filosof al pandemiei. Favoritul televiziunilor debitează zilnic recomandări, sfaturi, concluzii și măsuri. Toată ceata de amatori aflată la putere îl împinge pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență să iasă pe televiziuni și să explice situația periculoasă în care se află ”aeronava” cu populația României. Și Arafat, convins că el este un fel de colonel-comandant și guru al stărilor de urgență, bate televiziunile și joacă rolul înțeleptului în materie. Arafat crede că încă mai este în situația în care populația ieșea pe străzi în zilele în care Traian Băsescu voia să scape de dînsul. Și că poate zice orice îi trece prin minte pentru că oamenii îl cred orbește și că el se poate apăra cu argumentul că este doar ”un atac incorect” asupra sa. Raed Arafat nu realizează că au mai trecut peste înclinațiile sale de vrăjitor și un accident de la Colectiv, și un purcoi de ezitări și bîlbe din criză pandemică. Și nu mai ține!

-”Oare avionul credeţi că mai ajunge la destinaţie? Eu nu cred. Acelaşi lucru este aici”, a spus Arafat la Digi24.

Dînd vina pe pasageri, Raed Arafat încearcă să ascundă o mulțime de greșeli grave de pilotaj. Dar de picat, tot pică! În aer n-are cum să rămînă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 33

68 de Comentarii

 1. Un singur lucru a mai rămas , să trecem cu toți la islam!!…nu m-ar mira ca într-o zi să ne citească din Coran..!!.. Allah akbar !!

 2. „Pilotul” are licența falsă ca ăia din Pakistan. Pasagerii sunt proști și își merită soarta.

 3. Un popor de COVIDATI…daca nu suntem si noi instate ca romani sa avem si noi un ETNIC ROMAN sa conduca o criza medicala.

 4. Dr. Arafat a devenit un om de formație militară. Civilii îl încurcă. Neinspirat exemplu. CCR nu a spus că e nevoie de referendum ci de vot in parlament pentru o lege.
  Poate doctorului Arafat nu i-ar strica să fie un timp medic de front. Ce o să spună atunci? Nu vă apărați țara că muriti?

 5. Arafat isi sapa singur groapa in care va cadea fara ca pasagerii romani sa mai miste un deget pentru a-l apara.
  Viata a demonstrat pasagerilor romani ca ce e mult strica!
  Un lucru trebuie sa retina Arafat, si nu numai, cine a batjocorit pasagerii romani trebuie sa plateasca!

 6. Arafat se străduiește, isteric de multe ori, să iasă în evidență în plan național și european. Probabil i s-a promis că va fi promovat la conducerea unei entități sanitare la nivel UE- NATO. Scapă și Iohannis de procentele lui Arafat din sondajele de popularitate. Deocamdată e bun să muște de fund pe oricine despică firul în patru legat de gestionarea pandemiei. E o vorbă veche: dacă vrei să cunoști un om, dă-i putere o zi. Cunoaștem umorile domnului președinte împotriva poporului român și a tot ce este românesc, acum e rândul lui Arafat să dea cu mucii în fasole… Desigur că Arafat își depășește partitura prin excesul de zel manifestat, dar totul este ok pentru Păpușarii care conduc România. Ne-a ferit Dumnezeu de ISIS, dar îl avem pe Arafat… Stați liniștiți, Sistemul lucrează pentru noi 24 din 24, șapte zile din șapte, până la Sfârșitul Timpului: în buna tradiție arabă, morții sunt degrabă îngropați, fără a cerceta prea mult…

 7. Dulapul aerian avertizeaza:
  Atentie!!!Aviatie inamica!!!
  Aviara grippa!!O banala in gat !Un simplu guturai!!
  Ce mai pierdere!!Fara Teneriffe!!
  Domnul Arafat spunea un mare adevar!
  Aeronava Romanica cu un dulap aerian pe post de capitan si lucovid pe pos de ajutor de sofer a alimentat combustibil cu dobanda negativa si au ramas in pana prostului!!
  Pasagerilor trebuie sa le spuneti bancul cu rata si vulpea in avion!!!
  Boborul e invitat in stagiunea de vara a teatrului MASCA .Pretul biletului fiind de 3,5 lei in loc de 50 bani.Asa ca sa faca si amaratul de regiszor de-o ciorba si trupa de trei parale de un cico!
  Directorul teatrului are pus de-o parte de la stagiunea inchisa anul trecut!
  Cum s-au dus 20 de ani pe apa sambetei!

 8. Comandantul avionului este preocupat de pregatirea aniversarii cedarii Ardealului de Nord de la 30/08/1940. Ca de obicei, Klaunus,va lua atitudine fara altitudine…

 9. Pasagerii au înțeles demult și simt pe pielea lor nu doar că pilotul e fals și neinstruit dar că a pus mâna pe avion prin fraudä ca un soi de terorist care deturnează avioane contra case și proprietăți.

 10. Din punctul meu de vedere, acest hArafat, sa nu zic altfel, a fost si ramane crizatul principal cu crize repetate din tara!
  1. Cam prima criza a avut-o la momentul telefon la rtv cu basescu!
  2. Alta la momentul Colectiv dand vina pe altii cand de fapt, era de fata la acea actiune in care au murit destui!
  3. Alta criza a fost cu cartelele pray-pall doar cu actul de identitate, cand se agatase sa apere sts-ul, ciuciu!
  4. Alta criza mincinoasa si manipulatoare a avut-o cand s-a indus iar privatizatea sanatatii sau 112 urgente!
  5. Alta criza cand a simtit ca nu se mai poate agata de halvetica(desconspirat de noi cetatenii=mincinos crunt), sa isi faca imagine si continuie porcariile!
  6. Alta criza cu prima ordonanta, ca era necredibil cu Cercel si vela, setea si ardoarea de a restrange drepturile cetateanului ceea ce este neconstitutional!
  7. Alta criza a avut-o si se mentine deoarece nu i se da prin ordonanta sau lege, mana libera sa faca el si ai lui, ce vor din sanatatea cetatenilor! Nici nu are dreptul!
  8. Ultima deocamdata, o mentine prin terorizarea cetatenilor din tara psihologic! Are destule rahaturi agatate de Editat, burtoaca si gatul lui gros prin care imprastie orice, numai bun si bine nu! Mare atentie: vrea totul doar pentru el dar fara raspundere in civil sau penal! Morti destui dar raspunderea…ciuciu! Intro tara civilizata real, nicinu exista gandul ca moare sau traieste pe pielea lui! Totul are raspundere in civil sau si penal dar nu peste 8-10-15 ani!

 11. Ah,ce mare pres.de RO ar fi fost Veorica. Cam asta ne spune ,indirect, „analistul”.
  Ne-a ferit Dzeu,slava lui!
  Sa-i spuna cineva ca Ioha a zis ca-i o gripa banala in 20 feb.iar OMS a declarat pandemie cam peste o luna.
  Dar asta face autorul,totdeauna, suceste realitatea ca sa-i iasa tema comandata.

 12. Mă gândesc s-o chemăm pe Gretuța Thunberg să ne rezolve. Fătuca asta, cu „How dare you!” al ei ar fi în stare să ne scape și de Covy și de Arahat și de Ficusul Turbat dintr-un foc, fără prea mari probleme. Ar putea, de asemenea, să trezească Neuronul Național din somnul cel de moarte. În fond, dacă biserica Suediei a declarat-o ca fiind descendenta lui Jezăs, why not?
  Sau putem noi, adormiții p-lii, să ne luăm viața în mâini și să-i radem pe nenorociții aștia de pe fața pământului și din istorie.
  Sau poate nu, pentru că așteptăm să se rupă dracului România în trei iar noi să dispărem ca națiune.

 13. Hai ma, n-ati iesit voi in piatzeta publica pe un frig de crapau pietrele-n desert noaptea? Acum o dati di granda.

 14. De picat, pică sigur. Dar nu avionul, ci arafat. Pasagerii au înțeles că sunt ostatici într-un avion deturnat chiar de către echipajul de bord. Bineinteles că acum încearcă să se salveze pe ei și avionul.

 15. Majoritatea comentatorilor invita virusurile la tango, pentru a avea prilejul sa-l critice pe Arafat. Primul care l-a criticat(cu ani in urma), a fost Presedintele Basescu. Intreb: de ce ditamai Presedintele si-a pus „TRONUL” la bataie numai pentru a-l elimina pe un medic din sistemul sanitar? La noi au loc actiuni absurde! In ce Tara Secretarul General al Partidului Comunist este plimbat cu Caleasca Regala si onorat cu Diplome si Titluri de Academia Regala, iar Regele este decorat de Stalin cu Ordinul „Victoria”? In ce Tara s-au construit Monumente pentru cei care 1n aprilie 1944 au bombardat cetateni simpli si nu pentru victimele nevinovate ale acestui bombardament? …

 16. Rezultă din toate comentariile debitate aici – inclusiv din întrebările retorice ale autorului – că nimeni nu știe despre ce vorbește.
  Nu știu câți sunt medici, câți virologi. Cu toții arată doar că nu-s în stare măcar să înțeleagă ce e aia o pandemie. Și că oamenii pot muri ca muștele pe trotuarele din fața spitalelor.
  Anthony Fauci, Christian Drosten, cercetători în materie de virologie din Koreea, Japonia sau aiurea sunt o minoritate care, ca la noi, sunt înjurați de justițiari de circumstanță și băgători de seamă de pripas.
  Dreptul de a bate câmpii și de a improviza doct poate fi letal. De data asta.
  În primele zile străzile erau pustii de frică. Apoi cineva a venit cu ideea că mie nu mi se întâmplă.
  La fel a fost mai deunăzi la licuricii texani. Și acum sucombă în număr record.
  Bine-ar fi ca recomandările să fie cantonate în sfera de competență a fiecăruia.
  Chestiunea cu corupția endemică nu-i nici noua nici particulara nouă, dar sigur nu ne păzește de contaminare.
  Așa că atacul izvorât din suficiență și ignoranță la adresa celui care măcar încearcă să salveze ce se mai poate salva, e chiar e deplasat și lipsit de obiect. Chiar dacă se vinde.

 17. La toti va scapa sensul pildei cu avionul..Nea Arafat doar ne semnalizeaza ca iohannistii se gandesc in spatele scenei politice la o dictactura cu Klausica in rol de ,,suveran,, care considera parerea ,,pasagerilor,,si dreptul la vot niste mofturi.Totul in numele ,,grijei,,ce ne-o poarta El comandantul Klausel..Prevazatorul Klausel stie ca nu poate tine ,,pasagerii,,la nesfarsit in diferite stari de urgente si alerte si se gandeste sa confiste ,,avionul,, cu totul,altfel trebuie sa raspunda pentru traficul uman la cules sparanghel,primirea diasporei in tara fara sa fie testata la granite,genocidul bolnavilor non-covid care nu erau primiti in spitale,afacerile necurate cu masti,imprumuturile imense din ultimul timp,blocarea economiei ,cei peste un milion de romani aruncati in somaj,devalorizarea leului,vinderea unor obiective industriale la preturi cat mai mici,exportul de grau cand specialistii trag semnale de alarma ca nu avem ce recolta ..Nea Arafat ca un om al sistemului iohannist si care stie marsaviele lor recunoaste cinstit ca nu crede ca ,,avionul,, mai ajunge la destinatie.

 18. ce faceti, era favoritul vostru in lupta cu maleficul basescu?

 19. Nistorecule, o contributie de seama la lihidarea lui Arafat. Se pare ca ai pus ochii pe altcineva mai desptept
  Cum dracul ca le stii pe toate ? Chiar crezi ca nu poti avea si ratari ?

 20. Oare nu era mai educativ pentru popor sa iasa in fata lui Dl Ministru al Sanaatii Tataru si sa-si ceara iertare pentru ca nu a acceptat de la inceput testarea in masa a populatiei si ca de abia acum o fac, timid, dar o fac? Sau Dl Pres Iohannis care este purtatorul de cuvant al dansului, al Guvernului Orban, al Dlui Vela?
  Si sa spuna am gresit! V-am relaxat prea repede. Dar avem un scop, alegerile din luna septembrie si cele din luna decembrie a.c. Chiar daca anterior v-am spus ca acest nenorocit Covid poate reaparea spre toamna cu o furie si mai mare.
  Pare un plan bine gandit! Declansam acum pandemia, lasam romanii sa se relaxeze, nu relaxam si economia decat incet, luam masuri de protectie sociala de fatada si scapa cine poate pana la sf lui august.Pe de alta parte il trimitem pe Dr Arafat si pe Tataru sa-i sperie pe romani cu o noua stare de urgenta. Nu numai despre incompetenta este vorba ci si despre ignorarea tuturor semnalelor transmise de catre OMS, microbiologii romani si straini, cadrele medicale care se confrunta acum cu un nou val. O ignorare voita! O bataie de joc fata de popor.Plus un comportament ilegal al membrilor Guvernului participanti la chermeza Dlui Orban si o sfidare a romanilor care le-au respectat si le respecta Ordonantele. Dar scopul scuza mijloacele!Iar legea nu este pentru catei. Sper ca avionul Romania sa nu se prabuseasca si dupa ce aceasta nenorocire va deveni ceva cotidian comandantii sa plateasca. Deocamdata nu au imunitate toti si chiar daca au si-o vor pierde o data cu functiile in stat care le-o dau. Ma tem insa de faptul ca si dupa atata suferinta si luni de frustrari romanii se vor bucura ca au scapat vii, vor crede iar in minciunile lor electorale si ii vor ierta. Pe aeasta se bazeaza si ei.

 21. Arafat este omul care a facut ceva important ptr Romania. Daca n-ar fi facut nimic, ar fi fost adorat de toata mafia lui Iohannis.
  Pai nu era mai bine sa fie o nulitate ca toata gramada aia de nulitatzi din guvernul lui Mandolina si sa traiasca acum linistit si fara sabia DNA deasupra capului?…..[Leo]

 22. Previziuni politice SF la timp de Covid sustinut:
  1.Rares Bogdan preia functia de primar la Bucuresti, Firea fiind infranta (sa fie tradare?!)
  2.Dupa alegerile parlamentare incepe procesul real de destructurare al stangii, ce pleaca din defunctul PSD mergand catre Pro-Romania
  3.Dupa parlamentare PMP si PNL fuzioneaza, si controlul il preia fostul lider al Aliantei DA
  4.Fostul lider al DA-ului il va sustine pentru presedintie 2024, pe noul primar al Bucurestilor
  5.In 2024, la presedintia Romaniei, vom avea doi candidati: Ponta si Rares, domnul Ponta recunoscandu-i acestuia victoria din primele minute de dupa inchiderea urnelor.
  Criza Covid vine ca o manusa, iar Napoca va fi in tot si in toate.

 23. Exita noutati pe Covid, probabil se cunoaste asta deja si in filistina, chinezii au deja vreo 2 vaccinuri care dau rezultate bune (din vreo 9).Vor incepe testarile in masa.Asta inseamna ca softistu’ american a pierdut razboiul farmaceutic, iar remdesivirul va fi ceva mai putin solicitat de la compania inventatoare (cu actionariat si evolutie pe bursa interesante).

 24. Arafat nu a fost niciodata in…kakat, de fiecare data servind Cauza, in 2012 si astazi. I s-a creat o aureola si pe acest fond de „lumini”, Mongolul Ceacar si-a construit formidabila diversiune, DIVERSIUNEA USL!!! Inscenarea unui nou referendum dupa 5 ani de la primul pe care l-a contracarat cu sprijinul celebrului agent al Securitatii Tartariceanu!
  In 2012 triada Del Ponte, Antonesco si Tartariceanu au pus la cale relegitimarea criminalului mongol, in 2014 lansarea
  mostenitorului nazist al mongolului. Pentru autor nu conteaza dovezile istorice recente, manariile Securitatii, vede
  doar „calcule, negocieri, aranjamente”, cand e vorba de ORDIN, ultimul ORDIN EXECUTAT CONTRA ROMANIEI de catre Mongol!
  Pana si bebelusii pot reface corect puzzle-ul LEGENDARII NAZISTULUI in Deal:”divortul” mongolului de PDL, detronarea
  lui Antonesco, instalarea Clampaului in fruntea PNL si inghitirea PDL, noua facatura a Securitatii urmand prin frauda electorala sa-l catzere in fotoliul din Deal, GARANTIA IMUNITATII TUTUROR si salvarea Secu…Comparatia nepotului lui
  Yasser cu „avionul” pare tembela, ca orice comparatie a impotentilor intelectuali, dar a fost aleasa cu talc, pilotii
  aflandu-se ca ostatici in mainile…TERORISTILOR COMINTERN, securistul de la bord deschizand usa cabinei pilotilor!!!

 25. Bine, e Arafat rau ca a conceput si implementat cu greu (in Romanica condusa de niste incompetenti) un sistem ce salveaza vieti. Un un roman neaos nu ar fi fost capabil sa realizeze ce a realizat domnul Arafat. Vedeti si voi ce fac romanii (la STS acel general milionar Opris nu a fost capabil sa gaseasca aeronava, pilotul si fata aceea murin inghetati), un roman nu a fost capabil sa construiasa o autostrada s.am.d. Despre ce vorbim? Ce fac politicienii pentru cetateni? Asa ca am dreptul sa cred in Arafat si nu in institutiile conduse de romani.

 26. Nici ăsta nu face două parale… Cel mai bun lucru pe care îl poți face în România, este acela de a sta pe tușă, pentru ai critica pe cei care fac ceva, sau pentru a te plânge că nimeni nu face nimic. A dracu’ de grea e viața pe plaiul mioritic ! La noi, singurii care merita apreciere… sunt morții.

 27. Arafat se conformează în ultimul timp ordinelor PNL și ale lui KWI. Altfel pleacă.

 28. Atentie la acest Sharpe de Gaza incalzit la pieptul Romaniei!
  Incepe sa capete aere de nazist precum cel din capul mesei.
  Demisia lui, a lui Turcu si Moldovan intrucat Induc, prin minciuna, teroare in randul populatiei servindu-i lui iohanniSS adeptul campaniei electorale fara dezbateri (vedeti prezidentialele).
  Romani treziti-va!

 29. DESIS BATISTUTA ar vrea sa ajunga mare pres,insa nu are poza de prezident!!
  Il bate Micul Tutilescu pentru ca s-a mai maturizat si vb cursiv engleza!!
  Intre timp prestatia liberalisimilor a fost execrabila, asteptarile oamenilor exponentiale, asa ca lumea s-a cam prins de „bunastarea” si „mainile bune” pe care le tot provaduie guristele liberale!
  Ciuma nu pot sa mai strige!!
  Au facut rahatul praf!!
  Vine toamna , pensiile rad voturi!!
  Dulapul, daca n-are plozi ,nu stie ce inseamna sa cumperi pampersi, caiete, acadele….asa ca mai rad niste voturi!!!
  Lucrez intr-un grup de persoane intre 30-40 de ani , toti cu copii intre 3-15 ani.
  Niciunul nu a votat pe Veorica , au bagat in USR si PNL voturi.Doi dintre ei erau membrii de conducere a filialei USR!
  Asti doi au plecat pt ca s-au prins care e facatura cu salvarea Romanicii.Toti injura dulapul si penelusii!!
  Toti suntem ingineri cu studii pe la politehnici, nu IT-isti.Salarii cuprinse intre 3000-4000.Net.
  Nu mai prinde prosteala!!!
  Dupa sansa cu 46% Livache a venit cu guvern de 3 parale si a facut ce a facut!
  Dupa ce BISISICA a behait la „ciuma” trei ani la rand, a venit pana la urma covidul, dar la steptarile care erau au venit cu un guwerner de 2 cepe degerate( de unde atata capacitate la un dulap plin cu mediocritate -daca avea ceva in cap punea guvern profesionist) si asta ii va trage si mai rau!
  Oamenii vor altceva!!! NICI CIUMA ROSIE NICI CIUMA GALBENA!!!

 30. Personal cred ca d-l Arafat vrea binele concetatenilor sai dpdv medical. Din pacate romanii vor distractie, gratar si bere! As recomanda doctorului Arafat sa lase indivizii in treaba lor. daca se vor infecta, treaba lor. Mulri netonti cred ca a trecut pandemia. NU E ASA DESTEPTILOR! Continuati in prostia d-voastra si PROSTIE va rodi! Cat priveste comentariile „inteligentilor” anteriori…Sa-va dea cel de sus ceea ce doriti: bere, mici si distractii!

 31. dr Arafat este medic de urgenta nu virusolog, este nevoit sa ia in serios tot ce spune Rafila etc. Tu daca ar trebui sa devii mama ai apela la un virusolog, epidemiolog care s-ar putea sa fi uitat si anatomia/biologia din liceu sau la un obstretician sau o moasa?

 32. Acum îi încurcă votul oamenilor, adică democrația propriu zisă îi încurcă. Ar vrea dictatură Arafat și ai lui, cam ăsta-i mesajul.

 33. S-a dat cu Iohanis. L-a amenintat cu dosar penal. Pacat. Tara este condusa cu dosare penale . Nu mai avem justitie, asta-i tot !

 34. Nu exista om mai rasist, mai sovin ca romanul. Nimic in cap, dar multa mandrie patriotica. Maestre, te-ai dovedit un am adaptabil, le vorbesti astora pe limba lor. Bravo!

 35. Este o ruptura intre Iohannis,Guvern,televiziuni de stiri si tara.Poporul nu-i mai asculta văzînd ca tot timpul au mințit.

 36. Gresit !
  Nici măcar Johannis nu piloteaza. Mai degrabă ciudatul de la Ambasada SUA. Conform
  nemuritoarelor versuri:
  ”Avion – cu motor-i-ma si pe mine-n zbor – să mă fac AVIATORT !
  Avion AMERICAN – fără usa – fără geam !

 37. Faptul că de câţiva ani a devenit regulă ca una să pretindă oasagerii a avea la bordul navei şi alta să li se dea prin măsluiri flagrante şi manipulări ordinare, duce la situaţii din cele mai bizare, ca să nu spun chiar aiuritoare : prin cabina comandantului se face săptămânal sex în timpul zborului , tot felul de paraşute sunt numite în funcţii de decizie în loc să zboare şi ele de pe centura politică, restul echipajului este ocupat cu numărarea parandărătului, iar pasagerii , care s-au prins de tragismul situaţiei în care se află , au început să caute cu disperare o cale de salvare de la un naufragiu ce se întrevede din ce în ce mai clar !
  Faptul că se încearcă deturnarea avionului în schimbul unei recompense uriaşe : garanţia că vor fi votaţi şi pentru următoarea cursă, nu pentru ultimul zbor, cum ar fi normal .
  P.S.
  Un mediocru în toate, nu poate duce spre înalte zări nici măcar un biet zmeu, darămite o Ţară !
  Cei care credeau asta s-au înşelat amarnic, antecedentele cu habsburgii au fost posibile mai ales oamenilor de stat români, intelectuali rasaţi şi patrioţi, nu hoţi… ca ăştia . Toţi !

 38. Ahaahha!
  Geniala emisiunea lui Dumitrescu, de la 19:00, cu „almanahe” reloaded.
  Vrea iar in PSD, sa ajute partidul 🙂 Pe principiul „gramada cere varf” sau „un elefant in plus rupe plasa”.
  Deja e vizibil cum vor ramane in off-side la alegeri, sa vedem ce liste au si pe care-i stie si „almanahe”.:)
  Hergheliile de „cai” vor sa dea lovitura, pentru ca nu se face congres.Omu’ vrea sa puna umaru’ si la motzeune.
  Sa vedem pe ce poarta il baga si p-asta sa puna umaru’.
  Probabil urmeaza si PNL la rand si asa vom avea o noua clasa politica. 🙂

  Expertii medicali vor genera o „noua” clasa politica, nu e genial ?

  In timpul asta conlocuitorii isi fac de cap in toate orasele Romaniei, nestingheriti.

 39. Arafat e un tehnocrat, un simplu executant de ordine ca mulți alții de pe acolo. În plină pandemie PSD nu s-a opus guvernului Orban, din contră au executat și ei aceleași ordine, ca Arafat.

  Ca și pănă acum, guvernele se schimbă, Arafat are toate șansele să rămână.

 40. stati linistiti ca vine Valul 2 si apoi 3 si mai rareste din electoratul PSD, din fericire COVIDUl asta prinde la PSDime

 41. Chiar nu puteti intelege ca medicina nu are culoare politica??? La ce naiba amestecati rahatul politicii cu stiinta si profesionalismul? Arafat e mai roman decat 80% din romani si mai profesionist decat 99% din cei ce-l critica. Mizeria umana a ajuns la cote de nesuportat in Romania…

 42. Mitul Arafat este creatia unor nulitati poleite ca lacheul Gadea. Concluzia vine singura si-l baga si pe Arafat in categoria impostorilor. Arabul sau ce-o fi nu a dovedit niciodata stiinta, preocupari sau veleitati de medic atestat si a ramas la standardul unui sef de autobaza de ambulante. Sa lasi o tara la mana unor astfel de indivizi mediocri la modul general ca Arafat si Vela doar un individ la fel de mediocru si limitat ca Iohanis o putea face. Tara se duce vertiginos la vale cu aceste specimene. Fraierii spalati pe cap aplauda.

 43. Arafat, acest pion otravit de neânlocuit, omul lui Gâde, Ponta, tariceanu.

 44. Dragii mei, stați, liniștiți,! Guwerner-ul veghează pentru toți! Îi doare la basca de toți! Cât de greu este sa cheltuiești pe aparatură medicală, produsă și vândută de Germania, 2,5 MILIARDE DE EURO! Numai pentru Covid-19! Nimeni și nimic nu contează. Banii să curgă! Și dictatura, de orice! Sa auzim de bine!

 45. @Tica-lositule, printre cei care „sucesc realitatea” esti si tu! OMS a declarat pandemia in 11 martie: http://stiri.tvr.ro/organiza–ia-mondiala-a-sanata–ii-declara-pandemie-de-coronavirus_857475.html?fbclid=IwAR3fs8NhiMNL-hB2WCphc8HN3AAMlY-41qDRONfs3dG6DGTB4xY5_l2lrb8#view , iar Klaus Iohannis, președinte, declara cu nici doua saptamani inainte, deci in 27 februarie: ”Nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală”. Arafat isi face datoria de medic si pune suflet in ceea ce face, asa cum a facut intotdeauna. Politrucii il folosesc in criza, dar il vor folosi si dupa, pe post de tap ispasitor. Iar fraierii de romani vor pica iar in plasa manipularilor securistoide

 46. Arafat joaca la doua capete ca sa se mentina in scaun. Trece fluierand prin meandrele concretului. Daca pateste ceva chiar nu se gaseste inlocuitor? Deja ma plictiseste!

 47. Crted ca Arafat va fi tapul ispasitor( poate si penal) cind se va trage linie! Nazistul sef Klaunus Magnus Stupidus, nu-si va asuma nici-o responsabilitate! Pe linga Arafat, de vina va fi PSD si chiar Dragnea, din puscarie! O sa vedeti!

 48. Ma deranjeaza foarte tare atitudinea antiArafat! Pentru toate hotiile si prostia celorlalti, din 2007 pana in prezent, hai sa-l scoatem tap ispasitor pe Raed Arafat, unul dintre putinii oameni competenti si fara porniri spre furtisag si care a organizat un serviciu de urgenta ca singurul serviciu pentru oameni care functioneaza performant in Romania. Sa-l scoatem vinovat de accidentul de la Colectiv, sa-i punem in carca atacul asupra turnurilor gemene, cutremurul din ’77, venirea comunismului si macar ultimele 2 razboaie mondiale. Ca sa nu mai vorbim de caderea Constantinopolului.

 49. El Fugitivo: berbecule, covidul prinde si la parintii sau bunicii tai! Esti o jagardea ordinara sa doresti moartea unor oameni, fie ei si votanti PSD!

 50. @minervutzo,postacule,pai tu imi confirmi zicerea!
  Cam greu cu adevarul asta , nu se suceste dupa cum vreti voi ,specialilor.

 51. Romania are nevoie disperata de oameni politici ca ARAFAT … energici , cu studii si cariera adevarate in spate , care are curajul parerilor lui si le impune , consecvent ! Nu a avut nevoie de nici un partid politic mafiot , pt. a se impune !

 52. @Tica-lositule, postacule securistoid, Viorica Damcila va ramane in istorie cu cresterea economica spectaculoasa din perioada in care a fost premier: https://tradingeconomics.com/romania/gdp-growth-annual , date consemnate de Trading Economics ( site care publica doar date oficiale, adica date furnizate de INS, Ministerul de Finante, BNR, Eurostat, World Bank, S&P, etc. ) GuWernerul va intra in groapa de gunoi a istoriei, deoarece in afara de cheltuieli desantate, imprumuturi externe enorme si la cele mai mari dobanzi din UE, scadere economica drastica si scaderea ratingului de tara, nu mai are „realizari” decat in privinta coruptiei in timp de pandemie – „realizare” prezentata pe larg inclusiv in Washington Post! Cam greu cu adevarul asta, nu se suceste dupa cum vreti voi, specialilor 😉

 53. Tocmai că a auzit „de afacerile nesimțite ale băieţilor din Serviciile secrete”. Ba le ştie metehnele de tare multă vreme. Dar ţelul vieţii domniei sale a fost şi este altul. Cu ce i se pune în cârcă poate va plăti tot preţul. Dar speră să fie unul personal nu al sistemului de urgenţă creat. Anii de bătălie l-au învăţat că nu are cum „să tragă un semnal de alarmă în legătură cu nepăsarea şi neprofesionalismul comandantului” ci să „să frece ridichia pasagerilor”, dar să le salveze vieţile şi să le acorde mai multe şanse pe termen lung şi foarte lung.
  PS În rest, citind comentariile, constat că manevrele Puterii Reale par să reuşească. Că se bazezaă pe greşelile celui pe care-l vrea de mult îndepărtat nu este nimic nou în sfera manipulării. Unii, destui, mai ales dintre naţionalişti, au ajuns să-l urască. Pentru Puterea Reală era absolut necesar să stingă ataşamentul popular. Deşi i-a asociat numele cu toate tragediile posibile, cea mai mare cea de la Colectiv nu a ajuns. Pandemia mi se pare că, da

 54. Mare belea „editorialele” astea! E vreo „valvataie” sau nu tot trebuie sa umpli hartia /calculatorul acum! Pata dlui Nistorescu este acum, de o vreme, pe Arafat. Din initial „pandemie” am spus ca oricum ar iesi (de bine sau rau) sunt deja predestinati niste „acarii” Paun, doctorii Cercel si Arafat /Cercel deja „acrosat”. Daca scri, se citeste sau nu /doar sa nu o „iriti” pe LulutZa. Cu investitii multe in urma, si si foarte mari, dincolo de „curente” doua domenii erau fundamentale, „foc-explozii” si „protectia muncii”. Ca puteau fi cu victime, caz in care procurorii luau puricarii proiectul, sa gaseasca ceva de gasit vinovat /la elaborare luai la bani marunti, repetat, sa nu-ti scape greseli. Si la doctori, in acest caz mai ales, este la fel. Trebuie sa evalueze, previzionand pentru orice iposaza, cum si cam au facut /dincolo de care intervin si celelalte (si cate!) criterii dincolo „simplelor” medicinalele. Dl. „N” chiar si recunoaste (nedandu-si seama) ca in caz, „deciziilor”, a fost ALT comandant (sa nu-i uitam hobby-ul suprem lui, alegerile, care-a primat oricaror semnale /c-a dat-o apoi la intors este alta! Arafat! A creat (si din mintea lui /sic!) un sistem, care a devenit in lume model. Pe cae „un” Base a vrut, „viscerat”, sa-l privatizeze /de!, si om de afaceri Baseul, cum stim. Nedisimular, si „viscerand” idem, si dl. Iohanis „eviscereze” Smurdul pe la clinti tot de afaceri. Daca Base mai si renunta, dl. Hoha nu renunta niciodata nimic, doar ca, mai alert sau mai lent, „pas cu pas”. Asa ca ce ne costa, sa spunem „vorbind”, doar mai scotand o caramida de sub Arafat, daca Smurdul tot destinat la „privata”! Iar daca Arafat si la bulau vom vedea ce placi mai gasim in fonoteca bogata. Tot obiectivi.

 55. Adrian Onciu comenta astazi, că Arafat e un sfert medic și trei sferturi politician.(articol Mediafax). A pornit cândva, cu dreptul, nimeni nu-i neaga meritele.Mai nou, critica românii de rând, dar nu zice nimic, de cei din guvern, care încalcă regulile. Din cauza neseriozității celor de la conducere, populația nu mai respecta regulile. Și, când bolnavii cronici mor acasă, iar spitalele Covid sunt goale, ce are de spus medicul Raed ? Absolut nimic, că și când problema nu exista. Daca, ar fi făcut scandal,pe tema asta și le făcea loc tuturor bolnavilor in spitale, avea șanse, să ajungă presedinte, în locul Ficusului. Dar, e un palestinian, care adoptă muțenia săsească a cotrocenistului, decât să critice liberalii, din orice punct de vedere.
  In Germania, orice spital tratează toți bolnavii, dar în clădiri separate. Mai nou, romii de la noi, vin la Berlin și stau la rand, pentru teste Covid, la unicul spital pentru oamenii străzii din Germania. Primul internat e un Ionel S. de la noi, foarte fericit, că este carantinat gratuit la nemți. De abia, ajunsese din Romania la Berlin, cu scopul, de a se interna aici. Coada de romi și chivuțe era până în stradă, toți ședeau pa scaune, cu distanta între ei,pentru teste Covid. De ce n-au stat la aceeași coada in Romania ? Au ales varianta, in care au încredere. A fost un interviu cu dl. Ionel S., care vorbea numai românește, pe un canal de televiziune, german.

 56. Minervutzo,postacule,tu scrii ce-ti da pesedeul,se vede din avion.
  N-are rost sa-ti spun eu ca acea crestere a stat pe consum de bunuri si servicii importate din China,Ungaria, etc. Adica „beneficiarii” acelei „cresteri” sunt altii,nu RO.
  Ca sa raspunzi treb.sa-ntrebi la partid,nu-i asa?
  Dar scrie,postacule,ca gasesti prosti sa creada gulgutele voastre.
  Repet,tu m-ai confirmat. Realizezi?!

 57. „Marta…” gaselnita ta cu „puterea reala” nu gaseste audienta pentru ca e vaga, nu indica acest „real” si nici unde se afla in fatza sau in fundal in tara sau in strainatate la „Oculta” sau la COMINTERN. Deasemenea,lasi a se inteleaga ca nu ai auzit de Securitate si nici de LEGENDAREA IDOLILOR in care e la fel de specialista ca si in…demolarea lor!
  De aceea Securitatea distruge partide, pentru ca e creatoarea lor. A inceput dupa Lovitura de Stat KGB si reanimarea „partidelor istorice” cu sugrumarea lor, doar fusesera create de slugile lui Marx, unul „liberal” si de slugile lui Lenin PNT si PSD!!! Despre partiduletzele postdecembriste nu mai amintesc, au fost clonate si sugrumate fara regrete!
  Inteleg ca te-ai format sub comunisti si ti-e imposibil sa te dezbari de reflexe, dar e pacat ca-ti viciezi astfel tot ce e valoros din observatiile tale…

 58. Dr Arafat va beneficia de zicala aceea neaos romaneasca: In boul care trage, tot in acela dai cu biciul.
  Daca Arafat nu va avea dosar penal dupa terminarea pandemiei, sa nu-mi ziceti mie ,,Leo” iar lui Iohannis ,,ficusul de la Cotroceni”……[Leo]

 59. As vrea sa stiu, Dle Nistorescu, ce propuneti? Sa iesim toti din case, sa ne imbratisam si pupam, sa nu mai internam pe nimeni daca tuseste si are test pozitiv de COVID, sa ignoram toate avertismentele si sa ne preocupam de alegeri, de daramarea lui Iohannis, a liberalilor, a PSD-istilor, etc… Si mai ales sa va citim cat mai mult? Nu stiu, poate ca aveti drpetate ca Arafat da vina pe populatie, si nu pe presedinte, PNL, Ludovic Orban sau pe cine ati dori sa criticati. Dar pana una alta la noi si prin alte parti numarul de imbolnaviri creste. Si daca veti pierde pe cineva drag Dvs., eventual parinte sau bunic, pentru ca nu va fi un loc la ATI liber ca sa fie tratat, veti da vina tot pe Arafat, Iohanis, Orban…. etc. Asta fara sa vedeti ca de fapt Dvs. adica media sunteti de vina.

 60. Pasagerii primesc ceea ce merita! Prin urmare, nu trebuie compătimiți deloc !

 61. Nu cred ca un pitifelnic in ale medicinei vazut acum de multi si ca politician in devenire merita atata atentie. Arafat ramane ceea ce este: un lingau dornic de parvenire. Pentru astfel de indivizi orice stapan este servit la fel. Iar cand mai ai si eventuale subordonari atunci vorbim si de executare de ordine fara cracnire.

 62. Corect ! Dilema este cu atat mai actuala acum cand se pregateste comemorarea cedarii Basarabiei in urma pactului Hitler-Stalin… Pariem ca pe tema asta Ficusul va fi tacut ca o planta ?

 63. Arafat om de formatie militara!!! Posibil, mai ales ca cei din securitate umblau toata ziua in civil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.