Arcadă de flori pentru Klaus Ceauşescu

Credeam că nu este nimic mai penibil decât poza clișeică de la fiecare început de an școlar, aia cu directorul, popa, primarul și polițistul.

Dar cei care l-au invitat pe Klaus Iohannis la deschiderea anului școlar au coborât ștacheta până dincolo de limita abisului.

Cred că doar Ceașcă mai era primit de pionieri cu o arcadă de flori, iar lui Klaus Ceaușescu pare să-i placă la fel de mult postura asta de adulat articifial. Ți-e și milă de copiii ăia, când îi vezi cum țin florile, ca să îi deschidă calea marelui bărbat de stat. Dacă tot erau atât de entuziasmați că îi vizitează președintele, de ce n-au ținut florile conducerea școlii și profesorii și i-au pus pe bieții copii?

Felicitări celor de la Școala Gimnazială 162 din București! Mai rar așa mostră de pupincurism pe care nici măcare n-au fost în stare să și-l asume!

Dar nu știu de ce mă mir, din moment ce ministrul Educației, Ligia Deca, a plecat capul în fața președintelui, la învestire.

De ce n-ar face la fel cei pe care îi conduce doamna Deca? Doar că în loc să plece capul, cei de la Școala 162 din București au pus niște copii să ridice flori deasupra capului prezidențial. Penibil!

După ce a ieșit de sub arcada de flori, Iohannis le-a povestit elevilor despre moștenirea pe care le-o lasă, adică „România needucată”. Bine, el a zis „România educată”, dar știm cât de educată e țara asta după cele două mandate ale lui Iohannis, cu procente din PIB infime alocate Educației, deși există un articol de LEGE care prevede 6% din PIB pentru Educație, procent care nu a fost alocat NICIODATĂ! Sigur, nu e treaba președintelui să stabilească bugetul Educației, dar din moment ce vrei să lași moștenire un proiect numit „România EDUCATĂ”, poate poți pune presiune să se respecte legea și Educația să primească bani mai mulți!

Cât despre controversatele legi ale Educației, care pun în practică „România educată”, numai de bine!

Mircea Miclea, unul dintre cei mai buni miniștri ai Educației pe care i-a avut țara asta, spune așa: „Noile legi cuprind prevederi în funcție de interesele celor care au putere sau care sunt la putere. Principalele probleme sunt legate de menținerea nivelului de politizare în sistem și absența unor reglementări care să permită elevilor accesul la cele mai bune formule de învățare, în format multimedia”, susține Mircea Miclea.

Alt fost ministru al Educației, Daniel Funeriu, spune așa: „Ştiţi bine, l-am susţinut cât am putut pe preşedintele Iohannis, până am văzut ce aţi văzut şi dumneavoastră. Ne-a promis România Educată şi ne trezim cu profesori care au briceagul la beregată. Ideea unei Românii educate este o idee bună şi nu aș vrea ca această idee bună să fie devalorizată pentru că a fost prost pusă în practică”, a comentat Daniel Funeriu.

Ca să nu mai spun că noua lege a învățământului preuniversitar prevede că se vor acorda burse de merit unui procent de 30% dintre elevii din fiecare clasă, INDIFERENT DE MEDIE!

Deci, ce ne lasă moștenire Klaus Iohannis, mai exact? O Românie educată în care se poate lua bursă de merit cu media 5?

Mai departe, președintele arcadei de flori a promis, la deschiderea anului școlar, că subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi inclus pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

E bine că a aflat și Iohannis, după 9 ani de mandat, că tot mai mulți tineri consumă droguri. Și probabil nu afla, dacă nu era cazul 2 Mai, cu șoferul de 19 ani beat și drogat, care a omorât doi tineri. Dar ce să facă, bietul Klaus, dacă s-a iscat un scandal național? Bagă problema pe ordinea de zi a CSAT-ului și pare că urmărește cu atenție și îngrijorare fenomenul.

Nu, nu critic că, în sfârșit, se întâmplă ceva în problema drogurilor! E bine că încep să se trezească autoritățile statului! Dar să vii în 2023, după ce fenomenul a scăpat de sub control, și să zici „tinerii au o problemă cu drogurile, să facem ceva!”, mi se pare o mostră de ipocrizie de care doar Iohannis e capabil.

Poate era mai în temă Klaus Ceaușescu dacă, în loc de o arcadă de flori, i se ridica, în anii trecuți, o arcadă de iarbă.

(Articol preluat din Ziar de Cluj)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

17 Comentarii

 1. De unde vedem ca moda pupincurismului si linguselilor prostanacilor ce era pe vremea Marelui Carmaci si a Genialei sale sotii n-a murit nici dupa 34 de ani .

  • aste e in sangele multora! de ce? pentru ca sefilor le place iar pupincuristii si lingusitorii o duc mult mai bine decat cei cu coloana vertebrala, indiferent daca esti privat, bugetar sau politician.

 2. Romania este tara aflatului in treaba. Aici decat sa faci ceva; este mai bine sa nu faci nimic! Iohannis este modelul! Romania, este bogata in „generali”, dar saraca cu duhul lumii! Este rau, dar mai bine cu rau decat fara rau ! O tara atipica, care este inconjurata de rai si traieste cu sufletul in iad!

 3. Nu stiu scoala asta, dar sper ca pe peretii ei scrie mare SLAVA UKRAINA, asa cum scrie pe scoala aflata peste drum de primaria sectorului 3. De unde am inteles ca, primaria A INTERZIS SA SCRIE SLAVA ROMANIA pe vreo scoala din sector, dar A ANGAJAT PE CINEVA, PE BANI, SA SCRIE SLAVA UKRAINA. Ca, altminetri, nu ar fi fost posibil.

 4. L – ati votat cu frenezie de doua ori presedinte fiindca e neamt si voi aveti complexe de inferioritate iar acu ii gasiti nod in papura….Cu ce ati vrea sa il intampine elevii daca nu cu flori? Cu pietre? Sau cu punga de aurolac ca dovada suprema ca sunteti liberi?

 5. Johannis este campionul democratiei! Cine il ataca pe Johannis este platit de Dragnea, Iliescu si Ponta! Nu asa urla propaganda hashtag rezist USR la care ati pus botul si l-ati votat?
  GHINION!

 6. Eroarea articolului e că nici Miclea și nici Funeriu nu sunt repere. Legea lor a distrus sistemul de educație mai tare ca orice. Johannis, cu aiurelile lui, în care nici el nu are, în mod normal, cum crede, nu era posibil fără descompunerea sistemului pe baza legii pe care cei doi au dat-o cu mijloacele securistice ale lui Traian Băsescu. Legea anului 2011 nici nu a fost dezbătută în parlament. La inși ca miclea și funeriu așa rezultat – johannis și punerea la pămînt a educației românești

 7. La intrebarea : „Ce-o fi in capul lui Johannis „? Raspunsul este simplu : NIMIC. Vid absolut.dar incercati si la radio Erevan. Poate va da mai multe detalii.

 8. Năravurile vechi se cheamă „cultură” cu „c” mic și vin direct din evul mediu, ethos al ierarhiei romârlănești ce glorifică flexibilitatea coloanei vertebrale și demnitatea statului în poziția „?”, atât de potrivită cunilingusului anal, apreciat de superiori. Aș spune”penibil” dar este un cuvânt scos din vocabularul demnitarilor.

 9. Se vrea iubit si adulat, obsedatul de lux dar deja e cazut in dizgratie cu directa alunecare in cazanul cu smoala. Oribil! A sechestrat pana si bucuria elevilor care vin in primul an de scoala! Oribil mizerabilul.

 10. Parca era mai interesant daca la bataia cu flori se arunca cu flori in ghivece … Oricum, daca vede pozele ala din Coreea de Nord ori face icter ori se sinucide din invidie !

 11. Prostovanu’ ride ! Probabil isi aduce aminte cu nostalgie cum in tinerete, la scoala la care era un fel de inlocuitor temporar de profesor suplinitor, cum se intorcea cu dosu’ la clasa si cu fata la tabla, toti puradeii ii aruncau cu cocoloase de hirtie si cotoare de mere in cap !

 12. … „sa strici orzu’ pe giste” si trandafirii pe nulitati.

 13. Initiati de mici la Scoala lui Iohannis in stiinta, cultura si consumul canabisului.

 14. Directorul instituției mai este în funcție (?!), evident că da, aceștia sunt cei care îi învată obediența pe elevi care, ce să vezi, sunt adulții de mâine. Remember : așa s-a întâmplat și la Sibiu când un grup de copii i-au cântat ‘ O lume minunată ‘ unde era însoțit de președintele Germaniei.

 15. BăSescu a trecut PupÎnBăSismul a rămas la loc de mare cinste

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.