Are şi UDMR mincinoşii săi. Chiar preşedintele executiv

Demeter András István a devenit preşedinte Societăţii Române de Radiodifuziune, prin grija şi insistenţa Uniunii Democrate Maghiare din România. UDMR a negociat intens cu PDL plasarea reprezentantului său în fruntea Consiliului de Administraţie al SRR. Prin vocea preşedintelui executiv, KELEMEN Hunor, UDMR dezminţea, în urmă cu două săptămâni, negocierile privind preluarea preşedinţiei radioului naţional public. UDMR şi Kelemen au minţit.

Pe data de 15 iunie, la emisiunea „Ora de Foc” de la Realitatea TV, preşedintele executiv al UDMR nega existenţa vreunei înţelegeri pentru acordarea şefiei SRR, ca recompensă pentru susţinerea puterii dominate de partidul lui Traian Băsescu. Memoria peliculei nu iartă şi nu înşeală, însă:

Cornel Nistorescu: (…) Vecinii meu de scaun, domnul Kelemen Hunor ne spune că au discutat principii. Nu-i adevărat. S-au obţinut posturi, scaune. E nepoliticos să-l pun într-o situaţie penibilă dar ori nu ştie ori ne minte. Cineva îmi transmite acum că ungurii au obţinut aseară postul de conducere la RRA şi…

Kelemen Hunor: Minte cine vă spune. (subl.ns.)

Cornel Nistorescu: Protecţia consumatorului? N-aţi obţinut nici un post?

Kelemen Hunor: Nu. Am negociat în ianuarie.

Cornel Nistorescu: Şi nu aţi instalat omul încă?

Kelemen Hunor: Nu ştiu asta. Dar n-am negociat nimic.”

Dacă unii dintre privitorii la acea emisiune au fost tentaţi să creadă că presa este cea care loveşte cu nesăbuinşă în putere, punând în citrculaţie informaţii false menite să aducă atingere siguranţei naţionale, iată că jurnaliştii au fost cei care au spus adevărul iar polticienii, cei care au minţit.

Domnule ministru, publicul şi cititorii cotidianul.ro aşteaptă scuze!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.