Arestări cu cântec

Șase militanți tătari au fost arestați joi în Crimeea fiind suspecți de terorism, a declarat agenției France Presse avocatul lor, Edem Smedliaev, potrivit Agerpres. Ei fuseseră reținuți miercuri, după percheziții la domiciliile lor din orașul Bahcisarai.

Arestarea pe termen de două luni a fost decisă de o instanță din Simferopol, capitala peninsulei ucrainene anexate de Rusia în 2014. Unul dintre suspecți este Marlen Asanov, proprietarul unui restaurant. Toți cei șase sunt reprezentanți ai minorității musulmane tătare, care în general este împotriva anexării.

Asanov este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani, iar ceilalți cinci acuzați ar putea fi închiși între 5 și 10 ani.

Avocatul tătarilor a acuzat forțele de ordine ruse de rele tratamente împotriva clienților săi, care au fost prezentați în instanță cu cătușe și cu capetele acoperite cu saci.

Serviciile secrete ruse (FSB) au anunțat miercuri că au pus capăt activităților unei celule din Bahcisarai a grupării islamiste Hizb ut-Tahrir și au început o anchetă împotriva membrilor acesteia pentru constituirea unei organizații teroriste.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*