ARHITECTURA este în doliu…

În această noapte ne-a părăsit prof. dr. arhitect EMIL BARBU POPESCU – MAC.

A fost decanul, rectorul și președintele Școlii noastre.

Îi datorăm enorm, Clubul A, Sesiunile diplomelor internaționale, Stadionul Național, pregătirea numeroaselor generații de studenți, orientarea și complexitatea școlii.

Comunitatea universitară, conducerea din ,,Ion Mincu l-a respectat și venerat în timp, recunoscându-i și celebrandu-i meritele, pasiunea implicării, suportul permanent adus profesiei și apărarea artei edificării.

Noi, cei de acum, vom continua direcția și drumurile deschise de acest mare lider, profesor, mentor.

Un OM.

Dumnezeu să îl ierte !

 

Citește și 

Ziua lui Mac

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

8 Comentarii

 1. A realizat peste 80 de proiecte de construcţii, printre cele mai cunoscute fiind „Academia de Fotbal” de la Mogoşoaia , „Casa Olimpismului” de lângă Arcul de Triumf, stadionul „Sportul Studenţesc”, Arena Națională și Hotel Cișmigiu.
  Implinise in septembrie 85 de ani
  D-zeu sa-l ierte!

 2. „Dumnezeu să îl ierte !”

  Credeam ca un arhitect nu crede, ca nu-l lasa scoala facuta. Dar poate a scris o femeie singura, asa mai inteleg: Unde ai plecat, cui m-ai lasat ?!

 3. Asa trec in nefiinta marile valori ,nestiute de nimeni si ne pricopsim cu toate scursurile analfabete functional peste tot.Drum lin spre astri . Poate acolo mai reusesti o arhitectura maiastra , maestre!

 4. credeam ca un grohaitor prohresizd ca tomlin are macar un pic de buca si nu posteaza! m-am inselat…

 5. Văzînd, cu durere, ceea ce se construiește, mă gândesc că, fiind ceea ce-a fost, are partea lui de vină.

 6. cu partidu, securist, preten cu nicu ceau, n-avea treaba cu pixu. upluse sala de sport la arhitectura de securisti care jucau fotbal, de nu mai aveau studentii loc. pupincuristii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.