Aryna Sabalenka face meciul turneului și intră în finala de la Madrid

Pe un frig greu de suportat, fanii tenisului s-au încumetat să vină în sesiunea de seară la Caja Magica. Și n-au avut regrete.

Târziu, în noapte, s-au duelat Aryna Sabalenka și Elena Rybakina.

Primul set nu dă semne că ar putea fi ceva grandios la acest meci. Elena, prin naștere rusoaică, e un computer. Nu strălucește, nu joacă extraordinar, trimite toate mingile unde trebuie, respectă noțiunile de bază alte tenisului. În schimb, Aryna face greșeli neforțate cu carul, aproape că a uitat acest sport peste noapte.

6-1.

Debusolarea pune stăpânire pe întreaga asistență. Nu ține Cel de Sus (că tot suntem în săptămâna Sfântă) cu iubitorii tenisului. În meciul dinainte, Medvedev a abandonat subit, acum nu avem ce vedea.

Începe setul 2.

Aceeași dominare totală a Rybakinei. Obține imediat break-ul și merge în avantaj până la 4-3. Să fie prea bună sau încă nu s-a trezit Sabalenka?

E rândul Elenei să servească.  Din clipa aceasta Aryna se transformă, apatia care cuprinsese arena Manolo Santana devine euforie, atmosfera se încinge, nu ne mai e nici frig, joacă fenomenal, țipetele și scrâșnitul dinților acaparează zgura, mingile devin lovituri de tun cu precizie chirurgicală.

Publicul e în picioare.

Break și 4-4. Gata. Spectacolul e asigurat.

Pfiu, a fost un foc de paie? Bucuria e scurtă. Break din nou.

5-4 și Rybakina servește pentru victorie. A condus cu 30-15, mai avea 2 puncte și încheia meciul.

De aici am fost purtați în altă dimensiune. M-am tot gândit la un detaliu. Să fi contat, o să vedeți în fotografii, că echipamentul Arynei Sabalenka a fost un maieu și al Elenei Rybakina o bluză cu mâneci lungi? Detaliile fac diferența. Vremea rece, temperatura scăzută, s-ar putea să fi dat putere unei jucătoare și să scadă forța celeilalte.

De la 30-30 face două greșeli mari, mari și importante. Prima, vine la fileu și din plonjon vole trimite în plasă, iar a doua, o minge simplă o aruncă în aut.

Break 5-5.

5-6 și 40-40. Aryna are avantaj, Elena trimite din nou în fileu și incredibila revenire se produce.

5-7 și 1-1 la seturi.

De la 4-3 pentru jucătoarea din Kazahstan la 7-5 pentru cea din Belarus, se poate acorda premiul pentru cel mai frumos tenis jucat până acum la Mutua Madrid Open 2024.

O splendoare, o minune, o magie.

Dacă tabloul masculin a rămas văduvit de capii de serie și de numele sonore (Nadal, Alcaraz, Sinner, Medvedev), iar Djokovic nu a participat, misiunea de a reprezenta cu succes tenisul de mare valoare a rămas în sarcina femininului.

Aseară, fetele și-au făcut datoria cu prisosință.

Setul al 3-lea nu fost prea spectaculos. Fiecare jucătoare și-a adjudecat serviciul cu ușurință, aproape toate ghemurile fiind câștigate cu 40-0 sau 40-15 și în timp foarte scurt. Unul singur  pe serviciul lui Sabalenka s-a disputat cu șansă de break. Ambele jucătoare epuizate, așteptau tie-breakul, ca la fotbal loviturile de la 11 metri.

Aryna a dominat, conducând cu 5-1. Nu putea să se încheie brusc, suspansul a mai fost prelungit. S-a ajuns la 6-5.

Sabalenka-Rybakina 1-6, 7-5, 7-6(5)

Aryna Sabalenka, numărul 2 WTA, se califică în finala de la Madrid Open și va da piept cu numărul 1 mondial, Iga Swiatek.

Un alt detaliu. Arbitrul de scaun, cunoscutul Kader Nouni, cu vocea aceea gravă.

Corespondență de la Madrid pentru Cotidianul.ro, Florin Bălțătoiu

Acest articol a fost sponsorizat de brandul românesc de sucuri bio Melissimo.

https://melissimo.ro/

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

2 Comentarii

  1. Avem regretul ca Simo n-a participat, c-o facea praf si pulbere pe belarusa. Pacat, mare pacat. Poate totusi dl. Tiriac face ceva la nivelul d.lui acolo, ca doar a lucrat la Secu, sa ne vedem campioana la lucru.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.