Atac aerian al americanilor în Siria

Un atac aerian american împotriva unei miliții susținute de Damasc cu o zi în urmă a lovit „unul dintre punctele noastre militare”, a declarat o sursă militară vineri pentru Reuters, adăugând că mai multe persoane au fost ucise.

Responsabili americani au indicat că atacul aerian a reprezentat o măsură pur defensivă.

Convoiul vizat includea miliții siriene și iraniene și se îndrepta spre baza din Tanf când s-au ciocnit cu forțe rebele, a declarat pentru Reuters un membru al forțelor rebele siriene susținute de SUA.

Rusia a condamnat ca „inacceptabil” bombardamentul coaliției conduse de SUA asupra unui convoi având legătură cu regimul sirian în apropierea frontierei cu Iordania, a indicat vineri un înalt responsabil al diplomației ruse, Ghennadi Gatilov, citat din Geneva de agențiile de presă ruse, potrivit AFP.

„Orice acțiune militară care agravează situația din Siria afectează, de fapt, procesul politic. Mai ales atunci când vine vorba de acțiuni (militare) desfășurate împotriva forțelor armate siriene”, a declarat Gatilov, ministru adjunct de externe rus, conform RIA Novosti.

„Aceasta este absolut inacceptabil și reprezintă o încălcare a suveranității Siriei”, a adăugat diplomatul rus.

În același timp, Siria a condamnat vineri „agresiunea coaliției” internaționale conduse de SUA împotriva armatei sale cu o zi în urmă în sud-estul țării, acțiune ce s-a soldat cu „morți”, potrivit unei surse militare siriene, citate de AFP.

„Așa-numita coaliție a atacat ieri (joi) în jurul orei 16:30 (13:30 GMT) o poziție a armatei arabe siriene pe ruta Al-Tanf în regiunea siriană Badia, omorând mai mulți martiri și provocând pagube materiale”, a precizat această sursă, conform agenției oficiale Sana.

Recomanda
Author