Atenționare de călătorie pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că principalele sindicate din sectorul public și privat din Grecia au anunțat organizarea unei greve generale naționale de 24 de ore pe 4 februarie.

Astfel, nu vor circula taximetrele, troleibuzele, trenurile urbane și regionale, iar benzinăriile vor fi închise, sunt avertizaţi turiștii.

„Autobuzele nu vor circula în intervalul orar 9,00 — 21,00, iar angajații de la metrou, tren electric și tramvai vor lucra doar în intervalul 10,00-15,00, mai ales pentru a facilita transportul manifestanților participanți la demonstrațiile de protest. Transportatorii maritimi vor protesta începând de joi, 4 februarie 2016, ora 6,00, până sâmbătă, 6 februarie 2016, ora 6,00. În acest interval, toate navele vor rămâne ancorate în porturi. Până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian și personalului navigant nu s-au raliat protestului

În prezent, este blocat accesul camioanelor, în ambele sensuri de mers, în punctele de frontieră cu Bulgaria (Promachonas, Ivailovgrad și Exohis), Turcia (Kastanion, Ormeniou și Kipon) și Macedonia (Evzonon). Coloanele de autocamioane în așteptare, în unele puncte, au lungimea de aproximativ 15 km. Circulația autoturismelor nu a fost perturbată. Având în vedere că situația blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, se recomandă și verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către transportatorii de mărfuri interesați de tranzitarea teritoriului elen”, menționează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.