Au ridicat mâinile în tăcere… Manifestații pro-Palestina în Congresul SUA

Manifestanţi au întrerupt marţi o audiere într-o comisie din Congresul american a secretarilor de stat şi apărării pe tema ajutorului financiar suplimentar cerut de preşedintele Joe Biden pentru Israel şi Ucraina, transmite AFP.

În spatele lui Lloyd Austin şi Antony Blinken, mai mulţi manifestanţi au ridicat mai întâi în tăcere mâinile acoperite cu vopsea roşie simbolizând sângele vărsat în Fâşia Gaza. Apoi, la fiecare câteva minute, unul dintre protestatari se ridica în timp ce striga „Încetaţi focul acum!”.

„Palestinienii nu sunt animale”, „Salvaţi copiii în Gaza!”, „Să vă fie ruşine!”, au strigat două manifestante, în timp ce o altă persoană din grupul lor purta o vestă cu mesajul „Opriţi finanţarea genocidului!”.

Secretarul de stat Antony Blinken a fost nevoit să-şi întrerupă intervenţia pentru ca protestatarii să fie evacuaţi din sală de poliţie.

Lupte feroce” la sol sunt în desfăşurare împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza, potrivit armatei israeliene, care avansează treptat printre ruinele rămase în urma bombardamentelor în enclava palestiniană unde situaţia umanitară deja „dezastruoasă” continuă să se agraveze, potrivit ONU.

„Gaza a devenit un cimitir pentru miile de copii şi un infern pentru toţi ceilalţi”, a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF, agenţia ONU dedicată protecţiei copiilor. „Atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza provoacă zilnic moartea a circa 420 de copii palestinieni, care plătesc cel mai mare preţ uman al războiului în această enclavă, cu 3.747 de copii ucişi până în prezent, plus alţi 940 dispăruţi”, a semnalat UNICEF, potrivit agenţiei EFE.

În plus faţă de bombe, accesul la apă şi traumele psihologice au devenit ameninţări foarte grave pentru copii, riscul imediat fiind ca ei să moară din cauza deshidratării, în special bebeluşii, a mai avertizat purtătorul de cuvânt al UNICEF. În urma blocadei israeliene, locuitorii din Gaza nu mai au acces la apă, alimente, energie şi combustibil.

Potrivit Ministerul Sănătăţii din Gaza, peste 8.525 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în bombardamente masive ce au urmat atacului surpriză al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, care a provocat peste 1.400 de morţi şi peste 5.000 de răniţi. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins orice armistiţiu umanitar.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului să aprobe un pachet financiar de 105 miliarde de dolari, din care 14,3 miliarde reprezintă ajutor militar (10,6 miliarde) şi financiar pentru Israel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

19 Comentarii

 1. Atata impostura la pro-palestinieni. Dar de cei ucisi de Hamas ca niste salbatici nimic? Dar revolta fata de toate atentatele teroriste nimic? Poate va miluieste un arab in numele alahului lui. Ca oricum nu tine cont ca esti tu pro . Nu au respect fata de viata nimanui cei pe care voi le aratati mila.

 2. Partidul DemonRat Li🌈ic e pe făraș, la con🌈ență cu uSE🌈icii mioritici !
  Hai pa, măRog…😜

 3. MASACRU (azi 31.oct.2023) in tabara de refugiati Jabalia din nordul Fasiei Gaza,dupa un atac al IDF-israelian,soldat cu distrugerea a peste 20 de cladiri si sute de victime civile palestiniene.

 4. E limpede pentru tot metaVersul etc:
  Așa sunt, au fost și vor fi KhaZarii !
  KhaZarii de la Tel Aviv vor Gaza, da’ fără Palestinieni.
  KhaZarii de la Kiev vor Donbasul și Crimeea, da’ fără Ruși. Vor Nordul Bucovinei și Ținutul Herța, da’ fără Români, TransCarpatia fără Unguri și Slovaci, Galiția fără Polonezi.
  EI VOR FOARTE MULT !
  Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  Lumea se satură de ifosele KhaZarilor și MUTĂ DECISIV.
  Cum a mai facut-o pe la anul 965 AD, măRog…😜

 5. Am cautat pe net si nu gasesc nicio rezolutie despre hotararea luata de Consiliul de Securitate…
  Care a fost votul ? Ce s-a intamplat ?
  ONU ii lasa in continuare pe jidanii paduchiosi nazisti satansiti sa oamoare oameni nevinovati si copii ?
  Omenirea este complice la acest DEMOCID ?

 6. Ce avem noi aici??? Tov.kgb-ist Bybyku dupa ce a primit ordin de la tov.semikhazar kgb-ist Putin sa inceapa operatziunea speciala, el fiind din aceiashi origine ruseasca, ca bine le va fi lor, se da in stamba ca shi el semikhazarul pretinul lui=Legionarul Roshu galbejitul ka kauta unde este Berlinul, reushind ka celaviokul lor cu 3 ceasuri pe laba sa puna steagul pe o daramatura lor, asta dupa Stalingradul lor cu mortzi, de care se uita ca este facatrura Bybykului ca sa fie proprietar pe gazele lor=Gaza are. Parca clisheul cu ascutzirea luptei lor de clase a fost shi la noi, atunci cand au infiintzat chibutzul PCR, desfiintzat legal de Regele nostru, cand a realizat ca ashtia vor dezmembrarea tzari=kadou pentru Stalin ce dorea tot Balkanii. Ca sunt multzi cu doctrina lor copie a Talmudului, nu discutam, dar sa creada aceshti idiotzi ca lumea este proasta lor, este >> ca linia roshie, pentru ca asha cum a spus Isus, daca nu vor respecta Adevarul, ramanind numai la clantzaiala lor de aur, nu va mai ramane piatra pe piatra. In zona respectiva s-au cheltuit de cateva ori banii ca in WW2, cel cu HO ul lor, dar de Omenire ca dispare nu le pasa mai ales ca Planeta se topeshte, ca HO acesta nu se pune la ei, aceshti Neandertalieni=Neurlanderi. Dar la ce sa ne ashteptam de la exportul URSS ex.heroina lor, secretarii lor PCUS, preshedintzi de syndicat, colhoz, etc.?, aceshti libidinoshi gretzoshi, samd, care precum Alles!Bula, ne scuipa, asta dupa ce au mancat o pane alba pe la noi. Ka ka khhazarul nu e nimeni=sa fie sange mult acolo.
  O zi buna.
  Con

 7. Ma intrebam ce s-a intamplat cu rezolutia Consiliului de Securitate al ONU, si am aflat ca nea Ilie Pintilie, ambasadorul Statului Nazist Israel care face DEMOCID in Gaza, a fost arestat.
  Presa Vanduta tace cu complicitate la DEMOCID, ca de fiecare data.
  Ambasadorul Israelului este arestat la ONU https://vk.com/video629036819_456241536; Israelienii cer demisia lui Bibi https://vk.com/video629036819_456241616; Refugiați palestinieni loviți de aviația israeliană
  https://vk.com/video629036819_456241588; Israel vs Palestina https://vk.com/video629036819_456241606;
  Copii evrei cu ură-n ei … împotriva creștinilor https://vk.com/video629036819_456241627;
  Actorul Jason Statham și-a pus steagul Palestinei pe mașină https://vk.com/video629036819_456241611;
  5G va trezi virușii din vaccinul covid https://vk.com/video629036819_456241533; Soldații ucraineni uimiți de armura rusă https://vk.com/video629036819_456241423; Iată un atac cu DEW …Ca la statia GPL din Romania
  https://vk.com/video629036819_456241399; Pământul își ridică vibrația…RAPIREA a inceput pentru a-i salva pe cei care sunt alesi, cei care rezoneaza cu planeta Pamant https://vk.com/video629036819_456241553

 8. imbecilii aia par ca sint desculti
  si nu au pantofi sa-i trimita in cap lu blipken,
  bliosken,
  fmm si rantzii ma-sii de…Editat…Editat…Editat…Editat….

 9. Cea ce semeni ,aia aduni. Ai semanat saminta de crime si ucidere ,vei culege apoi mii de morti nevinovati. Ceea ce au facut palestinienii cu evreii acum platesc intreit. Palestinienii au ucis pe 7 octombrie 1400 de izraelieni. Acum izraelienii le-o platesc cu varf si indesat. Iar noi ar trebui sa plangem de mila lor. Daca minte nu e, nimic nu e. Dupa ce scoti cutzitul si il bagi in mine eu ce ar trebui sa fac cu tine mai apoi ???!! Sa iti „multumesc” pentru gestul de „prietenie” ? Sa te iert ??? Vremea pacii s-a incheiat. Acum vorbesc armele razbunarii.

 10. Apare alt 9/11 sub alta dată calendaristică, cumva? Poate un 12/12 sau 02/02, sau alta dată? Asta e ceea ce ați aprobat, orice nație în conducerea țărilor sa afle secretele statului în care trăiesc,😉, și când se ajunge la apogeul sau zdruncin, exista unica forma de anihilare gen 9/11.

 11. @piticu crăcănat

  8500 la 1300 unde e impostura ?
  De care morți are trebui să îmi pese mai mult ?
  De cei mai mulți sau doar de ai voștri că aia sunt singurii care contează ?
  Dacă aia de au omorât 1300 sunt niște hahaha “animale” “ailalții” de au omorât 8500 ( majoritatea copii ) ce sunt ?

  “Ăilalți” sunteți voi și meritați să fiți tratați pe măsura faptelor și poftelor voastre.

  Ăilalți sunt presa și politicienii noștri “ ai câmpului tactic” care mai apoi se întreabă de ce crește AUR fără ca să facă nimic.
  Nici nu e nevoie să facă , faceți voi destul ca ei să pară minunați doar pentru că tac.

 12. @ Admiratoru lu Cel care este

  Dacă 8500 sunt “ plata justă “ pentru cei 1300 de dinainte are o să fie plata justă pentru actualii 8500.

  Că stai liniștit cei 1300 nu sunt începutul și ei la rândul lor sunt “plata justă” pentru cei peste 100.000 palestinieni uciși și răniți de dintre 2007 și Septembrie 2023.

  “Plata justă” nu încetează niciodată iar dacă tu ești de partea ei a “plății juste” poate ar trebui să iau seamă ca să mă feresc de asemenea nebuni cu spume de asemenea teroriști sălbatici și setoși de sânge care judecă în logica represaliilor

 13. @ Admiratoru lu Cel care este

  Dacă 8500 sunt “ plata justă “ pentru cei 1300 de dinainte oare care o să fie “plata justă” pentru actualii 8500 ?

  Că stai liniștit cei 1300 nu sunt începutul și ei la rândul lor au fost “plata justă” pentru cei peste 100.000 palestinieni uciși și răniți de entitatea Israel între 2007 și Septembrie 2023.

  “Plata justă” nu încetează niciodată iar dacă tu ești de partea ei a “plății juste” poate ar trebui să iau seamă ca să mă feresc de asemenea nebuni cu spume , de asemenea teroriști sălbatici și setoși de sânge care judecă în logica represaliilor așa ca și tine.

 14. Satana se sperie daca cateva tari arabe o sa invadeze evvreii alergand dupa ei sa le taie perciunii. Prevad ca se va intampla curand. Netanyahu va fi judecat ca Musolini. O sa fie afatat de o craca la uscat.

 15. Fâșia Gaza nu este acum decât un imens GHETOU, model Hitler-Himmler, 1939, Polonia, perfecționat și dezvoltat mai apoi. Atunci victimele au fost evreii, care au plătit cu vârf și îndesat vini colective, inventate, scopul real fiind „curățarea” terenului pentru extinderea Reichului pe teritoriile ocupate. Acum victimele de atunci aplică același tip de tratament, cu același scop, exterminarea unei populații, în cazul de față palestinieni, pentru a se mai atașa câțiva zeci de km. pătrați, la actualul Israel, până la atingerea țelului final, Israelul Mare, țel care presupune aplicarea soluției finale palestinienilor. Au mai existat „soluții finale” în istorie și se știe cum s-a terminat. Aviz amatorilor, istoria se repetă.

 16. @ Ghia (9,01)…PERFECT ADEVARAT ce ai postat !…poate citeste si TEMBELUL de la @ Admiratorul…(5,56)!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.