Avem o nouă națională! Vezi detalii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, luni, înfiinţarea echipei naţionale Under-20 a României pentru a oferi continuitate jucătorilor după terminarea junioratului, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele Federației.

„Pentru prima oară în istorie reuşim ca începând cu anul 2021 să creăm o nouă naţională. Naţionala Under-20 destinată generaţiilor 2002 şi 2003 îşi propune să ofere o continuitate jucătorilor tineri după terminarea junioratului. Această selecţionată va intra într-un program intens de meciuri amicale care va debuta în septembrie 2021 şi care se va întinde până în iunie 2023. Această decizie are la bază faptul că azi avem un număr foarte mare de jucători de perspectivă pe care îi regăsim la nivelul Ligii I, dar şi al eşaloanelor inferioare. Sunt aproape 300 de jucători care vor reprezenta o bază de selecţie. Chiar dacă ne aşteaptă un an financiar dificil, trebuie să dăm o şansă acestor jucători tineri. Intrăm astfel în cercul câtorva ţări mari care au naţionale U20, precum Anglia, Italia, Franţa, Spania sau Portugalia. România devine astfel prima ţară din Europa de Est care îşi creează o astfel de naţională U20”, a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Acesta a mai precizat că deocamdată nu există o listă cu posibili selecţioneri ai acestei reprezentative.

„Momentan nu avem o listă de selecţioneri pentru naţionala U20. Acum am luat decizia doar de a înfiinţa această naţională şi de a o finanţa. Însă în săptămânile viitoare începem să planificăm meciuri amicale, am pornit un dialog cu federaţiile mari din Europa, mă refer la Portugalia, Anglia, Germania şi Italia. După aceea e rolul Comisie Tehnice a federaţiei să avanseze o propunere pentru postul de selecţioner al acestei naţionale”, a precizat Burleanu.

„Comisia Tehnică a FRF a propus azi în Comitetul Executiv crearea echipei naţionale Under-20. Propunerea a venit din dorinţa de a oferi în continuare meciuri internaţionale generaţiilor Under-19 care încheie ciclul, eliminând astfel ecartul dintre Under-19 şi Under-21. Noua reprezentativă U20 a României va disputa meciuri amicale internaţionale până când jucătorii vor face pasul spre România U21. Astfel, la nivel de reprezentativă U20, România se alătură unor ţări precum Franţa, Anglia, Italia, Spania, Germania, Portugalia, Ţările de Jos sau Danemarca, fiind în acelaşi timp singura ţară din Europa de Est cu o selecţionată la acest nivel de vârstă”, se arată şi într-un comunicat de presă al FRF publicat, luni seara, pe site-ul oficial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

 1. Burleanu trage de timp. Ştie că un incompetent ca el n-are ce căuta la şefia FRF.
  Pe grade se joacă la hochei, la fotbal – ajunge !!!

 2. Acest securist imputit crede ca tot ce zboara se mananca, la fel ca “taticii” lui din servicii. De cand e presedintele FRF, degradarea fotbalului romanesc a continuat in ritm alert. Cu cine va juca aceasta nationala, daca nu exista competitii pt. ea? Cu piticii din capul securistului Burleanu?

 3. In nationala : Ianis Hagi,etc
  in poarta:hagi Ianis….
  Asistent antrenor nationala :hagi ianis ..
  PR nationala:ianis hagi
  Chiar credeti ca in afara de Gica (Hagi) si Gica(Popescu),mai are cineva ceva cu nationala?
  „Batuti au fost,batuti sunt inca
  Si-or fi cat fotbal romanesc
  Ca rupti ca si din tare șuncă
  Burleni pariuri deservesc”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.