Adversarele româncelor în duelul cu Canada

Cele mai bune jucătoare de tenis ale Canadei, Eugenie Bouchard (121 WTA) şi Francoise Abanda (126 WTA) nu fac parte din echipa convocată pentru meciul cu România, din primul tur al Grupei Mondială II a Fed Cup, carese va disputa la Cluj. Canadienii le-au convocat pe 10 şi 11 februarie la duelul cu România pe Carol Zhao, Bianca Andreescu, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski.

Zhao este cea mai bine clasată jucătoare canadiană, aflându-se pe locul 143 în lume la simplu.

Gabriela Dabrowski se pe locul 11 în ierarhia mondială, dar la dublu.

”Chiar dacă avem o echipă relativ tânără pentru acest meci important, suntem încrezători că ne putem bate cu cele mai bune echipe din lume. Jucătoarele noastre şi-au demonstrat tenacitatea şi dorinţa de victorie, mai ales în luna aprilie a anului trecut, când au învins o echipă a Kazahstanului mai bine clasată şi mai experimentată. Toate fetele au avut uns sezon 2017 foarte bun şi sperăm că continuăm succesul lor pe terenurile din România. Suntem conştienţi de misiunea grea care ne aşteaptă, în faţa unui adversar foarte talentat”, a declarat  căpitanul nejucător al echipei Sylvain Bruneau

Pentru această confruntare, Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, le-a convocat la Cluj pe Simona Halep (2 WTA), Sorana Cîrstea (36 WTA), Irina-Camelia Begu (37 WTA) şi pe Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. „Canadienii le-au convocat pe 10 şi 11 februarie la duelul cu România pe Carol Zhao, Bianca Andreescu, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski” !! Tare aceasta echipa a „Canadei” ! Seamana cu „Legiunea Straina” !! Tare si la valoare, daca cea mai bine clasata e pe locul 143 !! O sa avem niste meciuri fenomenale, aprige si parca prevad alte victorii „de palmares” ale Haleapei !

  2. sa speram ca nu va face iar instructie cu ele Bouchard,ca data trecuta…Macar pe Halep sa nu o bata,ca celelalte sunt oricum victime sigure…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.