Avertismentul OMS: „Nu este momentul să ne relaxăm”

Odată cu apropierea iernii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat necesitatea de a nu lăsa garda jos într-o perioadă în care numărul cazurilor de COVID-19 şi cel al cazurilor de gripă a început să crească în Europa, invocând exemplul poliomielitei pentru a justifica necesitatea vaccinării, informează AFP.

„Nu este momentul să ne relaxăm”, a declarat directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă organizată în format online.

La începutul toamnei, regiunea europeană, care grupează 53 de ţări – dintre care unele se află în Asia Centrală -, a devenit din nou centrul pandemiei de coronavirus, numărând 60% din noile cazuri de COVID-19 detectate la nivel mondial.

În paralel, a fost înregistrat şi un vârf al cazurilor de gripă sezonieră.

Odată cu noul val de COVID-19, numărul deceselor şi cel spitalizărilor la terapie intensivă au crescut doar foarte puţin, a subliniat OMS, care insistă asupra legăturii pe care o are această situaţie cu vaccinarea împotriva noului coronavirus.

„Vaccinarea rămâne unul dintre instrumentele noastre cele mai eficiente împotriva gripei şi a COVID-19”, a declarat Hans Klugge luni, când omenirea celebrează Ziua mondială de luptă împotriva poliomielitei.

Această boală, care îi afectează mai ales pe cei tineri şi care provoacă paralizii, a dispărut practic din lumea occidentală, însă o variantă a poliovirusului derivată din vaccinuri cu administrare orală a fost detectată recent în Regatul Unit, Ucraina, Israel şi în oraşul american New York.

Mai puţin virulentă decât virusul natural, acea variantă poate totuşi să provoace simptome grave, precum paralizii ale membrelor pacienţilor nevaccinaţi.

În trecut rară, această variantă a devenit mai frecventă în ultimii ani din cauza ratelor mici de vaccinare împotriva poliomielitei în anumite comunităţi.

„Peste tot în lume, dacă îi abandonăm pe unii oameni, virusul poliomielitei este un foarte bun barometru pentru a ne spune care sunt acei oameni”, a declarat un expert de la OMS Europa, Siddhartha Datta. „Este vorba despre grupuri de populaţie slab deservite, pentru că, dintr-un motiv sau din altul, nu au fost acoperite de recomandarea OMS privind obţinerea unei acoperiri vaccinale de 95%”, a adăugat el.

Niciun caz de virus natural al poliomielitei nu a fost raportat în Europa de peste 20 de ani.

„Nu este însă ceva pe care am putea să-l considerăm un bun dobândit”, a subliniat Hans Kluge.

La nivelul întregii regiuni europene, administrarea celei de-a treia doze a vaccinului împotriva poliomielitei a scăzut cu 1% între 2019 şi 2020. În 2021, doar 25 dintre cele 53 de state membre au atins pragul de 95% de acoperire vaccinală împotriva poliomielitei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. Regimul Fanariot al Parazitului Globalist Klaus Iohannis s-a Angajat la Depasirea Planului 5incinal pentru Vaccinarea Siluita a Mujicilor din Perimetrul Mioritic. PNRR va fi Abolit pentru a putea Plati Noile Doze livrate de Mamica Noului CCCP, tovarasa Ursula.
  INTREBARI ?!?

 2. E slagarul scos pe gura nonstop „sa facem bani prin experimente pe sanatatea cetatenilor”!

 3. Acu’ egzista gripa din nou?
  Unde fuse doi ani?
  Si ce tot ii dați iar cu „vaccinurile” antipolio&co? Apar și aici efecte secundare nenorocite puse în seama neinjectatilor?
  Rușine, mă, „experților”. Prost e ala de se sinucide la indemnul vostru de smenari!
  Fraților, uitați de „vaccinuri”, nu sunt alea de le știam noi. Ne omoară copiii cu etichete false lipite pe flacoane cu otravă. „Vaccinarea” obligatorie trebuie sa cadă!

 4. Stăm stresați tovarășii ziariști… doamne ferește Cucoane ziarist să ajungem relaxați ..

 5. În loc să preluați astfel de bazaconii mai bine ați discuta cu medicii noștrii. Așa fără să dea numele lor. Poate așa a-ți afla că marea-marea majoritate a deceselor socotite de covid s-a datorat refuzului sau amânarea tratamentului pentru bolnavii cu „comorbidități”. Cei din sistemul nedical au omorât cu bună știință foarte mulți oameni. Deja ce se întâmplă cu repetarea cu baubau covid intră la categoria boală psihică la jurmiști.

 6. Vaccinul anti poliochiar previne poliomielita.
  Vaccvinulanti covid nu previne nici imbolnavirea nici raspandirea bolii.
  Iar noul vaccin, care cica e si pentru omicron, a fost testat pe 8 soareci, spun sursele oficiale, fara a spune ce s-a intamplat cu soarecii.
  11 Oct 2022
  „Sâmbătă, ministrul Sănătății din Florida, Joseph Ladapo, a făcut furori devenind primul oficial important din SUA care a recomandat ca bărbații între 18 și 39 de ani să NU mai primească vaccinuri ARNm COVID-19. Acestă decizie a venit după ce un studiu amplu, pe mai mulți ani, a arătat o creștere cu 84% a deceselor cauzate de afecțiuni ale inimii în rândul grupului de vârstă vizat. Acest lucru a confirmat studiile anterioare care au indicat, de asemenea, un risc crescut de probleme cardiace.”

 7. ,,…Am avut trei pandemii în ultima sută de ani. Prima pandemie a fost în 1918, care a fost numită pandemia de gripă spaniolă. Acesta a fost momentul în care au implementat undele radio la nivel global și a crescut electrificarea universului nostru. Milioane de oameni au murit șase luni mai târziu în urma unei pandemii. Dupa al doilea război mondial, o altă pandemie, care a fost implementarea echipamentelor radar. La nivel global, sateliții s-au dezvoltat și au ieșit o mulțime de sateliți diferiți. Când a fost implemen-tat sistemul au existat o serie de decese din cauza pandemiei. Ultima pandemie majoră a fost în 1968, care a fost numită gripa Hong Kong. Acum au lansat 5G și acest lucru afectează viețile oamenilor.
  Ucid oameni din întreaga lume și ei acoperă cu ,,virusul Corona’’.’’ „Viitorul va fi despre găsirea unei modalități de reducere a populației … Desigur, nu vom putea executa oameni sau construi tabere. Îi scăpăm făcându-i să creadă că este pentru binele lor … Vom găsi sau provoca ceva, o pandemie care vizează anumite persoane, o adevărată criză economică sau nu, un virus care afectează bătrânii sau varstnicii, nu contează , cei slabi și înfricoșați vor ceda în fața ei. Prostul va crede în el și va cere să fie tratat. Vom fi avut grijă de faptul că am aplicat tratamentul, un tratament care va fi soluția. Prin urmare, alegerea idioților se va face de la sine: vor merge singuri la abator. ” Bilderberger, Jacques Attalli – 1981

 8. satana nu cedeaza. nu are cum… genocidul prin frica prostilor trebuie sa continue.

 9. M-am dus la masaj și l-am rugat pe maseur sa-mi facă un masaj relaxant. Maseurul mi-a spus ca nu e cazul ca să ma relaxez acum și ca ar fi mai nimerit un masaj care sa-mi inducă teama de covid fiindcă cei de la Ombilicul Muribund Scaraoschian le-au transmis indicații precise în acest sens. Cică, l-au reactivat pe Jurma, după ce l-au ținut în incubator. Daca-l vedeți o sa va speriați și de el. L-au transformat in monstru. Cherecheș arata si mai rău, iar Arafat a atins culmea urâțeniei fizice și morale.
  PS. Cică, România va achiziționa un milion de covizi cu incarcatura convențională. Ei vor fi armata cu care vom lupta impotriva rușilor și a încălzirii globale, după principiul: cu cât sunt mai mulți cetățeni răciți, cu atât scade mai mult temperatura pământului neintabulat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.