Avocatul Toni Neacșu, CONCLUZIE teribilă: „Unul din 2”

Avocatul Toni Neacșu a comentat sâmbătă afirmațiile făcute de șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, la Antena 3, cu privire la mandatele date de DNA pentru interceptarea procurorilor și judecătorilor și dosarele deschise acestora. Concluzia avocatului este că unul din doi magistrați din România a fost interceptat de DNA.

”Magistrații au fost supravegheați cu vârf și îndesat” judecător Lucian Netejoru Inspector-șef Inspecția Judiciară

Două lucruri mi-au atras atenția in datele prezentate public până acum: numărul membrilor Secției pentru judecători a CSM care au avut dosar penal deschis la DNA și numărul mandatelor de supraveghere emise pe numele unor magistrați.

În 5 ani (2014 – iulie 2018) nu mai puțin de 13 judecători membri ai CSM au avut dosar penal deschis la DNA, în condițiile în care într-un mandat funcționează 9 judecători. Practic aproape toți membrii judecători din cele 2 CSM-uri au avut la un moment dat dosar penal deschis la DNA. În ce îi privește pe procurorii din CSM, doar 2 au avut dosar deschis în cei 5 ani.

În ce privește mandatele de supraveghere (interceptare telefonică, supraveghere audio-video, filaj ș.a.) numai de către Înalte Curte de Casație și Justiție au fost emise în această perioadă, la solicitarea DNA, 942 de mandate pe numele unor magistrați. Vârful a fost, raportat la anii controlați, în 2015 (413 mandate) și 2014 (313 mandate), după care, odată cu dezbaterile publice vizând abuzurile DNA cererile au scăzut, ajungând la doar 48 de mandate în 2017. Și numai această scădere bruscă și e suficient să înțelegem dimensiunea practicilor abuzive anterioare anului 2016. Aș fi curios și în legătură cu statisticile celor mai negrii ani, de dinainte de 2014. Nota bene, în acest număr nu intră mandatele date pe siguranță națională la cererea SRI, ci doar cererile formulate pentru infracțiuni de corupție de către DNA.

Nu știu care a fost numărul mandatelor de supraveghere emise de către celelalte instanțe la cererea DNA (în special Curțile de apel care sunt competente pentru judecarea magistraților), dar cu siguranță a fost mult mai mare. Una din cele mai mici curți de apel din țară, Alba, a emis în această perioadă cca 200 de mandate de supraveghere, ceea ce înseamnă ca la nivelul tuturor celor 15 curți de apel ajungem, doar prin extrapolare până ce CSM-ul va publica raportul IJ, la o cifră înspăimântătoare de cu mult peste 2000-2500 de mandate de supraveghere tehnică.

Din cele spuse de inspectorul șef, 97% din cererile DNA au fost admise de instanță, adică pe bandă rulantă, fără discernământ critic.

Trăgând linie, rezultă că unul din 2 magistrați (în total există 6.500 de judecători și procurori) a fost supravegheat tehnic, altfel spus a fost ascultat, interceptat ori filat.

Aceștia au fost judecătorii liberi și independenți care au garantat cetățenilor exercițiul drepturilor și libertăților fundamentale în statul de drept care s-a prefăcut a fi România: urmăriți, presați, timorați și umiliți”, a scris avocatul pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

5 Comentarii

  1. „Aceștia au fost judecătorii liberi și independenți care au garantat cetățenilor exercițiul drepturilor și libertăților fundamentale în statul de drept care s-a prefăcut a fi România: urmăriți, presați, timorați și umiliți” Perfect adevarat, iar individul de la Cotroceni, spunea cu un rinjet malefic: Sunt multumit de justitie, sunt multumit de Kovesi, iar Lazar, merita o pensie nesimtita!!!!!!!!!!!!!!!

  2. El, saracul,Adrian Toni Neacsu, stie ce vorbeste! A fost judecator si membru al CSM, dar a fost condamnat definitiv in 2015 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de participatie la infractiunea de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata..Nici nu se putea un punct de vedere mai avizat!

  3. eşti vinovat sau nu, şansele tale de a fi condamnat depind de o aruncare cu banul, asta în situaţia în care completul de judecată a fost ales la întâmplare; în cazul în care completul a fost doar ales, ai luat-o, indiferent dacă eşti vinovat sau nu…un thriller în care justiţiarii sunt mai nelegiuiţi decât cei judecaţi; în comparaţie cu România, vestul sălbatic e o imagine idilică dintr-o carte de poveşti ilustrată…

  4. Cum prim adjunctul Comisiei Europene a afirmat cà „este la curent cu tot ce se întîmplà în Romania”, înseamnà cà este la curent si cu realitatea din spatele acestei statistici !
    Existà vre-o explicatie (logicà!) a sustinrii numitei KOVESI pentru postul de Procuror sef European ?

  5. Pina si in justitie puscariasii ( adica cei ca toni & co.,adica condamnati DEFINITIV ) sunt cei care dau lectii despre „cinste si corectitudine”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.