AUR: Avram Iancu ar fi fost considerat azi putinist

AUR își face campanie electorală folosindu-se de numele lui Avram Iancu. Potrivit unui comunicat al formațiunii, AUR a făcut un”legământ” pentru țară la mormântul Crăișorului Munților: ”Avram Iancu suntem toți”.

“Unicul dor al vieții mele este să îmi văd națiunea fericită!”, spunea Avram Iancu. Asta vor și candidații AUR la alegerile din 9 iunie, cele europarlamentare și cele locale, spune partidul în comunicat.

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, miercuri, 15 mai, în Hunedoara. Astfel, mai mulți dintre candidații la alegerile europarlamentare, dar și candidați AUR din județul Hunedoara, pentru alegerile locale, au luat la pas încă de dimineață străzile din Hunedoara, Hațeg, Deva, Simeria, Orăștie pentru a explica oamenilor importanță votului din 9 iunie și de ce trebuie să voteze AUR pe toate cele buletine de vot.

Ziua a continuat cu un flashmob organizat la poalele cetății din Deva, pentru ca seara acțiunea să se mute la Țebea, lângă mormântul lui Avram Iancu.

De pe scena de la Țebea, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie, le-a spus celor prezenți, conform comunicatului:

”Statul român este captiv în ghearele celor care au distrus țara de 34 de ani, iar noi suntem chemați să-l eliberăm. Statul român trebuie să redevină al românilor. Să fie acea formă de organizare politică și administrativă care să ne slujească pe noi, cetățenii români, nu să fie o modalitate de a extrage resurse de tot soiul din țară în beneficiul unei mafii transnaționale și de la noi”.

”Pe 9 iunie votăm AUR pe toate cele cinci buletine de vot. Știu că dumneavoastră nu aveți nevoie de discursuri mobilizatoare, dar aveți nevoie de argumente pentru a duce această bătălie.

Noi luptăm în 9 iunie pentru sufletul nostru, întâi de toate, pentru țara noastră să fie suverană, pentru românii noștri de aici și de pretutindeni, pe care avem dreptul și obligația să-i apărăm.

De ce? Pentru că în 2024, dragi prieteni, dragi români, avem această unică șansă de a schimba drumul dinspre prăpastie, acolo unde ne conduc Nicu și Marcel de la București și Ursula von der Leyen de la Bruxelles, înspre cele mai înalte piscuri de dezvoltare, așa cum bine merităm, prin tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu. Pe 9 iunie, dragi prieteni, avem de ales între libertate și sclavie, suveranitate și vasalitate, demnitate și umilință, pace și război, viață și moarte. Patrioții pe care prin votul dumneavoastră îi veți trimite la Bruxelles, patrioții AUR, această oaste a noastră, se vor lupta pentru pace, pentru demnitate, pentru prosperitate, pentru libertate și pentru suveranitate”, a conchis Claudiu Târziu.

Și Mihail Neamțu le-a vorbit celor prezenți, spunându-le:

”Frați români, suntem aici pentru că ne pasă, suntem aici pentru că aici sunt rădăcinile noastre și toți cei din Țara Moților transmit un mesaj de dragoste, de prețuire, și de încurajare pentru românii aflați peste hotare, pentru românii aflați astăzi în Italia, în Germania, poate în Spania și în atâtea alte locuri, dar și pentru românii din Bucovina, pentru românii din Dobrogea, pentru românii din Oltenia, pentru românii din Muntenia, pentru românii din Banat și din toată țara noastră dragă. Suntem un suflet, suntem o națiune și aici, nu departe de gorunul lui Horea, ne-am strâns pentru a rescrie contractul pe care Avram Iancu l-a plătit cu preț de sânge. Aici, în fața dumneavoastră, se află cei mai buni candidați la europarlamentare!”

Acesta a continuat: ”Avram Iancu, astăzi, ar fi fost numit extremist, doar pentru că și-a dorit să vadă națiunea română liberă și era vertical. Ar fi fost socotit antieuropean, doar pentru că și-a dorit ca în școlile din Transilvania copiii să deschidă Biblia și să învețe în limba română. Poate Avram Iancu ar fi fost socotit extremist și putinist pentru simplul fapt că și-a dorit pacea în Europa. Nu descurajați! Nu vă temeți! Lupta lui Avram este și lupta noastră! Și când te întrebi dimineața, în fața oglinzii, după ce ți-ai spus rugăciunea “Cine sunt eu?”, răspunsul este foarte simplu: Și tu, și el, și ea, și eu, și noi toți suntem urmașii lui Horea, urmașii lui Avram Iancu. Fii curajos române, nu te teme!”

Tiberiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara, s-a adresat la rândul său celor prezenți precizând că, de acolo, din zare, duhul lui Iancu nu are liniște.

”Când vede ce se întâmplă în țara asta, când vede hoardele astea de prăduitori, când vede mizeria asta care se întâmplă la adresa românilor, să știți, nu are liniște. Pentru asta am intrat și eu în acest proiect. Să facem bine pentru națiune, pentru români, și voi merge până la capăt pentru binele și siguranța noastră și a copiilor noștri. Trebuie cumva să schimbăm direcția spre care merge România. Nu mai putem să lăsăm aceste mafii, să hotărască soarta și destinul nostru. Trebuie să luptăm pentru familiile noastre, pentru copiii noștri, pentru job-urile noastre și pentru viitor mai bun. Lupta noastră nu e ușoară, dar eu cred că Dumnezeu și spiritele lui Avram Iancu, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare și toți acești domnitori ne vor ajuta să mergem spre istoria noastră”.

Marius Mane, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, le-a mulțumit tuturor pentru prezență, care dovedește că noi, cei din AUR, oferim României varianta schimbării.

”Noi, prin prezența dumneavoastră, dovedim unitatea acestui partid și putem să arătăm celor din acest județ că suntem o forță și putem să facem schimbarea pe care și-o doresc românii. Mulțumesc tuturor, începând din Țara Hațegului, din Valea Jiului, din Valea Mureșului, din Țara Moților, pentru prezența dumneavoastră aici și sunt convins că, atâta timp cât veți fi uniți și vom finaliza această campanie, cu ajutorul dumneavoastră vom învinge”, a spus Marius Mane.

Gabriel Ionașcu, candidatul AUR pentru funcția de Primar al Municipiului Deva, a precizat că  nu întâmplător suntem pe acest platou minunat, în preajma mormântului Crăișorului care ne-a lăsat un legământ la moartea sa și, anume, să menținem România demnă și liberă.

”Din păcate, am fost tributari ani de zile, mai exact 35 de ani, unor oameni care s-au lepădat de credință, s-au lepădat de popor, s-au lepădat de fiecare dintre dumneavoastră cei care, într-un fel sau altul i-ați trimis și i-am trimis cu toții să ne reprezinte atât în Parlamentul României, cât și în forurile internaționale. Este un moment de cotitură, este un moment de răscruce, în care aceste lucruri se pot schimba. Este o bătălie foarte grea, fraților! Dar este o bătălie pe care o putem câștiga cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul mesajului pe care fiecare dintre dumneavoastră trebuie să îl ducă mai departe. Acel mesaj de libertate, de dorință de revendicare a tuturor drepturilor care ne-au fost încălcate ani de zile. Este aceel mesaj pe care trebuie să îl transmitem prin viu grai fiecăruia dintre noi, fiecărui cunoscut, fiecărui apropiat, pentru că este anul în care noi putem restarta lucrurile în România. Este anul de AUR”, a mai spus acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

33 de Comentarii

 1. Sunt convins ca nici-un ziar nu va mai da in intregime aceste discursuri , eventual vor pune niste „etichete ” : extremisti , antieuropeni , legaturi cu rusii , etc.
  FELICITARI redactiei COTIDIANUL !

 2. Misu Mardeiasul ar fi considerat Putin in persoana ! Pentru Fane Babanul nu s-a gasit echivalent, inca. „Pe cai, razesii mei, daca nu, pe maine” !

 3. Gen. rus Luders i-a scris scrisori lui Avram Iancu în care îl numea general sau „împărat al românilor” din Ardeal şi s-a oferit să-i dea arme şi alimente.Pentru grănicerii români Alba-Iulia era simbolul unirii lui Mihai Viteazul de la 1600. Tribunii lui Iancu şi generalul ţarist Luders au depresurat Alba-Iulia într-o luptă crâncenă în care românii şi ruşii s-au înfrăţit să înfrângă trupele ungurilor conduse de generalul Bem. Trupele româno-ruse i-au zdrobit pe unguri la Alba-Iulia. Avram Iancu şi tribunul Axente Sever au fost chemaţi de generalul Luders la discuţii la Alba-Iulia pentru înţelegeri militare şi logistice. Aici intervin perfid austriecii. Viena îl schimbă pe generalul incompetent Puchner cu şiretul comandant-guvernator Wohlgemuth. Austriecii erau înspăimântaţi de o „frăţie ortodoxă” de arme între românii ardeleni şi trupele ruse. Austriecii îl opresc pe Avram Iancu şi Axente Sever pe drumul spre Alba-Iulia şi nu-l lasă să se întâlnească cu generalul Luders….Țarul Rusiei Nicolae I a trimis la Sibiu 34 decorații pentru a fi împărțite celor care au avut merite deosebite în timpul războiului. Pentru Avram Iancu el a trimis Ordinul Sf. Stanislav./Eroul national Avram Iancu a fost ”Nicolaist ? De aceea îi demolați statuile și-l scoateți din manualele unde ne pervertiți istoria ? Ce ziceți #vânzătorilor de neam și ȚARĂ ?

 4. aur trebuie sa vorbesca de (editat) si istoria lor criminala …(editat)sint creierul occidentului ,…istortia lor criminala trebuie facuta publica si explicata …(editat) sint cei mai inteligenti pradatori din lume…patriotismul este ceva criminal din cite se vede …in america este la fel…tradarea este politica de stat…

 5. Nu sunt fan AUR, insa nu pot sa nu recunosc si sa nu felicit Cotidianul pentru publicarea celor de mai sus. Am fost la Campeni, Capitala Tarii Motilor, pentru prima data, dupa inundatiile catastrofale ale Ariesului, sa-i ajutam pe motii afectati. Am fost si la Casa lui Avram Iancu, Craisorul Muntilor Apuseni si a Tarii Motilor, unde dupa semnarea in Cartea de Onoare, ne-a bodibit plansu, la propriu, pe toti. Mai spun, doar, ca am fost primit la Casa de Cultura din Campeni unde ma furnica pielea de emotie, inconjurat fiind numai de moti, cei mai bravi dintre cei mai bravi romani, gandindu-ma la Craisorul Tarii Motilor, la Avram Iancu, eroul meu de suflet si cel mai mare erou roman.

 6. … si Eminescu lafel.. spalatii pe creier cred orice. suficient sa te uiti la nemti: ei cred ce le zic evreii despre parintii si bunicii lor dar nu cred ce le-au zis bunicii despre evrei.. numa bine vor disparea.. selectie naturala nu favorizeaza retardatii

 7. ce parere buna aveti despre criminalul putin care isi infige furculita in bucatile altora… cred ca aveti probleme la cap cind spuneti ca unul ca putin doreste pacea… serios??? afurisita si pacea asta, este la o distanta de multe tancuri si avioane, cartuse, bombe si rachete si e musai sa le folosesti sa ajungi la ea…

 8. Avram Iancu, fiind un promotor al ideilor de libertate, egalitate, fraternitate,poate fi considerat europenist. Debitand cretinisme in numele Kremlinului, gunoistea putinistilor Simion&Tarziu are o singură preocupare de capatai: cum sa aburească si sa spele creieri seci. Ei nu iubesc Tara si Natiunea majoritara. Romania este, pentru ei, jucaria cea mai distractiva. O păpușă mare, decrepita, pe care o poartă si o trag prin toate coclaurile. O atracție ingenioasa! O zornaitoare! Escroci si demagogi din fire, dau tarcoale faimoaselor personalități romanesti, precum rechinii însetați de sânge. Identificandu-se marlaneste cu Tepes, Stefan, Iancu, faraonii aiuriți orchestreaza strategiile de subminare a statului european, România. Sigur, cuvantul „civilizat” nu poate sa-i descrie nici pe departe pe aceste putreziciuni morale. Si cum ar putea fi altfel dupa asemenea declaratii demente? Cu asemenea fanarioti, deghizati in români, Romania Mare – România moare!

 9. E trist ca să nu ai figuri istorice remarcabile, stimabile, și să ai erou național pe unul ca avram janc.. Că hauriții sunt la fel, se comportă identic, e clar, și mai ales penal..Am convingerea că la fel se vor face de cacao,. ca și ”crăișorul”,.. care inițial nu la țebea a fost ingropat.

 10. „Ar fi fost socotit antieuropean, doar pentru că și-a dorit ca în școlile din Transilvania copiii să deschidă Biblia și să învețe în limba română”?
  Bueeey niamțule, dobitocule, TOATĂ CORESPONDENȚA lui Avram Iancu este scrisă ÎN MAGHIARĂ! N-a existat șovinism la el, cum vedem la voi, Patrihoților! Scria la fiecare început de scrisoare: „Frați Maghiari”!
  Cît despre „putinism”, este suficient să spunem că UNGURII AU FĂCUT REVOLUȚIE, iar românii ardeleni CONTRA-REVOLUȚIE! I-au hărțuit militar pe revoluționarii unguri pînă cînd armatele imperiale RUSĂ și AUSTRIACĂ au învins Armata Revoluționară maghiară a generalului Bem! De-aia există la Arad monumentul celor 13 comandanți unguri.
  Avram Iancu a fost DECORAT MILITAR de comandanții imperiali ruși și austrieci (că, ulterior, a refuzat primirea decorației de la Împăratul venit de la Viena special pentru el, asta e o altă discuție!). Dacă ar fi fost „revoluționar”, nu i-ar fi dat decorații, ci l-ar fi executat. A fost aliatul militar al Curții de la Viena, împotriva revoluției maghiare identică cu cea din Franța, Italia, statele germane și centrul Austriei.
  Așa că nu mai vorovi prostii în public, cretinule! Propagandist de-doi-bani. Învață istorie.
  Venetici hAiURiți fără identitate: Ionașcu, fost poolițîst dă Șampina, cu diplomă universitară cumpărată la tarabă!

 11. ….Şi sângerează sutele de ani
  În osul naţiei se-aude-o roată
  Muşcând din Horea, Cloşca şi Crişan

  Şi iar la Alba Iulia ni-i flancul
  Pe care ardem şi ne batem toţi
  Când dinspre Apuseni răsare Iancu
  Ca un Isus Cristos cu chip de moţ.

 12. sunt aprox. 80 de milioane de germani, nu pier, mai repede ar trebui sa te ingrijorezi de noi care suntem aprox. 19, dar de fapt 16 milioane de 4 sau 5 mai putini decat ei…

 13. @nu-i plange; tu nu ai fost in germania. din aia 80milioane, cel putin 16-18milioane sunt emigranti sau copii de emigranti. dar si mai mare e diferenta la nounascuti: aproape jumate nu sunt nemti… in alte tari e si mai avansat procesul. franta, suedia, anglia.. in londra sub 20% sunt englezi si aia batrani.. nici romania nu va scapa. nici macar polonia sau ungaria.

 14. Aiureli AUR-iste. Ce are Avram Iancu, cu criminalul de la Moscova?
  Exact ca legatura aia celebra intre pendula si prefectura.
  Cat despre gogomania aia ca Avram Iancu ar fi fost socotit putinst ptr ca si-a dorit pacea in Europa, asta-i culmea neobrazarii: ce pace isi doreste Putinnatropul in Europa daca invadeaza o tara vecina si ameninta Europa si SUA cu bomba atomica ?
  [KktkuM0tZ: lingau rusofil consecvent]

 15. …aha,deci „maghiarii”(adică,crema nobilimii maghiare) au făcut revolutie,iar iobagii au pornit contra lor fiindcă nu voiau,în ruptul capului,să scape de iobăgie…așa suntem de închistați în formulele marxisto-…etc,încât nici nu mai gândim…cei mai cei „revoluționari” maghiari erau nobili,putrezi de bogați…chiar și despre Kossuth,nici un biograf nu uită să spună că mama lui era dintr-o familie nobilă,lutherană..așadar,iobagii din Ardeal erau supărați pe unguri pentru că țineau morțiș să-i scape de iobăgie,se înghesuiau să le facă școli(în l.română),să le dea drept de vot etc,etc…bătuți în cap,opincarii ăștia!se puneau cu armată instruită,echipată,înarmată ei,cu furci,coase și-uneori-bolovani,conduși nu de ofițeri de carieră,ci de popi,avocați,dascăli,studenți…cât puteau fi de contra-revoluționari…

 16. …în logica aceasta,și croații,și sârbii,și alți supuși ai imperiului au fost contra-revoluționari,pentru că TOȚI s-au ridicat împotriva „progresiștilor” revoluționari maghiari! nu vi se pare că oareșce nu se potrivește? de ce erau atât de iubiți maghiarii,încât nici o altă nație din imperiu nu a fost de partea ideii lor de „revoluție”?

 17. Se „îngrașă” socoteala.. Ideea auristilor nu-i rea.. Ei nu merită așa idei.. Cum se spune :prost sa fii dar cu noroc..
  De fapt, multe partide au probleme când „cară sacul”

 18. …care era adevărul crunt? îl aflăm chiar de la unul din nobilii(și marii revoluționari,conte,baron sau ce-o fi fost)Weselenyi,care,în dieta din mai,1848,ce a hotărât”unio vagy halal”:”Am un prea serios temei să privesc la emanciparea țăranilor ca la moarte.Precum noi nu știm unde a fost patria originară a strămoșilor noștri veniți din Asia,să ne păzim ca nu cumva,peste 40-50 de ani să trebuiască să-i căutăm pe maghiari în mica noastră patrie,Transilvania,pentru că dacă Transilvania va rămâne independentă,se va preface în ceea ce era înainte cu 900 de ani când au venit Arpad și Tuhutum :ușor se poate preface în Dacia”-omul a pus degetul pe rana „revoluției” maghiare de la 1848…

 19. Păi pe corturi îl aveau pe Ștefan cel Mare. Eu pe el voiam să-l votez, dar acum mă gândesc să nu se supere Crăișorul Munților.

 20. …la urma-urmei,împăratul era la Viena…de ce nu au pornit-o Kemeny,Vasvari,Hatvani,Bem,secuii într-acolo,ce căutau prin Apuseni? nu-i lasau moții să desființeze iobăgia,să aprobe votul universal,să aprobe școli în limba locuitorilor(majoritari),să plătească și nobilimea impozite?retrograzi mai erau,valahii…

 21. Sa compari epoca actuala cu cea de acum 150-200 de ani , este cum ai compara un Ferari cu un FordT. Pacat,pe dl Neamtu il credeam un om destept.

 22. Cum sa nu votezi AUR când vezi că țara asta a devenit o colonie globalist-lgbt-ista, condusă de niște trădători care au permis ca tineretul nostru să învețe istoria evreilor nu pe cea a românilor!

 23. AUR e un jeg PSD-ist si Simion e un mincinos care umbla numai dupa bani.

  Singura opozitie reala in Romania e partidul SOS Romania condus de Diana Sosoaca si cei impreuna cu ea.

 24. In 2024 s-a ajuns sa fii etichetat rusnac, comunist, extremist daca esti mandru ca esti roman, daca porti cu mandrie steagul national etc.
  Extremistii hashtag rezist USR trebuie sa dispara din Romania!

 25. @ „dan”, 16 mai 2024 la 16:31
  „…popi,avocați,dascăli,studenți”?
  Cum, bre, papagalule regățenesc, pai nu susțineți voi sus-și-tare că românii ardeleni nu aveau școli în limba română, și nici intelectuali, și că erau toți iobagi asupriți?
  Nu a spus niamțu’ ‘lii mitikesk în discurs că „în școlile din Transilvania copiii să deschidă Biblia și să învețe în limba română”?
  Cum e asta, bre? Vă contraziceți singuri, dobitocilor? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 26. @Ceaska….mai usurel cu pianul pe scari . Nu intelegi ironia fina ….mai vino si stai prin Patria Muma ca sa pricepi ironii, vorbe mestesugite. Este bine pentru ca altfel te calareste ungurul (daca nu cumva esti ungur)…..

 27. @ „nicu olahus”, 16 mai 2024 la 22:16
  „…Nu intelegi ironia fina”?
  Nu. Într-un interviu rețent, un reghizor amerlok (cre’ că harvărzist) a mărturisit cu-jum’a’-de-gură că, din copilărie cînd a auzit prima dată cuvîntul, și pînă pe la 45 de ani, a crezut că „irony” se referă la ceva legat de fieru’-de-kălkat-rufe… Cam așa și tu! :))
  Iar privitor la „vino si stai prin Patria Muma ca sa pricepi ironii, vorbe mestesugite”, aveți voi „în oglindă” pă makidonu’ vostru Karagiali, care în fiecare an venea peste Carpați, trecînd frontiera austro-ungară în Transilvania, în stațiunile balneare din Ținutul Secuiesc. Se caza în pensiuni, unde mînca bine, bea bine, umbla la tratamente balneo specializate. Săptămîni în șir. Unii fruntași fraieri ai P.N.R. mergeau să-l vază, ca la stand-up comedy, iar el le servea „vorbe mestesugite”. Cînd pleca acasă, regățeanul „uita” să plătească! Frecvent la mitici! Așa că fruntașii P.N.R. erau obligați să facă-chetă, urgent, ca să plătească chitanțele, la secui, pentru ca vestea despre ce a făcut miticul ‘oț să nu se răspîndească pînă la Viena și întreaga comunitate să ajungă să fie privită cu „irony”, ca niște oameni-de-nimic înrudiți linbistik ku „Patria Muma” cu care nu-aveau-nici-în-clin, nici-în-mînecă, nici în „iron”. Că Transilvania a fost cea colonizată de Mama Roma, iar Bukale s-a născut ca stînă a unui cioban coborît din Transilvania, devenită stație de poștă otomană, bre, olăkharule, într-un proces de populare a Bărrăkanului ca și în pustiurile căzăcești, ce nu s-a încheiat nici măcar cînd ați deportat politic în anii ’50 zeci de mii de bănățeni, ca să vă curețe ciulinii și să aveți și voi sate, acolo. Aferim, balkanikule!

 28. Ar trebui sa ne rusinam ca suntem putinisti ? Sigur, nu o s-o facem iar numarul nostru creste.

 29. Mă.. așa precum nu ai personalități istorice și ai nevoie de un rebut uman,”crăișorul” drept erou național, tot așa azi in politic nu ai romîni de votat.. Unii sunt mai ticăloși ca alții. Toți au un singur scop, propria persoană, toți nu au idee de cum se guvernează o țară,.. Singurii care ar fi capabili sunt pe listă, sunt maghiarii, dar sunt maghiari… Asta e, nu incape intre coarnele romînului..

 30. Cenzurache , esti de-al lui Medvedi Nagy ? Otrepele sovine pot sa ne balacareasca eroii si raspunsurile noastre nu au loc? Sau esti si tu venit cu” coviltirul” de la poalele Altailor ?

 31. @Ceașkă…:da,”olahii” n-aveau școli,de aia învățau la școli în limba maghiară; „opincarii” au înțeles că singura lor armă este învățătura și acceptau să ajungă la ea cu orice efort-așa a trebuit să devină și Avram Iancu „Abraham Janko” în matricole și scria scrisori în ungurește-nici un preț nu li se părea prea mare pentru a-și atinge visul…;mda’ la alții,lume bună,eroi sunt ăia care-la momentul oportun au pregătite pașapoarte false,bani(că nu degeaba a fost ministru de finanțe) și o tulesc englezește cârând bagaje,ca valet al unui conte polonez(asta în timp ce mureau halucinații cu sutele în bătălia finală de lângă Arad);trădătorii de serviciu sunt Görgey(care a luptat până a văzut că vărsarea de sânge e inutilă și a cerut pace) sau Szemere,care a cutezat să spună că marele Kossuth a fost un demagog ,un laș și un trădător…ca să nu mai vorbim de marele Makk,care întărește ideea că deghizarea în servitor ca să-și salveze pielea de eroi,în timp ce alții plătesc cu viața, e la unii un semn al eroismului…

 32. ” Marii unguri” pe care i-au avut ca natiune -enumar citiva : Ludovic de Anjou , Sigismund de Luxemburg Iancu de Hunedoara , Matei Corvin, Sandor Petofi( croat , cica-i poetul lor national) , Bem ,etc…” Laudati ,laudati si va bucurati!”Asta pentru @ MarelescUrs si @ qwe ala cu „irony” de se scalda sub tot felul de pseudonime. Si da,nu aveau ” olahii ” scoli ca ati avut grija prin „unio trium nationum” sa-i ingraditi si sa-i legati de mosii. In schimb nu s-au dat la o parte de la orice sacrificiu pentru a invata carte.Pentru a destepta natiunea oropsita.Ma opresc . Iar ma cenzureaza unul din aia veniti cu” coviltirul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.