Azerbaidjan suspendă relațiile cu Franța

sursa foto Anadolu Ajansi

Azerbaijan suspendă relațiile cu Franța și îngheață active ale companiilor franceze. 

Comisia pentru relații internaționale și relații interparlamentare a Parlamentului azer a propus impunerea de sancțiuni împotriva Franței și înghețarea activelor companiilor fraceze ce activează în țară, inclusiv a gigantului petrolier Total, relatează Trend.az .
Decizia vine ca urmare a unei moțiuni adoptate ieri în Parlamentul francez prin care Franța condamnă anexarea Nagorno – Karabach și evacuarea populației armene de acolo și prin care poate impune și sancțiuni economice Azerbaijanului.
„Comisia, luând în considerare activitățile antiazere în curs de desfășurare ale Franței, a făcut apel la guvernul din Azerbaidjan pentru impunerea de sancțiuni împotriva Franței și, în același timp, a propus înghețarea oricăror active din Azerbaidjan”, se arată în rezoluția Parlamentului de la Baku. Mai mult, Ministerul de Extern azer va primi „undă verde” pentru  recunoașterea independenței unor regiuni din Franța ce militează pentru acest lucru, inclusiv Corsica.
“Din cauza politicii antiazere duse de guvernul francez, inclusiv a rezoluțiilor adoptate până acum împotriva Azerbaidjanului în ambele camere ale parlamentului francez, relațiile dintre cele două țări se află la cel mai scăzut nivel din istorie și, de fapt, pot fi considerate suspendate”, se arată în rezoluția parlamentului azer, citată de Azernews.

TotalEnergies este prezentă în Azerbaidjan din 1996 fiind acționar cu 50% în zăcământul de gaz și condensat Absheron (unul din cele mai mari din lume) și deține o participație de 5% în gazoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Mihai Soare 1069 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. O decizie corectă. Tu Franţa vrei să-mi impui mie o sancţiune? Bun! Atunci eu îţi impun ţie 10 sancţiuni!

 2. Si totusi „Franta” (in ghilimele ca orice stat subminat din interior de mafia globalista) a procedat corect in aceasta speta. Nu s-a auzit de o luare de pozitie similara dinspre SUA, de exemplu.
  O explicatie la indemana pentru diferenta de atitudine este ponderea comunitatii armene, mult mai mare in Franta decat in SUA. In plus oligarhia veterotestamentara, dominanta peste ocean, este in mare dusmanie cu armenii. De aceea incearca sa impiedice cu orice pret atasarea denumirii de genocid tragediei armene din Turcia anului 1915. Desi tehnic vorbind indeplineste toate conditiile pentru a fi numit astfel.

 3. Bravo lor, unde a fost Franta si ceca ajuns, cu in presedinte gerontofil si prim ministru pidosnic

 4. Turcia islamista si Rusia fals crestina,in ghiarele khazarilor lui Putin sunt vinovate pentru persecutarea crestinilor din Nagorno-Karabah

 5. „23 ianurie”
  ???

  Vine „ceva” 🥲🥲🥲+🤐🤐🤐

 6. Iata ca primul „succes”al noului cuplu de ministri (externe +prim = amour ) nu a intarziat sa apara. Vive la France, sau cum ar zice azerii, Yaşasın Fransa.

 7. Sti ce-i straniu ?
  STRANIU e ca dupa ce-au pierdut anglo-saxonilor petrolul irakian (dupa invazia americana in Irak)
  au piedut recent si Africa si pierd si Asia
  si totusi „generalii din umbra” anti-bancheristi
  nu intervin „revolutionar” !

  Nu stiu ca MACROn a fost sustinut de banci ca sa distruga politic, social si conomic FRANTA ?
  PS: Acum cu mintea de pe urma … nu era mai bine daca castiga EL PEN si FRANTA nu era colateral lovita de interesele rusnace din atman zonele unde bancherii lui MACRON pierd massiv-anti francez !

  URMEAZA un COUP D’ETAT in FRANATA … 😉 … curnad ! (‘s ingrijorati „francezii” la putere-n franta ca „catholicismul” francez coace subteran ceva ? )

  PS: De ce americanii dupa ce le-au confiscat terenurile petroliere-n Irak … le-au dat PUMNALE-n spate francezilor ?
  MULTI VAD , PUTINI INTELEG …totul merge AC CELERAT 🙁 spre o ruptura de coarda prea intinsa=
  NATO se duce buuuuh dup-o iesire LEBADA NEAGRA a FRANTEI dintr-o asociere din care doar pierd !
  (de contralat in viitor daca un PROPHET poate gresi anticipitativ ! 🙁 )

 8. @ Prostia ingroapă Rusia, vezi că te-a încălecat prostia. :))) mai citește ceva cărți despre istorie că pe la școală clar nu ai dat!

 9. Vizionat. M-am amuzat copios. Citez primul comentariu; „The two guys deserve an Oscar for holding their laugh”.

 10. Nici un Armean nu a fost expulzat din Nagorno Karabach. Majoritatea au plecat nesilitzi de nimeni. Minoritatea care a ramas nu este persecutata. Exista biserici shi manastiri Armene in Nagorno Karabach care functzioneaza normal. Cei care au plecat au plecat probabil de frica proceselor bine sustzinute cu dovezi impotriva atrocitazilor comise de Armeni impotriva Azerilor pe atunci minoritari in Nagorno Karabach. Deocamdata nu a inceput inca nici un proces dar dovezile abunda.

 11. @misht eaux in anul 1966 de Gaulle scoate Franta din nato in 2008 piticul cu papuci pe perna de aer o arunca inapoi i-a aratat cumva cineva pisica who?

 12. ORACOLUL din DELPHI dadea raspunsuri EXACTE si PUNCTUALE … demostrand ulterior cunostere
  de ce nu erau insa intelese in timp …desi ulterior se vedea MISTICA lor PRECIZIE ?

  AUD ?
  🙂
  [nu astepra raspunsuri exacte daca tot pot fi intelese INAINTE 🙁 ]

 13. de gaul le avea un corp si o expresie insolita exact opusul piticului cu haine de la beneton copii corpul lui mishto este si el insolit au ba? apropo de „gnothi seauton” la delphi

 14. „gnothi seauton” la delphi

  deja sti rapunsul … cu cat esti mai inteligent cu atat mai bine te cunosti pe tine insuti,
  cu cat mai bine te cunosti pe tine insuti cu atat mai bine iti cunosti semenii de specie 😉

  IQ=?
  😉
  [daca gasesti argumente spune-mi ca … gresesc ! 🙂 ]

 15. Daca sti: toate predictiile istoric verificabile ale
  prophetiilor din DELPHI
  sti clar
  (daca ai inteligenta naturala peste un anumit prag IQ) ca :
  cei care nu-au interpretat GRESIT, in timp util, cele prezise de misticul oracol
  au fost cei care ne-conscandu-se pe sine au pus TOT raul PROPHETZIT(!)
  pe seama „celorlalti” !
  -> IQ=? 😉

 16. sti ce-i la fel de important precum „gnothi seauton” ?
  🙂
  „festina lente” … e
  la fel de important unei persoane sau mod de lupta (vezi PUTIN in razboiul PROXY !) .

  🙂

 17. unii nu-nteleg ca HEURISTICA e mereu mai tare decat DOGMATICA
  rezultatul … USA pierde si ukraina dupa ce-a pierdut AFGHANISTANUL
  (acum pierde si ISRAELZl 🙁 si UE 🙁 )

 18. @mish de acord + chi va piano va sano chi va sano va lontano CHI VA FORTE VA A LA MORTE…

 19. Crezi ca mishteaux e special
  sau doar un plictisit din Ardeal
  aflandu-se-n vorba ?

  🙁

 20. nu cred nimic caci ar fi coemergent cu iluzia mea, vad curentul de constiinta a fenomenului „special” mishteaux intr-o manifestare spatiu-timp data, m-as bucura ca fenomenul special sa fie fericit si impacat

 21. emotiile fiind instincte n-au nimic cu rationalitatea
  care-i prin definitie deasupra lor … practic: STAPANINDU-LE ! 😀
  coemergent inseamna cumva ca iluzia ta (maya)
  e si ce vezi reflexiv(!) in palavrele cu talc sistemic initiat
  a le msiteriosului … mishteaux ? 🙁

  daca-i asa = e de rau ! N-ai somn bun ! 🙁

  SHALOM ! 🤞

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.