Azerii ar putea cumpăra benzinăriile Gazprom din România

Compania petrolieră națională a Azerbaidjanului, SOCAR, ar vrea să preia pachetul majoritar de acțiuni la NIS Serbia, compania petrolieră sârbă controlată de gigantul rusesc Gazprom, scrie Euractiv. Dacă acest lucru se va concretiza, SOCAR va ajunge să dețină o poziție-cheie și pe piața de retail carburanți din România, pentru că ar ajunge să opereze direct și indirect aproape 100 de stații, adică imediat în urma MOL.
SOCAR operează deja o rețea de 67 de benzinării în România, iar NIS operează rețeaua de 19 benzinării Gazprom de la noi din țară.
Gazprom a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al NIS în anul 2009, pentru 400 de milioane de dolari. Cu această ocazie, Gazprom a devenit proprietarul a două rafinării în Serbia, la Pancevo şi Novi Sad. De atunci, NIS s-a dezvoltat, inclusiv la nivel regional, pe zona de retail, sub marca Gazprom. “Gazprom Neft este principalul investitor în sectorul energetic din Serbia. A investit până acum 3 miliarde de dolari în subsidiara sa NIS şi intenţionează să investească încă 1,4 miliarde până în 2025”, a declarat în primăvara lui 2019 președintele rus Vladimir Putin, care a mai spus despre NIS că este cel mai mare plătitor de taxe din Serbia și “una dintre cele mari companii de petrol şi gaze din Estul Europei”.
NIS este, de asemenea, principalul furnizor de materie primă pentru chimia românească, atât cât mai este ea, și care se reunește în jurul grupului Chimcomplex, deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Mihai Soare 1043 Articole
Author

3 Comentarii

 1. Rusul are o vorbă pe care, de altfel, am preluat-o și noi, românii: “O mână spală pe alta și ambele spală fața”…

 2. Rusul are o vorba pe care, de altfel, o folosim și noi, românii: “O mâna spală pe alta și ambele spală fața”

 3. Imperialistii occidentului nelegiuit: UE, SUA, NATO, FMI oculta iudeomasonică, vor cu orice preț controlul total și puterea globală pentru a submina și distruge, cultura, familia, religia popoarelor și a forma o babilonie globală antihristică, antiumana!
  Pentru asta au inventat două ideologii satanice: capitalism-liberalism și comunism. Capitalismul, societatea de consum pâine și circ, are succes mai mare pentru ca exploateaza viciile omului.
  Pentru îndobitocirea omului  folosesc mijloace de control și manipulare informatice, media, pe care au pus monopol (tv, radio, ziare, net) dar și mijloace economico-financiare (privatizări, bancheri, asigurări, pensii private). Prin corporațiile lor corup si instaleaza guverne, acapareaza resursele pentru a fi dependenți economic de politica antihristică, prin parazitare cu alogeni si  trădători de neam.
  Astfel, 200 de corporații patronate de oculta iudeomasonică dețin forța economică și politică a 140 de tări: 1% dețin mai mult de jumătate din bogăția lumii !
  Acolo unde nu reușesc îndobitocirea ocuparea și jefuirea popoarelor, iar acestea își apără prin naționalism și patriotism resursele, economia, cultura, tradiția, familia, nelegiuiții din occident provoacă revolte, războaie, euromaidane, „primaveri” arabe(Ucraina, Serbia, Afgan, Irak, Siria, Libia) „pandemii” planificate pentru haos  si „crize”!
  Astfel, omul bulversat prin : „dezbină și stăpânește”, „pâine și circ”, stat de „drept”, justițe „independenta”, „refugiati” mahomedani, sodomisti, infracțiuni, virusi, vaccin, razboi va fi manipulat și controlat ca un animal, după care, iudeomasonii din occidentul „civilizat” care au provocat „crizele”, vor veni tot ei ca „salvatori” neomarxisti, prin constrangere, in  condițiile lor:  cip și card, control total digital, dictatura globala, miza : distrugerea crestinismului-căderea în păcat-înrobirea sufletului ! 

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.