Bacalaureat 2011: Ce subiecte s-au dat la istorie

Candidaţii la Bacalaureat au susţinut miercuri proba în funcţie de profil, respectiv matematică sau istorie.

La istorie, elevii au avut de răspuns la trei subiecte. Absolvenţii au avut de elaborat în aproximativ două pagini un eseu despre statul român în secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, potrivit citynews.ro, citat de realitatea.net.

La primul punct, elevii au primit două paragrafe, unul despre cnezatele româneşti din Oltenia din prima jumătate a secolului al XIII-lea, iar al doilea a fost despre entităţile româneşti de la Sud de Carpaţi şi invazia mongolă din 1241. Punctul al doilea a cuprins tot un text, despre Spania în epoca modernă.

Primele două subiecte au avut câte 7, respectiv 6 cerinţe pe textele date. Pentru fiecare subiect rezolvat corect elevii primesc 30 de puncte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.