Baconschi: Priorităţile MAE pentru diaspora

Românii din comunităţile externe trebuie respectaţi pentru că sunt parte a naţiunii române, priorităţile Ministerului Afacerilor Externe pentru aceştia fiind îmbunătăţirea şi extinderea reţelei consulare, precum şi promovarea legii votului prin corespondenţă, a declarat, vineri, şeful diplomaţiei, Teodor Baconschi, la Forumul Românilor de Pretutindeni.

El le-a amintit reprezentanţilor comunităţilor din diaspora că MAE a reuşit în ultimii doi ani înfiinţarea consulatelor de la Ungheni şi Vancouver, iar în perioada următoare va deveni operaţional şi consulatul de la Catania, din Sicilia, unde există o comunitate de peste 40.000 de cetăţeni români.

Referitor la proiectul legii votului prin corespondenţă, Baconschi a menţionat că au fost primite la MAE sute de e-mailuri cu reacţii pozitive din partea românilor din străinătate. „Ştiu că este aşteptată de ani de zile, cred că va primi suportul cetăţenilor români din alte state”, a mai spus şeful diplomaţiei despre această iniţiativă legislativă.

citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.