Bănescu. ”Să te păzească Dumnezeu să ataci România”

Vasile Bănescu  a comentat  și el scandalul momentului. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a văzut declarațiile lui Dmitri Medvedev privind tezaurul României, despre care spune că e un ”Nimic”.  

”Românii nu sunt o națiune”, afirmă scrâșnit vocea sufocată de ură a Nimicului din miezul unei scelerate propagande.

Altfel, un mare ctitor.

Întoarce foaia și are câteva cuvinte de duh și la adresa ”românului patriot”

„Patriotul hotărît, naționalistul exclusiv, românul pînă în măduva oaselor” va lua, desigur, năprasnică atitudine de la cea mai înaltă tribună, spulberând această ofensă, aceste grele, nemaiauzite cuvinte. Nu poate fi altfel. O știm tot de la Caragiale:

„Să te păzească Dumnezeu să ataci România lui oricît de pe departe, căci moftangiul român e aci gata să te zdrobească”, a scris Vasile Bănescu

În  spaţiul public au apărut în urmă cu două săptămâni interpretări cu privire la funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, ceea ce a generat polemici de natura să îl poate deranja pe Vasile Bănescu.

Patriarhia a făcut precizări, într-un comunicat, explicând că acesta  ocupă în continuare funcţia de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române în cadrul Biroului de Presă şi Relaţii Publice al Patriarhiei, iar „reorganizarea” acestui sector nu înseamnă demiterea acestuia.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

21 de Comentarii

 1. Chestia cu „nimicul” este psihologica, Banescu isi proiecteaza propiile tare pe altii…

 2. #rfezistentilor, ce frecati menta rusofoba pe forum, treceti Nistru cu Banescu-n frunte ca sa-i mancati pe rusi pe paine. Asa ca luati-va valizere si cu armele-n maini si treceti Nistru spre victoria finala. Ura, ura, ura!

 3. Vreme de 70 de ani romanilor nu li s – a spus ca…1. In epoca antonesciana Armata, politia romana au produs Holocaust in Est cu un numar de victime situat intre 280.000….350.000. Oameni, evrei, comunisti, tigani, omorati prin sufocare, ardere de vii, ingropati de vii. Holocaust recunoscut de Romania de azi….2. In anii de ocupatie a URSS Armatele naziste ocupante au exterminat intre 17…
  22 milioane de civili sovietici, proportional Armatei ocupante romane ii pot reveni un numar de 3 milioane de civili sovietici exterminati…3. Doar la Odessa in 1941 Armata romana a exterminat circa 70.0p0 de civili sovietici nevinovati in special evrei si comunisti…4. Publicatia germana Der Spiegel crede ca marele Holocaust german cu 6 milioane de exterminati prin gazare, in principal evrei, comunisti, prizonieti sovietici NU ar fi fost posibil fara sprijinil puterilor naziste aliate Italia, Romania, Ungaria….Doar o foarte mica parte din Media romana a popularizat aceste adevaruri dureroase, ascunse prea mult timp publicului roman….Comparativ cu Germania, Romania a facut foarte putin pentru aflarea adevarului despre nazism…Si numarul judecatilor pentru Crime de Razboi in Romania a fost extrem de mic fata de gravitatea evenimentelor.

 4. PE SCURT : ASTA TREBUIE DAT AFARA DE LA PATRIARHIA ROMANA CARE FUNCTIONEAZA SI PE BANII ROMANILOR!!!

 5. Nea Vasile inca mai isi face numerele din pridvorul Patriarhiei ROMANILOR? Oare cine l-a insurubat atat de bine in acel scaun? Este tragic ca multe din interventiile sale par a fi croite pentru a-i entuziasma pe reprezentantii cultelor neoprotestante. De fapt numai acestia il elogiaza in comentariile lor.

 6. Și lumea credea ca BăSnescu a fost trimis acolo unde-i e locul: la tomberon…
  Patriarhia chiar nu înțelege că ginerele lu’ 🌈ticeanu discrediteaZă BOR ?
  Sau asta se dorește ? măR🤮g…

 7. Ar trebui, acum, ca domnul Bănescu să explice, în stilul doct al domniei sale, faptul că este o datorie patriotică, sfântă, constuirea de catedrale, nu de spitale. Că este profund nepatriotic să-ți dorești a trăi într-o țară ca afară. Că este în tradiția milenară a acestui popor să prăznuiască Sfintele Paști după calendarul iulian. Abia aștept să sorb cuvintele-i pline de înțelepciune.
  Și poate că ar mai fi foarte bine, dacă ar explica tinerilor frumoși și liberi ce a vrut să exprime filozoful anonim când a afirmat că în tranșee nu vei găsi atei.

 8. noi, cei destui, care ne am saturat de Bufonu de la Patriarhie, noi zicem: lasati cainii si toti dusmanii celor buni dintre romani sa urle in pustiu!!
  basta Vasile Banescu!

 9. Dupa comentariile putleriste isti dai seama cati postaci are putler. Ei urasc Romania

 10. Parca intelesesem ca BOR nu se va mai amesteca in politica si va ramane neutra.

 11. rromania e o colonie, o colonie nu poate sa fie o natiune… de fiecare data cand deschide gura Banescu asta, ma indeparteaza si mai mult de BOR. Cand o sa se legalizeze casatoriile homosexualilor, cu holograme si alte animale/obiecte, Banescu o sa va invete sa le respectati optiunea

 12. Cred că Bănescu este securist. Altfel nu-mi explic aceste ieșiri în decor. Asta e una dintre multele… uită oare de rolul pe care trebuie să-l aibă Biserica? Discreditează Biserica, o implică în tot felul de scandaluri… domnule Bănescu, ați făcut teologie? Că mi-e îmi dă cu virgulă. Sunteți un om foarte inteligent, dar mi-e că vă asemănați cu Iuda Iscarioteanul. Și ăsta era inteligent, dar nu era la fel de spiritual. Vă rog, treziți-vă! Purtați grija Bisericii și lăsați-l pe Putin, pe ruși, politica și alte chestii asemănătoare.

 13. @jos putler
  #Neonazistii occidentali urasc pe toata lumea. Iar cei care „nu sunt cu noi”, nu inseamna ca sunt impotriva voatra, a „bidonistilor”.
  „Putleristii” NU urasc Rusia, asta nu inseamna ca urasc Romania…
  Slava Z !

 14. inca nu l-au excomunicat pe #limbutul asta, un #lup / #rezist inmbracat in blana de oaie.?

 15. Ii atacam cu PNRR-ul,de nu se vad!Armata nu mai avem,dar ii atacam la CCR si in justitie,ca magistrati avem,slava Domnului…si au si pentru ce lupta,mai ales ca au si protectie si
  garantii constitutionale…

 16. Incă unul care cîntă fals in corul imbecililor..Acu să fi gică contra la rus, apoi dă bine,.pînă și la Dănilă al șaselea, hauritu șef..educat la moscova..

 17. Si cum ar suna ,Sa te pazeasca Dumnezeu,sa ataci Rusia,o data am patit-o cand Rusia a ocupat jumatate din Europa ,se pare ca se repeta greselile trecutului.Rusia nu poate fi invinsa,este o putere nucleara,invingerea Rusiei inseamna sfarsitul.Despre PACE nimic?

 18. „Să te păzească Dumnezeu să ataci România” …
  DumneZEU fiind numele DIVINITATII noastre STRAVECHI (de tip pre-crestina Proto-Indo-Europeana (PIE)/3000 BC), MITOLOGICA (Tatal CERESC/”*Dyḗws Ph₂tḗr”) si AUTOHTONA (zeul ZEUS/DZEUS/DumneZEU al GETO-DACILOR mentionat ASA chiar de catre Herodot/450 BC), Divinitate RAMASA aceeasi ca NUME atat in epoca pre-crestina geto-dacica a lui Zamolxis/550 BC, precum si in epocile paleo-crestine/post 50 AD, crestine/post 325 AD, crestin-ortodoxe/post 1054 AD … si pana ASTAZI.

  Astfel incat fraza „Să te păzească Dumnezeu să ataci România” … CAPATA o CONOTATIE foarte ACTUALA si ASTAZI … precum cea din vremea stramosilor nostri geto-daci . ACELASI POPOR … ACELASI TARAM … ACEEASI CONOTATIE !

 19. Joiane , vezi că a mai apărut unul care se vrea șef la NATO . Ceva ”bănescu are , oleacă bataie cu capu” cunoaște , ia bermudili și pleacă cu #trotineta în Dombass . Ce e mai grav că Ciobotea care i-a zis ”Înapoia mea SATANO , s- a răzgândeanu – curticeanu – sereianu . JOIANE ceva *cocorații pt. ăștia , urgent, că vor să intre în NATO de la Brucsele . Noi rămânem în Biserica Ortodoxă Pravoslavnică cu IPS .Teodosie, cu IPS Longhin , cu Stareții, călugării și poporul binecredincios.

 20. Banescu e baiat destept
  BOR-ul si-ar un auto-gol daca influentata de crestinii prostesant-ne-orthodocsi l-ar demite pe Banescu !
  E bun , e bun unde e desi nu-i prea inghite ecumenic pe PROTESTANTINTI (de sorginte sectar-americana)
  nu e asta datoria unui sincer ORTHODOX ?

  ATENTIE ! O spun ca partial-evreu si ATHEIST !

  SHALOM ! … tuturor celor toleranti in limite umane ! (mentionez ca nu-l cunosc si ca dator in RO mi-e doar ARDEI UMPLUT
  CRISTOIU ❤️ c-un whiskey irlandez la butoi ! Stie el cine l-a facut … „MAESTRU” !
  [Q …the real one!] 😐

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.