Barroso: Bulgaria este pregătită să adere la Schengen

Bulgaria îndeplineşte criteriile necesare pentru aderarea la Spaţiul Schengen, a declarat vineri, la Sofia, Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.

În opinia preşedintelui CE, soluţionarea problemei aderării la Schengen trebuie să fie decisă în favoarea Bulgariei, relatează site-ul Novinite.com, citată de MEDIAFAX.ro.

Această ţară din Balcani are nevoie în continuare de o ameliorare a nivelului absorbţiei fondurilor UE şi a luptei împotriva crimei organizate şi corupţiei, a declarat Barroso pentru jurnalişti în cadrul unei vizite la Sofia, vineri.

Alegerea membrilor viitorului Consiliu Suprem al Magistraturii şi a procurorului-şef vor fi cruciale pentru dezvoltarea ţării, a apreciat preşedintele CE, potrivit site-ului.

„De fiecare dată când vin în Bulgaria sunt impresionat de dinamica progresului”, a subliniat el, citat de Novinite.com.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.