BEC și interacțiunea cu persoanele transgender. Noi precizări

După ce au apărut informații legate de „Îndrumarul privind interacțiunea cu persoanele transgender în context electoral“, realizat de Asociația ACCEPT, Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicității un drept la replică în care precizează că acest îndrumar „face referire doar la conduita oficialilor electorali și emite o recomandare menită a asigura atât solemnitatea procedurii electorale, cât și demnitatea și libertatea alegătorilor vizați“. 

In dreptul la replică se mai precizează:

Alegerile democratice reprezintă principala modalitate de celebrare a drepturilor fundamentale ale omului. Un proces electoral organizat în condiții democratice presupune respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, dintre care reamintim libertatea de exprimare și informare, dreptul de asociere, adunare și mișcare, dreptul de a înființa liber partide politice și de a candida la funcții publice, precum și absența discriminării și asigurării egalității de tratament pentru toți cetățenii, inclusiv pentru cei aparținând grupurilor minoritare de orice gen, cărora statul trebuie să le protejeze libertatea de acțiune fără intimidare și presiune”.

Membrii BEC arată că „alegerile libere, într-un stat democratic, presupun ca toate persoanele care au drept de vot să aibă posibilitatea să își exercite acest drept în mod liber, fără a se simți intimidate prin oricare formă de violență sau agresiune sau oricare alte forme de interferență administrativă”.

”Noaptea minţii” la alegeri. S-a dat circulară pentru persoanele transgender

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. După cum s-a ales de două ori președinte Băsescu, după “erata” referendumul de demitere a lui Băsesccu și după alegerea președintelui Iohannis a vorbi despre “alegerile libere, într-un stat democratic” este o batjocură și nesimțire fără margini.

 2. Eu propun ca persoanel transgender să poată vota de 2, 3, 4 ori! – DOAR AŞA PUTEM FI MAI EUROPENI DECÂT EUROPENII!

 3. După mărirea salariilor magistraților prin acte administrative (decizii ale CSM) și hotărâri judecătorești, iată că și Legea electorală este amendată prin ‘circulare’. Unii sunt ‘mai egali’ în fața Legii decât alții!

 4. Firmele de jocuri, care vor sa vanda in SUA si UE sunt obligate sa aiba caractere transgender. pana in 2030 mai pot exista caractere barbati sau femei, dupa aia din 2030 doar trangingeri.. daca ai deja un personaj nontrans, mai poti juca cu el pana in 2032

 5. O rubricuță la fluturașul funcționarului rromânesc care sa specifice „venituri din surse no guvernamentale” recte soroseli, ar fi binevenită pentru învârtiții banului public.Cât despre drepturile”comunitații trans” ar trebui să figureze asistanța psihiatrică obligatorie care să elibereze un certificat care sa specifice dacă respectivul, de meserie activist-asistat este apt de a completa un buletin de vot.Dar având în vedere câți „netrans” au nevoie de asistență psihiatrica pendinte la rezultatele voturilor anterioare și lipsa unui examen „psiho” pentru cei ce vor sa conducă o țara dar nu și pentru cei ce vor sa conducă o motoretă, putem s-o lăsăm așa.Pâna intră-n școli și strică tot.

 6. Aceste persoane?? sunt foarte ușor manipulate de cei care știu cum..
  Ajungând în vreo funcție fac tot ce li se dictează nemaicatand ca ei au alt unghi de vedere în viața morală..

 7. Statul roman e din ce in ce mail flescait. Toate ineptiile sunt adoptata si musai respectate. Ca daca nu le respecti ce se poate intampla? Sa judecam si altfel: cati anormali or fi in grupurile aste a de deplasati? A nu tine cont de ei chiar zdruncina societatea romaneasca? Noi, romanii, nu mai suntem deloc stapani la noi in tara? Orice strain dinteaza ce trebuie noi sa facem? Traim acum un nou fanariotism? Nu-i da prin minte nicunuia dintre ineptii care s-au strecurat la conducerea tarii sa conditioneze apartenenta sexuala, deci genul, de realitetea cromozomiala sexuala? Barbatul are un X si un Y, cromozomi, femeia are XX-doi de X. Cine vrea sa fie altceva decat l-a facut muma-sa sa faca bine sa-si schimbe starea cromozomiala. Numai asa se poate evita aberatia asta politica…

 8. Ce spui mata, montane, ține de Adevăr.Ori azi trăim în „postadevăr”.De aici și căruța politică cu dilimaci, dar și covida cu vaxurile ei, carboanele climatizate etc.

 9. Cateva intrebari legate de tinuta din sectiile de votare. Pot sa vina barabatii cu barba in fuste scurte? Se poate vota in chiloti de piele fara a fi discriminati? La barba roz ce fel de ruj se poate folosi?

 10. Comunicatul BEC face referire la „solemnitatea procedurii electorale”. Ha-ha-ha… slugoii astia abjecti au un umor negru. Dar oricum toate institutiile statului roman, inclusiv cele cu trei litere, au aruncat la cosul de gunoi orice urma de demnitate si ling unde altii scuipa. Sandramaua este din ce in ce mai putreda si se va prabusi la prima suflare de vant mai zdravana, dar sa nu ne ingroape si pe noi toti sub daramaturi ( vezi nerabdarea razboinicilor de tastatura de a intra intr-un razboi nuclear )

 11. Carnatilor, ca sa-mi actualizez online datele personale la banca trebuie sa flutur buletinul in 3 directii si sa ma fotografiez ca un infractor din 3 directii.
  Daca ma declar transgender scap de procedura asta militiana?

 12. Aberatii impuse , „stapanul a luat-o razna , ori e beat ori drogat. Sluga nu judeca si apoi cand vede ce a facut incearca sa o dreaga, dar in asa fel sa nu supere stapanul si iese ce a iesit aici. Pentru ceva ce exista doar in statistici institutii ale statului roman conduse de nevertebrate te aduc in stadii de rusine si binenteles de razvratire. Continuati asa fratilor e calea perfecta pentru a trezi poporul roman din letargia actuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.