Billie Jean King: Noul format reduce șansele României

 Echipa feminină de tenis a României s-a calficat la turneul final al Billie Jean King, competiție care va avea loc la Sevilla în luna noiembrie.

 

Este fosta Fed Cup, unde cele mai bun performanțe ale tricolorelor sunt două semifinale, în 1973 și în 2018. Deși lipsite de aportul numelor importante, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu, România, avându-l căpitan nejucător pe Horia Tecău, a izbutit o performanță fabuloasă. Ele au obținut calificarea la Sevilla după o revenire incredibilă de la 0-2 în fața Ucrainei, venită cu toate numele grele, în frunte cu Elina Svitolina. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost cele care au arătat că imposibilul nu există, atunci când crezi cu adevărat în șansa ta.

Până la acest turneu final, sistemul de desfășurare al ultimei faze era unul pe grupe de câte trei, ceea ce ar fi oferit posibilitatea de a juca împotriva a trei echipe naționale și primele două din fiecare grupă ar fi mers mai departe. Iată însă că Federația Internațională de Tenis a anunțat schimbarea sistemului de desfășurare a Billie Jean King Finals, începând din acest an. România și celelalte 11 națiuni calificate vor evolua pe un tablou eliminatoriu, nu în grupe, ca până în 2023 inclusiv. Tragerea la sorți va fi pe 30 aprilie.

Turul întâi se va ține pe parcursul zilelor de 12-14 noiembrie, apoi sferturile de finală în 15-17, semifinalele pe 18-19, iar finala se va disputa pe 20 noiembrie.

Această schimbare va duce la o suprapunere, timp de două zile, a celor două mari competiții pe echipe din tenis, runda finală a Cupei Davis urmând să aibă loc între 19 și 24 noiembrie tot în provincia Andaluzia, la Malaga.

În cazul BKJ Cup, tragerea la sorți a tabloului se va face marți, 30 aprilie, la ora 13:00, la sediul ITF din Londra. Oficialii forului mondial au transmis că în acest sezon BJK Finals se dispută o săptămână mai târziu decât în anii trecuți din cauza extinderii calendarului WTA.

România, prezentă în premieră, la fel ca Japonia, și-a obținut locul după calificări, împreună cu Australia, Polonia, Marea Britanie, SUA, Germania și Slovacia. Canada, campioana en titre, Italia, finalista din 2023, țara gazdă, Spania, și beneficiara unei invitații, Cehia, completează tabloul. România se află pe locul 11 în clasamentul BJK Cup, iar primele patru națiuni sunt, în ordine, Canada, Cehia, Italia și Australia.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

 1. ala nu e fileu,
  e linia de demarcatie:
  -aia din stanga pare un tanc Abrams!!!!!

  Billie Jean King – Wikipedia
  Billie Jean King (née Moffitt; born November 22, 1943), also known as BJK, is an American former world No. 1 tennis player. King won 39 Grand Slam titles: …
  ,
  ne-am amintit de miss Moffet,
  Did anyone else notice the mistake in The Silence of the Lambs? Dr …
  http://www.quora.com › Did-anyone-else-notice-the-mistake-in-The-Silence-of-t…
  29 feb. 2020 · Dr. Lecter never said ‘Hester Moffet he said ‘Miss Moffet,’
  so how could Clarice figure out the riddle?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.