Bitcoin a depășit un prag istoric

Bitcoin a înregistrat de curând un nou nivel-record, depășind astfel pragul de 5.000 de dolari, pentru prima dată în istoria sa în comerțul european, informează TechInsider.

Criptomoneda a crescut cu aproape 8,5% pe zi, atingând valoarea de 5.223 dolari. În ultima săptămână, valoarea monedei virtuale a crescut cu mai mult de 750 de dolari, evoluție care coincide cu interesul privind această monedă a băncilor de investiții. Wall Street Journal a raportat că Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar, are în vedere înființarea unei operațiuni de tranzacționare a bitcoinurilor. De asemenea, CEO-ul companiei, Lloyd Blankfein, a declarat recent ca Bitcoin este „cu siguranță mai mult decat o provocare“. Această creștere a fost comparată de Neil Wilson, analist la ETX Capital, ca „răzbunarea unui taur revenit pe piață“.

„Problemele de reglementare s-au diminuat odată cu rapoartele care consideră China pregătită să permită tranzacționarea din nou, totuși, printr-o reglementare mai strictă. Perspectiva tranzacționării Bitcoin de la Goldman Sachs îndeamnă, de asemenea, către cumpărare, deoarece compania ar putea să-i ofere o poziție pe Wall Street, dar și integrarea și atragerea de noi intrări de capital“, a adăugat Wilson.

Boom-ul masiv al criptomonedei are totuși detractori. Spre exemplu, Michael Novogratz, fost manager la investitorul Fortress, a numit bitcoinul „una dintre cele mai mari nebunii ale tuturor timpurilor“, într-un interviu acordat CNBC la începutul acestei săptămâni. „Nu mă va surprinde dacă, în următoarele șase până la 10 luni, va ajunge să valoreze peste 10.000 de dolari“, a declarat Novogratz la CNBC.

Tot în această săptămână, o echipă de analiști condusă de Gautam Chhugani și Gaurav Jangale de la Bernstein a afirmat că bitcoinul este încă doar un bun rezistent la cenzură, independent de stat, dar care face parte dintr-un sistem de decontare și de credit care definește banii.

„Banii sunt, până la urmă, forma finală de decontare – guvernele continuă să colecteze impozite în bani și salariile sunt încă plătite în bani“, a declarat echipa, într-o notă adresată opiniei publice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*