Boala sezonului estival face ravagii

Zeci de turiști aflați pe litoral s-au îmbolnăvit de enterocolită. Murdăria din apa mării și alimentele consumate la întâmplare au făcut ca numărul pacienților cu această boală să crească în ultima lună cu 40%. Cei mai mulţi dintre bolnavi, care acuzau dureri de burtă şi vărsături, au primit tratament medicamentos, dar există şi persoane care au rămas în spital.

Distracţia de pe plajă s-a încheiat la spital pentru tot mai mulţi dintre turiştii de la malul mării.

În ultima lună, numărul pacienţilor care acuzau vărsături, dureri de burtă şi greaţă din cauza enterocolitei a crescut cu aproape 40 de procente. O mare parte din aceştia sunt copii. „Sunt mai mulți turiști decât localnici în perioada asta, în utlimele 2-3 săptămâni. A crescut procentul de consultații pentru această boală“, a explicat dr. Gabriela Vîrciu, medic pediatru.

La spitalele din Constanţa și Mangalia au ajuns şi foarte mulţi adulţi. După ce s-au tratat singuri, cei bolnavi au ajuns la spital, observând că starea lor în loc să se îmbunătățească se înrăutățește, fiind nevoie de intervenția unui medic. Zeci de persoane au rămas internate pentru tratament de specialitate. Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv din ce în ce mai frecventă. Boala se transmite atât pe cale virală, prin ingerarea unor alimente infectate, cât şi prin contactul cu animale purtătoare ale microorganismului. Pentru a preveni îmbolnăvirea, este important să se acorde o atenţie deosebită igienei.

Recomanda
Sonia Teodorescu 86 Articole
Author