Bombardiere americane în largul Coreei de Nord

Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump, a anunţat Pentagonul, conform Mediafax.

„Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare”, a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

„Acesta este cel mai îndepărtat punct situat la nord de Zona demilitarizată în care un avion de vânătoare sau bombardier american a ajuns în largul Coreei de Nord în secolul 21, situaţie care evidenţiază seriozitatea cu care tratăm comportamentul nechibzuit al Phenianului”, a precizat Dana White.

„Această misiune este o demonstraţie privind determinarea Statelor Unite şi un mesaj clar că preşedintele are o gamă largă de opţiuni militare pentru a învinge orice ameninţare. Suntem pregătiţi să utilizăm o gamă largă de capabilităţi militare pentru a ne apăra ţara şi aliaţi SUA”, a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de BBC News online.

Președintele american Donald Trump anunța vineri că liderul nord-coreean Kim Jong-Un ”va fi pus la încercare mai mult ca niciodată”.

”Kim Jong-Un, care este evident un nebun căruia nu-i pasă dacă își înfometează sau își ucide poporul, va fi pus la încercare mai mult ca niciodată”, a scris Trump într-un mesaj pe Twitter, la o zi după anunțarea unor sancțiuni suplimentare împotriva Phenianului.

La rândul său, Coreea de Nord a ameninţat vineri că ar putea testa o bombă cu hidrogen în oceanul Pacific. Anterior, liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat, la televiziunea de stat, că declaraţiile lui Donald Trump, pe care l-a numit nebun, l-au convins că a ales calea cea bună.

Despre (I.R.) Articolele 1007
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*