Buboiul Cherecheș, spart în capul șefului Poliției de Frontieră

Șeful Poliției de Frontieră, Victor Ivașcu a fost schimbat din funcție, ca urmare a scandalului Cherecheș, primarul plecat din țară în timp ce a prezentat buletinul unei rude la vamă.

Victor Ştefan Ivaşcu a fost eliberat din funcţie, cu acordul acestuia, iar continuitatea conducerii va fi asigurată de inspectorul general adjunct al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, a anunțat Ministerul de Interne duminică seara.

De asemenea, informează sursa citată, Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

S-a mai decis retragerea împuternicirii inspectorului general adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei şi a inspectorului general adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

Totodată, a fost demis şi şeful IPJ Maramureş. Astfel, potrivit MAI, s-a decis „încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”.

Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, se mai arată într-un comunicat menţionat.

Opoziția a cerut sâmbătă explicaţii publice de la miniştrii PNL Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu care „au mai pierdut un corupt înainte să intre la închisoare”, referire la fugarul Cherecheș.

„Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, era sub control judiciar şi a fugit totuşi de sub nasul poliţiei conduse de Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, înainte de a primi sentinţa de 5 ani de închisoare cu executare. Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, precum şi instituţiile din subordinea lor, trebuie să dea explicaţii pentru această nouă ruşine din palmares”, afirmă reprezentanţii USR, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că pentru o astfel de situaţie „nu trebuie să existe numai o responsabilitate administrativă, ci şi una politică”.

„Cum mai pot românii să ia în serios noţiunile de justiţie şi ordine publică în condiţiile în care infractori notorii dispar de sub supraveghere judiciară? Pentru astfel de fapte nu trebuie să existe numai o responsabilitate administrativă, ci şi una politică. Sub regimul Iohannis, statul român se prăbuşeşte încet, dar sigur. Nu este o coincidenţă faptul că domeniile care suferă cel mai mult sunt conduse de apropiaţi ai actualului preşedinte. Contraselecţia de miniştri pentru care domnul Iohannis a devenit celebru îşi produce încă o dată efectele”, afirmă Drulă, citat în comunicat.

Potrivit vicepreşedintelui USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, în cazul Cherecheş este „o greşeală clară a Poliţiei”.

„Ministrul Predoiu şi omul său de încredere, Bogdan Despescu, nu au cum să se fofileze şi să se ascundă de explicaţii. În cazul Cherecheş este o greşeală clară a Poliţiei care trebuia să-l supravegheze şi a celei de frontieră, nu o lacună a legii sau lipsa unui tratat de extrădare”, susţine Stelian Ion, în comunicatul menţionat.

Reprezentanţii USR apreciază că, deşi Cătălin Cherecheş se alătură unei liste lungi de infractori celebri care au fugit de justiţia din România, „ministrul Justiţiei Alina Gorghiu nu se grăbeşte să treacă prin Parlament un proiect care să prevină fuga infractorilor în străinătate”.

USR aminteşte că a depus, la iniţiativa deputatului Stelian Ion, un proiect care prevede majorarea duratei totale a controlului judiciar în cursul judecăţii şi introducerea a noi condiţii în care judecătorii pot lua măsura arestării preventive pentru a împiedica suspecţii şi inculpaţii de a părăsi ţara înainte de sentinţa finală, descurajând „fugarii de lux”.

Cătălin Cherecheș a fugit din țară prezentând buletinul verișorului. Arrivederci!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

36 de Comentarii

 1. Buboiul spart în palma greapta a lui Predoiu
  şi in cwroo Alinei Gorghiu…..

 2. Demisia Predoiu! Demisia Despacito! Demisia Gorghiu, aia cu temele copiilor furate de Pinochio! Granițele României sunt ciur! Droguri, arme, fetițe dulci din Caracal etc trec ca prin brânză. Rezultatele polițiștilor de frontieră se vad în viloaicele construite din salariile de bugetari și mașinile ferrari(ATM, daca dragostea-i mare nu contează vârstă) cu din garaje! O țară de hoți! Unul fura un ou și sta la răcoare și altul fura un bou și sta cu burta la soare in Mauritius!

 3. „USR” = SLEAHTA DE CIRIPOI, ADICA SECURISTI ANTIROMANI, cere explicaţii publice de la miniştrii PNL Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu…..
  Dar cand sleahta de ciripoi veti cere explicatii despre BUBOIUL IOHANUS CITU ORBAN ARAFAT CIOLACU ETC…..???
  Raspund tot eu, NICIODATA….

 4. Atita timp cit constitutia Romaniei nu va fi modificata in asa fel ca sa dispara legile care permit inculpatilor sa fuga din tara,sa fie eliberati conditionat,sa primeasca pedepse cu suspendare,sa permita plimbarea dosarelelor de la o instanta la alta de judecata,sa permita coruptia judecatorilor si procurorilor,sa permita regimul detinutilor in conditii de pensiune sau hotel ,folosirea drogurilor si al telefoanelor in puscarii,nu se va schimba nimic in tara asta si vom avea aceiasi siuatie catastrofala pe care o intretin unul ca Predoiu sau Gheorghiu fara sa faca nimic.

 5. ROMANIA ESTE UN STAT ESUAT , O COMUNITATE TRIBALA……..AFRICANA…..

 6. Nu astia lua cu Huă PeSeDee? In speta PNL si USR anticoruptii penibili „incoruptibili” mincinosi nevoie mare au fugit mancand pamantul sa se ascunda cu dati in urmarie condamantii. Cand o sa se „baricadeze” si Vlad Voiculeacu si morsa Ghinea in Italia. Aia cu „Fară penali în funcții publice” cei mai penali cu Werner in frunte ca ei i-au dat voturi si l-au reales liberalii si salvatorii lui Drul.a

 7. fugit cu ajutorul politiei și justiției și serviciilor și politicienilor?
  Sa fim serioși, România este raiul infractorilor. Și pe urma se întreabă Geoana, de ce ne fug copiii prin toată lumea!

 8. Asta până când va fugi unul de-al lor. După care Drizdă își va schimba discursul, conform modelului consacrat.

 9. Un partid de Cherechesi. Iohannis a fost albit de procurori si judecatori. I-au fost inchise dosare. Guvernul lui de liberali au furat in 2-3ani cat in 20-30 de ani in timp ce liberalii tineau cu forta oamenii in case. Toti de aceiasi teapa cu acest fugar de care ministrii liberali Gorghiu si Predoiu nu mai stiu cum sa de descotoroseasca. S-au chiar ei l-or fi facut scapat.

  „Ministrul Predoiu şi omul său de încredere, Bogdan Despescu, nu au cum să se fofileze şi să se ascundă de explicaţii. În cazul Cherecheş este o greşeală clară a Poliţiei care trebuia să-l supravegheze şi a celei de frontieră, nu o lacună a legii sau lipsa unui tratat de extrădare”, susţine Stelian Ion, î

 10. Acolo printre padurarii aia din judetele din NV-ul Romaniei autoritatile de la Bucuresti nu au nici o putere. Securitatea din Cluj a baietilor adunati de Imre Aszthalosz face legea absoluta. S-a ajuns ca un analfabet de militian de frontiera din vama Petea sa nu poata fi controlat de nimeni. Grosul generalilor de militie din acesti 34 de ani provin din zona incepand cu Abraham si Vulpea. Astia si-au facut si stranepotii militieni.

 11. Geoana este un roman de top pe care securitatea l-a faultat in permanenta pentru ca stie ca el este singurul (are spate de la americani si nu de la mafiotii europeni mana in mana cu ai nostri) care poate sa-i distruga pe mafiotii pripasiti in securitate.

 12. „Politistul” cu orbul gainilor de nu a făcut distingere între poza din bolentin și fata rujata a lui Cherecheș ar trebui azvarlit afara din sistem cu suturi in cur și cu pensie nesimțită de 10.000 de lei(conform Olgutu) pentru cat a încasa la vama. Jelena a fost monitorizata de cand voia să-și ia zborul fiindcă era pupila lui Petrov lăsat din brațe de americani. Lui Cherecheș tot de la Petrov i se trage fiindcă i-a făcut avansuri Jelenei!

 13. Un pretext ! Cineva ii vrea locul lui Ivascu . Tot o nulitate lipsita de caracter sustinut de un liberal din MH !

 14. Comunicat USR… ipocriții dracu!

  USR nu mai exista. Uniunea a fost preluată de gașca coruptă Drulă -Ghinea -Barna pusă pe dictatură internă și pe folosit resursele pe promovarea lor personală și pe petreceri cu tematică, de promovare a lor și declarații pentru ei și familia lor.
  Banii sunt furați de la oamenii sărăciți și sunt sparți pe petrecerile lor cu dedicații, la mare, la munte, la bruxel, pe contracte firme de casă, fără niciun rezultat pentru cetățeni deși sparg anual 20 milioane de euro.
  Au preluat puterea și accesul la cei 20 milioane de euro anual prin alegeri fraudate cu e-mailuri false și 5 zile cât sa poată vota de pe acele e/mailuri o echipa de 3 fraudatori printre care și pocitania Raluca Păun și alți protejați ai lui Drulă, câștigător cu falsul 71,3%.
  Ghinea primește 400.000 lei și este parte ilegal din procesul decizional pe când alții cu propuneri mai bune nici nu sunt plătiți, nici nu sunt incluși, ci doar excluși etc.

 15. Tam-tam -ul făcut de USR este prea mare. Vrea să stingă focul cu miliardul de euro furat de Voiculescu şi Câţu. Presa participă din plin la acest linşaj, pe când despre frauda de un miliard făcută de capii USR nu se mai vorbeşte nimic. Cherecheş va fi prins şi adus înapoi, de ce atâtea griji pentru USR. Mai bine s-ar gândi ce face cu miliardul de euro, cum îl va recupera statul român.

 16. Partidul USR este mai toxic decât orice alt partid pentru ca dictatura internă înseamnă decizii proaste care aduc punctaje minus dar și jaf lunar de zeci de mii de euro din subvenții și prioritizarea interesului lor personal înaintea celui public.
  Pentru ei partidul este O afacere personală.
  Au eliminat orice competiție internă ca să se asigure ca și la un score de 5%, ei tot vor avea un scaun de parlamentar și 600.000 euro de primit pe persoană în următorul ciclu electoral.
  Pe Elena au eliminat-o din alegerile europarlamentare și prezidențiale ca să își pastreze ei accesul la putere și bani, au creat o listă nedemocratică de europarlamentari nevotati și urmariti penali la vârf.
  Este mult mai grav ce a făcut USR decât ce au făcut PSD și PNL. In USR o mulțime de oameni cinstiti au investit timp și bani.
  Partidul s-a închis și a fost preluat de corupții securiști Drulă Ghinea și Barna. El este deschis doar pentru sclavi care să muncească voluntar ca să se îmbogățească Ghinea, Barna , Drulă și familiile lor imputite.

 17. Nu mai zic ca USR prin partenerii și amicii lor din PWC finanțau războiul lui Putin. Ipocriții dracu!
  Căutați CyprusConfidential.

  PwC ascundea in Cipru averile oamenilor lui PUTin și finanța războiul lui Putin.

  Corupta penală Izabela Stoicescu, senior pe optimizări fiscale la PWC, prietena lui Drulă și a pocitaniei fraudatoare păun Raluca ascundea averile oamenilor lui Putin si finanțau războiul din Ucraina.
  La bulau, kkta pocită și aroganta!
  USR, finanțatorii lui Putin. ipocriții dracu! M-au banau pe alții care nu aveau nicio treabă cu Putin și făceau campanii de denigrare și publicitate falsă. La bulau, kktilor.

 18. Ca un prost ce sunt, nu pricep cum de s-a deschis poarta la viloaica lui Cherecheș chiar după ce a sărit un polițist gardul dar înainte să aterizeze dincolo. Cineva din interior le-a deschis poarta polițiștilor! Cine?

 19. Evident că,cineva din ministerul de justiție/via organelor de informații i-a ciripit hotărârea judecătorească înainte să fie dată publicității. Rezultă că,statul român este eșuat!La anul și la multi ani cu Schengen!

 20. Noh, amu sa va zîc una de-a nostă: milițienii au și ei năcazuri ka tăt omu, salariu mnic, capitala la 20 de ceasuri cu vagonu de durnit ori cușetă … mășinile tăt să strîcă șî bani să duc tățîhucurel.

 21. Un alt proces care dura de sapte ani cu 120 de infatisari si zeci de amanari facute chiar de instanta. Putea sa plece de o mie de ori in acest timp astea nu sunt procese sunt torturi prelungite pentru ca nu e nimic concret in dosar pentru a pronunta o condamnare dar instanta trage de timp ca sa nu supere procurorii si sistemul.

 22. Cu aceste lichele vrem sa bagam tara in Schengen? Mai avem tupeul sa-i certam pe austrieci? Alo Ciolacu se aude,ii mai chemi la tribunal? Tot occidentul vede adevarul din Romania, ca-i o tara condusa de hoti,lichele si mafioti.Bica a sters-o, Nutica la fel, iertata a nu stiu cata oara,de liberali si pe ea si pe a lui Petrov, ebreul a sters-o la fel,juvetele din Slatina asijderea, altul pitit pe la moldoveni, mazariche la fel, altul de la asigurari prin Anglia,printisorul fake, prin Franta, etc.,etc. In ce tara traim? Aceasta tara are paza la frontiere? Are guvernare demna de tara europeana, membra UE? Rolex Bogdan, asta care nu-si mai vede lungul nasului si se da mare si tare prin piete de zarzavat si pe la alte ocazii, realizeaza oare cine este acest PNL? O haita de mincinosi care prosteste de 30 de ani cetateanul acestei tari. In alte state unul ca Predoiu, creatura lui Petrov, una ca aceasta fufa de la justitie isi cer demisia in fractiuni de secunda. Astia nu o fac ptr ca sunt nascuti fara buka si fara caracter. E clar ca acest infractor penelist a plecat cu ajutoarep si aranjamente de-ale lui din pnl ptr ca corb la corb nu-si scoate ochii,e o vorba. Cate trebuie sa mai indure acest popor ca sa poata intra in rand cu tarile civilizate ale lumii? Pana nu se curata de aceasta haita de derbedei in Romania nu se va schimba nimic. Vamile din Romania trebuiesc

 23. populate cu oameni de care sa fie mandra o tara ,pusa pe liber aceasta mafie de spurcaciuni.

 24. Și Haysan a fugit printre berbecuți după cum ne-a informat cel mai informat președinte,adicătelea Petrov! Rezultă că,statul român e țăndări! A pus botul și polițistul maghiar! Filiera era stabilită dinainte!

 25. Popo pocait, liberala (pe bune) Alina nu poate indrepta in cateva luni tot dezastrul pe care l-au produs in trei decenii cioclofenderii tai securisti adusi de pe tarlaua cu ceapa ungureasca direct la conducerea directiilor cheie din militie si justitie.

 26. Oamenii din zona, care-l cunosc pe Cherecheș,nu-l considera vinovat și în consecință l-au ajutat.Cine mai are încredere în justiția din România?

 27. Nu știu ce face salteluța! Nu a vorbit cu Ursula să-l prindă pe Cherecheș? Pe Johannis nu-l interesează cazul fiindcă oricum statul care-l plătește la alimbari e eșuat! Ce păzește organele externe? Cică spaga de la Stânca-Costești e mai mare! Organele interne cunosc conturile vameșilor români?

 28. Popa are dreptate. MJ și MAI încă o dată sunt complici la grupuri infracționale organizate. Se vede ce legi internaționale încalcă cu premeditare.
  Cat de penal și incompetent să fii să nu pui paza la casa omului înainte de aflarea sentinței finale, mai ales când a fost cel mai mediatizat caz cu luni în urmă? Corupți puși pe infracțiuni cu premeditare.
  Despre corupția din achiziții publice care îmbogățește firmele securistice de casă PNL și PSD abonate la a oferi consultanță atat de proasta ca uite ce repercusiuni creează (jaful in stadiul 1 și alte pagube in stadiul 2) trebuie sa răspundă penal DNA, DIICOT, cei din departamentul de audit și alte instituții publice cu atribuții de audit, control supraveghere care protejeaza firmele securistice căpușe din care se îmbogățesc patroni analfabeti care lasă numai infracțiuni în urma!

 29. Lasa ca Pruna a facut minuni la justitie. USR-istii astia dovedesc permanent ca sunt dotati cu inteligenta artificiala (patent soros)

 30. Predoiul a fost și este un măscărici $$oroșizd……[Rumburak]

 31. Cum a fugtit teroristul Omarham-ham-Hayssam
  Cu ajutorului Duhului de lampa seku bĂĂĂȘșșinescuu, i-a deschis usile si frontierele.

 32. Prestoiu si Saltelutza ar trebui sa va depuneti demisiile. Asta nu putea fugi din tara daca nu era informat…Si acoperit… Doar e din ” gasca ” lor nu ?Si uite asa : ” hotul cu un pacat si pagubitul(urbea Baii Mari) cu o mie” !Hai prestoiu si Saltelutza , patrihotilor ce mai asteptati ?

 33. De aceea colonia nu este in Schengen, pentru ca are frontierele varza si vamesi „priceputi”. Dar vamesul ungur? Ungaria este in Schengen; teoretic cel putin nici musca nu trebuie sa treaca prin vamile sale. Si trece unul cu documente false. Cum vine asta?

 34. @ livia , nu stii ” balada lui Kashai ” ? „C-asa-i romanul” …..!

 35. Pai si ala din justitie care l-a anuntat ca va fi condamnat, a patit ceva?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.